Omschrijving
Biefstukken zijn doorgaans afkomstig van de bovenbil van een rund. Onze biefstukken worden gesneden van de dikke lende, zij lende (kogel) en de bovenbil. Doordat de biefstukken van de meest luxe delen van een rund gesneden worden, beschikken onze biefstukken over een zeer fijne draad en zijn hierdoor botermals. Als de biefstuk goed gebakken wordt, dan is het vlees zó mals en zacht dat het op je tong smelt.
(Tip): Onze biefstukken zijn enorm mager, waardoor ze uitstekend in een dieet passen.
Bereidingswijze biefstuk
Het beste is om het vlees kort in de pan om-en-om te bakken tot het vlees rondom bruin is. Een biefstuk is echter op meerdere manieren te bereiden. Zo kun je het vlees, rood, rosé of doorbakken. Hoe heb jij je biefstuk het liefste? Rare, medium-rare, medium of well-done?
Na het bakken wikkel je het vlees in aluminiumfolie, samen met peper en zout. De biefstuk kan in het aluminiumfolie doorgaren waardoor de sappen goed in het vlees trekken.