Omschrijving
Sukade is een prachtige vleessoort dat afkomstig is van de schouder van het rund dat loopt over een platte pees. Sukade is een echte stoofvleessoort. Sukade is één van de enige vleessoorten dat over een pees (zeen) beschikt welke opgegeten wordt. De pees wordt zacht, gaar en botermals wanneer je het vlees langdurig stooft. Daarnaast wordt het vlees, na bereiding, heerlijk smeuïg en vol van smaak. Sukadelappen zijn hierdoor uitermate geschikt voor meerdere traditionele gerechten.
Tip: Wij hebben ook Sukades aan één stuk (met een mooie vetlaag) dat héérlijk voor op de BBQ is. Snij zelf (voor vrienden en familie) de lappen naar de gewenste grootte / dikte. Kies het gewicht (1 stuk – X kilo) en geniet van een botermalse en smaakvolle Sukade voor op de BBQ.
Bereidingswijze Sukade
Afhankelijk van het recept wat jij gebruikt, kan de bereidingswijze verschillen. Als eerste is het belangrijk dat het vlees op kamertemperatuur komt. Haal de lappen dus een half uur alvorens je gaat beginnen uit de koelkast. Verhit olie of boter en bak de lappen 2 tot 3 minuten bruin. Voeg daarna de ingrediënten toe, afhankelijk van het recept dat je volgt, en laat het vlees vervolgens minimaal 2,5 uur staan.