Omschrijving
Entrecôte betekent ‘tussen de ribben’. Entrecôtes worden gesneden van de dunne lende, lende is het verlengde van de rug. De entrecôte is met haar prachtige vetmarmering, vetrand en mals karakter een bekende vleessoort, zeker onder de vleesliefhebbers. Entrecôtes beschikken mede door deze vetmarmering en hun vetrand over een volle (karakteristieke) smaak. Het malse karakter komt overigens door de fijne draden. De entrecôte van ons is echt een stuk vlees die jij een keer geproefd moet hebben!
Tip: Wij hebben ook Entrecôtes aan één stuk (met een mooie vetlaag) dat héérlijk voor op de BBQ is. Snij zelf (voor vrienden en familie) de lappen naar de gewenste grootte / dikte. Kies het gewicht (1 stuk – X kilo) en geniet van een botermalse en smaakvolle Entrecôte voor op de BBQ.
Bereidingswijze Entrecôte
Haal de entrecôte een half uur van te voren uit de koelkast. Op deze manier komt het vlees op kamertemperatuur. Dep het stukje vlees vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit de pan met olie of boter. Leg de entrecôte in de pan en bak het vlees om-en-om tot de buitenkant mooi bruin kleurt.