Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Hoe vries ik mijn vlees in?

Wanneer je net als mij een echte vleesliefhebber bent, weet je hoe ontzettend belangrijk de kwaliteit van je vlees is. Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw vlees altijd van top kwaliteit blijft, ook wanneer je het een langere tijd moet bewaren? Het antwoord hier is invriezen!

In deze blog ga ik met jou op zoek naar de beste manieren van het correct invriezen van vlees. Zo proberen we de smaak, textuur en kwaliteit te behouden.

Waarom vriezen we vlees in?

Voordat we het gaan hebben over de verschillende methoden om vlees in te vriezen. Laten we eerst eens wat redenen opsommen waarom het eigenlijk zo ontzettend belangrijk is:

  • Versheid behouden: Wanneer je vlees invriest pauzeer je als het ware de activiteit van bacteriën die normaliter voedsel bederving in gang zetten.
  • Voedselverspilling verminderen: Doordat we vlees invriezen bewaren we het ook langer, hierdoor kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de overheerlijke aanbiedingen van Vleesch.nl zonder dat je bang hoeft te zijn dat je het weg moet gooien.
  • Flexibiliteit in maaltijdplanning: Met een overheerlijke voorraad aan vlees in de vriezer, kun je altijd de maaltijd bereiden waar jij al met smacht op zit te wachten.

Het kiezen van het juiste vlees om in te vriezen

Natuurlijk is het ontzettend belangrijk om een goede afweging te maken voor wat betreft vlees invriezen. Ga ik vers vlees of voorverpakt vlees invriezen? Laten we eens naar de punten kijken:

  1. Verse vlees: Dit zijn de meest ideale vleesproducten om in te vriezen. Zorg er wel voor dat je het vlees invriest op de dag van aankoop. Zo garandeer je jezelf de maximale versheid.
  2. Voorverpakt vlees: Voorverpakt vlees is natuurlijk ontzettend makkelijk in te pakken. Let wel dat het al een tijdje in de verpakking kan zitten. Let dus altijd goed op de datum.
  3. De Vleesch Methode: Wij verpakken ons vlees rechtstreeks na het snijden door onze slagers. Daarna zorgen wij dat het op de juiste manier ingevroren wordt zodat jij altijd de beste kwaliteit hebt. We versturen de bestellingen dan ook direct naar onze klanten, zodat jij altijd van het meest smaakvolle, correct ingevroren en meest malse vlees kunt genieten.

Beste vleessoorten om in te vriezen

Natuurlijk weet je nu dat wij alles omtrent rund- en kalfsvlees hebben. Wij hebben onszelf hier dan ook een perfecte methode ontwikkeld om het vlees en de vleessoorten correct in te vriezen. Denk hierbij eens aan gehakt, rib-eyes, stoofvlees en nog zoveel meer. Ik weet zeker dat vele of misschien wel iedereen die ons rundvlees of kalfsvlees heeft geprobeerd het er mee eens is dat het vlees van een subliem malse en vooral ook overheerlijke smaak is met een perfecte structuur. Dit komt ook mede omdat wij zelf het vlees nog altijd checken voordat we het naar de klanten sturen. Wij willen er absoluut zeker van zijn dat wij jou altijd van de allerbeste kwaliteit kunnen voorzien.

Hoe vries je thuis nou correct vlees in?

Voordat we het vlees gaan invriezen gaan we het vlees eerst eens goed voorbereiden, denk eraan dat wanneer het vlees van Vleesch.nl afkomstig is dit allemaal al voor je geregeld is en jij enkel nog hoeft te genieten.

  1. Schoonmaken: Het is belangrijk om hierbij overtollig vet en bloedresten te verwijderen. Denk er voor wat betreft vet goed aan, wat en hoeveel je verwijderd. Vet is namelijk ook een enorme smaakmaker voor vlees en geeft je die ongekende sappigheid.
  2. Porties maken: Dit geldt wederom enkel voor wanneer je vers vlees koopt. Zorg er vast voor dat je het vlees in maaltijdporties snijdt alvorens je het invriest. Ook hier geldt, bestel je bij Vleesch.nl dan is ook dit allemaal al voor jou geregeld.
  3. Verpakken: Het allerbeste is om vlees vacuüm te verpakken, het verwijdert namelijk de lucht die anderzijds kan zorgen voor vriesbranden.

Invriestechnieken

Wist je ook dat er voor het invriezen van vlees technieken zijn? Laten we ook hier eens op ingaan.

  1. Snel invriezen: Wanneer vlees snel ingevroren wordt behoud je de celstructuur en de kwaliteit van het vlees zoveel malen gemakkelijker dan wanneer je zou gaan voor het langzaam invriezen. Zorg dat je vriezer op -18°C of lager staat.
  2. Etikettering: Dit mogen we zeker niet vergeten, het etiketteren van jouw vlees zorgt ervoor dat jij precies weet wanneer je het in hebt gekocht, ingevroren heb maar ook hoe lang het er al ligt. Daarnaast is het ook handig om het type vlees er op te zetten. Dit zorgt ervoor dat jij jouw voorraden goed kunt beheren.

Opslag en organisatie

Er bestaan vele nuances en regels omtrent het bewaren van vlees. Laten we ook hier eens kort naar kijken.

  • Bewaartermijn: Hoewel het afhankelijk is van het type vlees, bewaar het niet langer dan uiterlijk 12 maanden in de vriezer.
  • Organiseer je vriezer: Door het sorteren van het vlees op type en datum creëer je als het ware een first in, first out systeem.

Veelgestelde vragen

Kan ik gekookt vlees opnieuw invriezen? Ja, gekookt vlees kan opnieuw worden ingevroren, maar alleen als het snel is gekoeld en correct is opgeslagen.

Heeft vriezen invloed op de smaak van het vlees? Als vlees correct is ingevroren en verpakt, zal de smaak gemakkelijk behouden blijven. Echter, langdurige opslag kan de textuur enigszins beïnvloeden.

Wat is vriesbrand en hoe kan ik het voorkomen? Vriesbrand ontstaat wanneer lucht vlees bereikt, wat uitdroging en oxidatie veroorzaakt. Dit kan voorkomen worden door vlees luchtdicht te verpakken.

Conclusie

Wij van Vleesch.nl snappen dat het invriezen van vlees een fantastische manier is om de houdbaarheid van vlees te verlengen zonder in te leveren op kwaliteit. Met de juiste voorbereiding en technieken kun je ervoor zorgen dat jouw vlees altijd klaar is voor een heerlijke maaltijd.

Zoeken op vleessoort
Waarom Vleesch.nl?
Beoordeeld met een 9.8
Vóór 22:00 besteld morgen in huis
Service waar je op kunt bouwen
Klanten over ons

Al 3 stukken vlees geprobeerd. Goeie smaak, perfecte malsheid, mooie portie en een klein prijsje. Aldus een cadeautje voor de liefhebber.
Geef je om dierenwelzijn en verantwoord[...]

10 / 10
arda doan 2 maanden geleden

Zojuist een kalfsribeye gegeten, slechts één woord perfect. Dat is ook van toepassing op de info op de website, het assortiment, de prijsstelling, de verzending en het [...]

10 / 10
Aldert Rotting 3 maanden geleden

Ik heb mijn vleespakket ontvangen en het is zo heerlijk. Het vlees is mals en sappig, en die smaak, omg, is geweldig. Het is mijn beste ervaring in Nederland. Je kunt dit hoogwaardig[...]

10 / 10
Lolita Dzene 3 maanden geleden
Héérlijk mals vlees. Vriendelij[...]
10 / 10
Irene Lopes 3 maanden geleden

Voor de kerst een French rack besteld van 2,8 kilo. Alles perfect afgehandeld qua bestelling, email verkeer, afleveren en betaling. Goed persoonlijk contact. Vlees was erg mals en ui[...]

10 / 10
Arsenin Rodriguez 3 maanden geleden

ik heb nu voor de 2de keer rundvlees pakket besteld bij vleesche.nl besteld en het blijft overheerlijk vlees . lekker mals lekker smaak. het vlees wordt netjes verpakt bij je afgelev[...]

9 / 10
Anonymous 2018 4 maanden geleden
Bart is een aardige kerel en denkt heel erg m[...]
10 / 10
Carlo Wen 6 maanden geleden

Wat een geweldig bedrijf is dit. Echt alles klopt. Fijn klantcontact met de boer zelf. Bestellen gaat echt super makkelijk via bijvoorbeeld e-mail. Altijd leuke reacties terug! En da[...]

10 / 10
Mikal Zeedzen 9 maanden geleden

Snelle levering en goed aangekomen. De extra botten voor de hond gaan ze een flinke kluif aan hebben ????????????

10 / 10
Assie the Adorable BosTrol 1 jaren geleden

Voor de tweede keer besteld en blijf het zeker doen. Vlees is heerlijk. Ze leveren snel en het zijn zeer vriendelijke mensen. Ik zou het zeker aanbevelen.

9 / 10
Jolanda van Kruijsdijk - van den boomen 1 jaren geleden

Het is gewoon weer top vlees. Malser dan bij Bart kan je het niet krijgen. Het smelt gewoon op je tong. Besteld en dag later al geleverd

10 / 10
Tim Verkuijlen 1 jaren geleden

Zeer tevreden over Bart en zijn service! Super vriendelijk en snelle levering. Het vlees is echt super! Ik zou het iedereen aanraden.

9 / 10
Rob Steenstra 1 jaren geleden

heerlijk pakket vlees ontvangen gisterenavond. we eten weinig vlees, echter als we het eten dan altijd van Bart Lammers, snel geleverd, altijd leuk contact. Niet alleen zijn wij er b[...]

10 / 10
Carla Duyts 1 jaren geleden

Vleesch.nl .......een echte aanrader, mooie/lekkere vleesproducten voor een redelijke prijs, en rechtstreeks van de boer. De communicatie is ook echt super, snel en vriendelijk. Op d[...]

10 / 10
evert bruinekool 1 jaren geleden

Het vlees is heerlijk mals en van super kwaliteit.Bestellen is eenvoudig, levering en service zijn heel goed.en dit alles ook nog eens voor een prima prijs. Wij zijn en blijven hier [...]

10 / 10
Annemie Leenders 2 jaren geleden

Afgelopen donderdag het grote pakket kalfsvlees ontvangen. Super service alles netjes verpakt en gewicht en soort vermeld, koerier netjes op de opgegeven tijd aanwezig. Keurig.Zaterd[...]

10 / 10
M. Comijs 2 jaren geleden

Vandaag het stoofvlees klaar gemaakt .
Rauw geproefd smaak heerlijk. De kat keurde het ook goed ????
We zijn gewend het stoofvlees in de snelkookpan te bereiden met kruiden[...]

10 / 10
Ronald Brekelmans 2 jaren geleden

We hebben weer een zelf samengesteld pakket Rund en Kalfsvlees mogen ontvangen.Onze ervaringen zijn dat de kwaliteit en smaak echt super zijn. Keurig verpakt en afgemeten porties,goe[...]

10 / 10
Ronald Brekelmans 2 jaren geleden

Vandaag heb ik de Kalfsentrecote besteld en klaargemaakt... wat was dat smullen zeg! Bedankt voor dit heerlijk stuk vlees Bart en tot de volgende bestelling!

10 / 10
Oran Blaycher 2 jaren geleden

vanavond wederom een heerlijk vleespakket mogen ontvangen, we zullen er van genieten, en dank voor de heerlijke lever die je erbij hebt gedaan, helemaal gratis en voor niets!

10 / 10
Carla Duyts 2 jaren geleden
10% korting?
Aan het laden...
Cookies op Vleesch. Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie