Omschrijving
Rib-eye komt uit het ribstuk van het kalf dat zich bevindt tussen de dunne lende en de hals. Kalfsrib-eye heeft een fijne draad, bevat een dun laagje vet en beschikt over een prachtige vetmarmering. Hierdoor behoort de vleessoort bij veel vleesliefhebbers tot het beste stuk vlees, het is ook mijn favoriet. De ene kant wordt gesneden van de entrecote, de andere kant wordt gesneden van het ribstuk. De kalfsrib-eye is uiterst geschikt om te grillen of te bakken. Het is aan te raden om het vlees om-en-om te bakken, zodat de binnenkant heerlijk mals en rosé blijft. Het is bovendien ook geschikt om als luxe vlees op de BBQ voor te bereiden.
Tip: Wij hebben ook héérlijke Kalfsrib-eyes aan één stuk dat ideaal voor de BBQ is. Kies deze bij het gewicht en bestel deze eenvoudig online.
Bereidingswijze Kalfsrib-eye
Haal de kalfsrib-eye lappen ruim een half uur van te voren uit de koelkast, zodat het vlees goed op kamer temperatuur kan komen. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak de lap om-en-om in de pan. Wanneer het vlees rondom mooi bruin kleurt, doe jij wanneer de kern tot wens is, (rare – medium – well done) het vlees in zilverfolie. Het vlees zal nu doorgaren en zal de sappen behouden, waardoor de smaak nóg beter wordt. Heb je inspiratie nodig? Neem gerust een kijkje tussen onze recepten.