Omschrijving
Bavette is een vleessoort dat zich bevindt in de vang van het kalf. De bavette wordt ook wel vinkenlap of vanglap genoemd. De bavette heeft een lange, grove draad en een authentieke smaak. Kalfsbavette is een stukje vlees voor de echte vleesliefhebbers en is geschikt om te stoven of om kort te om-en-om te bakken. De kalfsbavette van JONG (ge)RUND wordt als mals en mager ervaren, hierdoor kan het vlees kort om-en-om gebakken worden als een biefstuk. Hier kun jij de bavette kopen, waarvan twee of zelfs drie personen heerlijk van kunnen genieten.
Bereidingswijze Kalfsbavette
Zorg ervoor dat je voor de bereiding de bavette op kamertemperatuur laat komen, door het vlees een half uur van te voren uit de koelkast te halen. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de pan met olie of boter. Bak de Kalfsbavette om-en-om rondom bruin en laat het vlees vervolgens 3 minuten op laag vuur braden. Hierna wikkel je het vlees in aluminiumfolie en laat je het vlees nog zo’n 5 minuten na garen. Voor meer inspiratie kun je een kijkje nemen tussen onze recepten.