FAQ

Laroka (de boerderij) is een boerenbedrijf waar de dieren met alle passie verzorgd worden. Laroka heeft aan diverse onderzoeken meegewerkt om zo het dierwelzijn van het kalf te kunnen optimaliseren. Mede door deze onderzoeken, is de Nederlandse kalversector koploper in het dierwelzijn van de kalveren.

Dieren die stress-vrij en gelukkig zijn eten en drinken goed. Dieren die goed verzorgd worden leveren betere kwaliteit vlees. Er wordt bovendien géén preventieve of overbodige antibiotica gebruikt. De kalveren worden door het rantsoen van ruwvoer en krachtvoer sterke, gezonde en luxe dieren. JONG (ge)RUND kan in alle eerlijkheid garanderen dat de dieren met alle passie op een echte boerse manier verzorgd worden.

Nee, het vlees van JONG (ge)RUND – Online Vlees Bestellen is niet biologisch. Dit neemt niet weg dat de kalveren niet de nodige aandacht krijgen. De dieren worden met alle passie verzorgd, zie: ‘Hoe worden de dieren verzorg?’

Het vlees van JONG geRUND – Online Vlees Bestellen is puur en onbewerkt vlees. Er zijn géén stoffen zoals, e-nummers, conserverings- en bindingsmiddelen of smaak-, geur- en kleurstoffen toegevoegd. Het vlees is puur, onbewerkt en dus: 100% natuurlijk vlees van onze eigen Brabantse boerderij.

Naast dat het vlees puur en natuurlijk is, is het vlees ook traceerbaar. Dit betekent dat het gehele proces, van boerderij tot slagerij helemaal open is. Heb je hier nog vragen over? Schroom dan niet, neem via contact op. Ik help je graag verder!

Kalfsvlees en rundvlees is op enkele vlakken gelijk. Het is immers beide afkomstig van runderen, In dit geval Belgische Witblauwe. Kalfsvlees is vlees dat afkomstig is van een rund onder 1 jaar. Het vlees heeft hierdoor minder (spier)bindweefsel, waardoor het vlees botermals en fijn-dradig is. Kalfsvlees wordt als exclusief en luxe vlees gezien. Op dit verkoopkanaal kun je het exclusief en luxe kalfsvlees voor een toegankelijk prijs kopen.

Als boerenzoon neem ik mijn vlees niet in het algemeen. In de supermarkt en bij de slager wordt vlees in het algemeen genomen. Rundvlees is rundvlees en varkensvlees is varkensvlees. Mijn ambitie is om een merknaam in vlees op te richten; een vleesmerk dat alleen van onze boerderij in Brabant komt. Dit zodat je als klant altijd dezelfde kwaliteitsgarantie hebt. Met vlees van JONG geRUND weet je wat je koopt, en dus eet!

Omdat het vlees gevacumeerd verpakt is, professioneel ingevroren is en drie weken heeft gerijpt: is het vlees tot 1 jaar houdbaar in de vriezer bij -18. Orgaanvlees, zoals de lever, dient echter wel eerder geconsumeerd te worden.

De vleespakketten verschillen qua inhoud. Bij elk vleespakket wordt er een goede indicatie gegeven van de inhoud van het vleespakket. Let wel: het is een indicatie; de gewichten kunnen dus iets afwijken. Maar om ervoor te kunnen zorgen dat je nooit teveel betaalt wordt het al het vlees nauwkeurig gewogen.

Al het vlees van JONG geRUND is afkomstig van Belgische Witblauwe kruislings vaarskalveren. Het ras Belgische Witblauwe staat bekend om het topkwaliteit vlees. Het vlees van dit ras is erg mals, vol van smaak en heeft een natuurlijke vetmarmering wat de smaak nóg voller maakt.

Vaarskalveren zijn koekalveren. Het vlees van vaarskalveren zijn doorgaans ietwat malser en vetter wat een erg fijne en smeuïge smaak geeft.

Het vlees zal bevroren worden geleverd. Dit betekent dat je het vlees direct in de vriezer kan leggen. Het proces is dan ook enorm makkelijk; je haalt het vlees alvorens je deze gaat consumeren ten minste 24 uur van te voren uit. Leg het vlees in de koelkast en laat het daar ontdooien. Doordat het vlees gevacumeerd verpakt is zullen de sappen in het vlees behouden worden.

Ben je echter vergeten om het vlees uit te halen? Geen nood, er zijn methodes waarmee je het vlees iets sneller kunt ontdooien. Hoewel de magnetron weleens wordt voorgesteld zijn wij hier totaal geen voorstander van. Een goed alternatief is om het vlees in de verpakking te laten zitten en om het vlees in koud water te leggen. Het is hierbij belangrijk om de kraan te laten druppelen. Door de constante ‘stroom’ van het water ontdooid het vlees binnen enkele uren. Zorg dat je na het ontdooien het vlees meteen voorbereid.

Meer weten?

Heb je vragen over het vlees, de boerderij of de dieren? Gebruik dan onze handige FAQ en vind gemakkelijk het antwoord op je vragen. Heb je echter na de FAQ alsnog vragen? Geen enkel probleem: neem via de contactpagina contact met mij op. Ik neem graag de tijd om je vragen te beantwoorden….

0

Ontvang nu 5% korting

1. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.

2. Je ontvangt automatisch een e-mail met de 5% kortingscode (check ook de spam-inbox).

3. Vul deze kortingscode tijdens het afrekenen in.

4. Bestel ons vlees en proef zélf het verschil

Ontvang 5% korting op je (eerste) aankoop

Stap 1: Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief door je email-adres hieronder in te vullen.

Stap 2: Je ontvangt automatisch de e-mail met de kortingscode.
(check je e-mail inbox en check eventueel de spam / ongewenste berichten inbox).

Stap 3: Kopieer de kortingscode uit de email en plak deze vervolgens op de winkelmand- / checkout-pagina. 

Stap 4: Bestel ons smakelijk vlees met jouw kortingscode en proef zélf het kwaliteitsverschil

BELANGRIJK: gebruik de code BINNEN 10 dagen, anders verloopt de kortingscode.