Ingrediënten:
- 750g aardappelen
- Zout
- 1 spitskool
- 500g gehakt
- Boter
- 1 eetlepel shoarmakruiden
- Peper
- 100g geraspte kaas
Bereidingswijze:
-
Voorbereiden van de aardappelen:
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes.
- Was de aardappelplakjes en kook ze in een pan met een beetje water en zout ongeveer 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Giet de aardappelen af en zet ze opzij.
-
Voorbereiden van de spitskool en gehakt:
- Maak de spitskool schoon en snijd hem in kleine stukjes.
- Verhit wat boter in een grote pan en bak hierin het gehakt rul.
- Voeg de shoarmakruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de gesneden spitskool door het gehakt en bak het geheel enkele minuten mee, zodat de kool iets zachter wordt.
-
Samenstellen van de ovenschotel:
- Vet een ovenschaal in met een beetje boter.
- Schep het gehakt-spitskoolmengsel in de ovenschaal.
- Verdeel de voorgekookte aardappelplakjes gelijkmatig over het gehakt-koolmengsel.
- Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
-
Bakken:
- Plaats de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 200°C en bak gedurende 15 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Serveren:
Serveer de spitskoolschotel warm, perfect als een zelfstandig gerecht of met een frisse salade aan de zijkant. Vond je dit recept heerlijk? Probeer dan eens onze overheerlijke aardappel gehaktschotel.
Let op: De foto is slechts ter illustratie.
Smakelijk eten!