Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie
Let op: Van 13 t/m 21 juli zijn wij tijdelijk gesloten. Vanaf 22 juli worden de bestellingen weer in behandeling genomen.

Ossenhaas in zure roomsaus

Gang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 4 porties
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Bekijk alle recepten
Ossenhaas in zure roomsaus

Aan de slag

Ingrediënten:

  • 1 kg ossenhaas
  • Zout
  • Peper
  • Bloem
  • 50 g boter
  • 1 ui
  • 50 ml bouillon
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 100 ml zure room

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden van de ingrediënten: Pel de ui en snipper deze fijn. Snijd de ossenhaas in repen en kruid deze met zout en peper. Wentel de repen vervolgens door wat bloem zodat ze licht bedekt zijn.

  2. Bakken van de ossenhaas: Verhit de boter in een ruime pan. Bak de repen ossenhaas ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Voeg de gesnipperde ui toe aan de pan en fruit deze kort mee.

  3. Maken van de saus: Strooi 2 eetlepels bloem over het vlees en de ui in de pan en roer goed door. Voeg de bouillon en het paprikapoeder toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken, zodat de saus indikt.

  4. Toevoegen van de zure room: Roer de zure room door de saus. Verwarm het gerecht nog even door, maar zorg ervoor dat het niet meer aan de kook raakt. Dit helpt om de zure room niet te laten schiften.

Serveren: Serveer de ossenhaas in zure roomsaus warm. Deze romige, rijke schotel is uitstekend te combineren met aardappelpuree of een lichte salade voor een evenwichtig diner.

Let op: Deze foto is slechts ter illustratie

Smakelijk eten!
Tournedos Tournedos Dé malste vleessoort Normaal € 13,50
€ 11,45
Op voorraad Zéér snelle levering (op afspraak)
Bestellen Meer info
Rundvlees
(Ossen)haaspuntjes
(Ossen)haaspuntjes Heerlijke malse stukjes haas Vanaf € 17,50
Op voorraad Zéér snelle levering (op afspraak)
10% korting?
Aan het laden...
Cookies op Vleesch. Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie