Omschrijving
Rib-eye komt uit het ribstuk van het kalf dat zich bevindt tussen de dunne lende en de hals. Een de ene kant van het ribstuk worden de entrecôtes gesneden en aan de andere kant worden de riplappen gesneden. In het ribstuk zit de appel (het oog) en van de appel worden onze rib-eyes gesneden.
Enorm volle smaak: Rib-eyes hebben een enorm volle smaak, dit komt met name door de prachtige vetmarmering door het vlees. Daarnaast beschikken onze rib-eyes over een zeer fijne draad en een dun vetlaagje dat tijdens het bakken opgebakken wordt. De rib-eye is uitstekend geschikt om te grillen, bakken of op de bbq.
Tip: Wij hebben ook Rib-eyes aan één stuk dat héérlijk voor op de BBQ is – snij zelf (voor vrienden en familie) de lappen naar de gewenste grootte / dikte. Kies het gewicht (1 stuk – X kilo) en geniet van een botermalse en smaakvolle rib-eye voor op de BBQ.
Bereidingswijze Rib-eye
Zoals hierboven reeds beschreven, is een rib-eye (door o.a. zijn vetlaag) uitermate geschikt om te bakken en/of grillen. De rib-eye kan het beste om-en-om gebakken worden, zodat het vlees zijn overvolle smaak behoudt en dat de binnenkant heerlijk mals en rosé blijft. Het is aan te raden om het vlees om-en-om te bakken, zodat de binnenkant heerlijk mals en rosé blijft.
Hoe bereiden: laat de rib-eye één dag van te voren in zijn vacuumverpakking ontdooien (in de koelkast). Haal de rib-eye ruim een half uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Indien gewest: bestrooi de rib-eye met peper en zout. Bak de rib-eye om-en-om in de pan en laat het vlees mooi bruin kleuren. Vervolgens wikkel je het vlees in zilverfolie en laat je het vlees in de folie voor enkele minuten doorgaren. Het vlees zal hierdoor alle sappen behouden wat de smaak ten goede komt. Enkele minuten verstreken? Haal de rib-eye uit de aluminiumfolie en geniet…