Onbewerkt vlees

Lees op deze pagina wat onbewerkt vlees is…

Denk jij ook bewust na over wat voor eten jij op je bord legt? Nou, wij ook! Bij Vleesch.nl: vlees van de boer vinden wij kwaliteit en gezondheid heel belangrijk. Daarom verkopen wij ‘onbewerkt’ vlees (op onze gehaktproducten na). Maar wat houdt onbewerkt vlees eigenlijk in?

Wat is onbewerkt vlees?

Een foto met rundvlees en groenten
Onbewerkt vlees op je bord

Onbewerkt vlees valt onder onbewerkt eten. Onbewerkt eten is het gezondste voedsel voor de mens. Vanaf ons bestaan consumeren wij al onbewerkt eten. Onbewerkt eten zijn natuurlijke voedselproducten waaraan niets is veranderd of bewerkt. Omdat wij deze voedselsoort al sinds ons bestaan eten, worden de producten goed herkend door ons lichaam. Het menselijk lichaam is getraind om onbewerkt eten op te nemen, te verwerken en uit te scheiden. Onbewerkt vlees is dus vlees waaraan voorafgaande géén extra bewerkingen zijn gedaan of toevoegingen zijn gevoegd. Onbewerkt vlees is bijvoorbeeld een heerlijke malse biefstuk of entrecôte. Onbewerkt vlees, zoals kalfsvlees en rundvlees, is daarom beter voor je gezondheid, in tegenstelling tot bewerkt vlees.

Wat is dan bewerkt vlees?

Bewerkt vlees valt onder bewerkt eten. De naam zegt het eigenlijk al; bewerkt eten is eten waaraan bewerkingen zijn gedaan. Bewerkingen kunnen zijn: roken en marineren. Hoe bewerkte voedselproducten tot stand komen, kan soms onduidelijk zijn. Dit komt door de technische hulpstoffen die worden toegevoegd aan het voedsel. Deze hulpstoffen hoeven namelijk niet als ingrediënten vermeld worden en zijn hierdoor niet makkelijk te achterhalen. Voedselproducten worden om de volgende reden bewerkt: de houdbaarheid, de vorm, de smaak, de kleur of de geur. Nadelen hiervan zijn dat de voedingswaarde van een product daalt.

Een voorbeeld van bewerkt vlees is; pathé of ham. Hierbij zijn conserveringsmiddelen toegevoegd, zodat het vlees langer goed blijft of het vlees beter smaakt. Doordat er in bewerkt vlees conserveringsmiddelen zijn toegevoegd is het vlees ook minder gezond. Klinkt logisch toch?

Waar kun je onbewerkt vlees kopen

Onbewerkt vlees past in een gezond eetpatroon, en vooral onbewerkt mager vlees, zoals wij bij Vleesch.nl verkopen. Dit komt door het aantal eiwitten, mineralen en vitamines die in het vlees zitten. Al onze vleessoorten, op de gehaktproducten na, is onbewerkt vlees. Je kunt dus bij Vleesch.nl genieten van 100% natuurlijk vlees van onze eigen boerderij. Met vlees van de boer weet jij wat voor vlees jij op je bord legt. Wil je onbewerkt vlees online bestellen? Ga dan naar onze webshop.

Veelgestelde vragen: onbewerkt vlees

Wat is onbewerkt vlees?

Onbewerkt vlees is vlees waaraan voorafgaande géén extra bewerkingen zijn gedaan of toevoegingen zijn gevoegd.

Waarom is onbewerkt vlees gezond?

Omdat wij deze voedselsoort al sinds ons bestaan eten, worden de producten goed herkend door ons lichaam. Het menselijk lichaam is getraind om onbewerkt eten op te nemen, te verwerken en uit te scheiden.

Waar kun je onbewerkt vlees kopen?

Bij de webshop: Online vlees bestellen kun je smakelijk en gezond onbewerkt vlees kopen van eigen boerderij. Geniet dus van eerlijk vlees van de boer.

0

Ontvang nu 5% korting

1. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.

2. Je ontvangt automatisch een e-mail met de 5% kortingscode (check ook de spam-inbox).

3. Vul deze kortingscode tijdens het afrekenen in.

4. Bestel ons vlees en proef zélf het verschil

Ontvang 5% korting op je (eerste) aankoop

Stap 1: Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief door je email-adres hieronder in te vullen.

Stap 2: Je ontvangt automatisch de e-mail met de kortingscode.
(check je e-mail inbox en check eventueel de spam / ongewenste berichten inbox).

Stap 3: Kopieer de kortingscode uit de email en plak deze vervolgens op de winkelmand- / checkout-pagina. 

Stap 4: Bestel ons smakelijk vlees met jouw kortingscode en proef zélf het kwaliteitsverschil

BELANGRIJK: gebruik de code BINNEN 10 dagen, anders verloopt de kortingscode.