Haal de rib-eye minimaal een half uur voor het koken uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
Smeer het vlees tegelijkertijd in met olijfolie zodat de olie goed in kan trekken.
In de tussentijd kun je beginnen aan het maken van de huisgemaakte chutney.
De tomaten moeten hiervoor ontvelt worden. Zet een pan kokend water op. Snij onderaan de tomaat een klein kruisje. Op deze manier kun je de tomaat achteraf beter ontvellen. Kook de tomaten circa 1 minuut, leg ze daarna in een kom met koud water.
Als de tomaten afgekoeld zijn kun je ze ontvellen. Verwijder het vel en de zaadlijsten van de tomaten. Snij ze hierna in stukken.
Snipper de rode uit en fruit deze in een warme pan met olijfolie.
Voeg vervolgens de stukken tomaat toe. Na ongeveer 5 minuten voeg je 1 el. Suiker toe en pers je het sap uit de limoen.
Laat de chutney op een laag pitje staan.
Voeg op het laatste moment de hoeveelheid olijven naar wens toe.