Haal de entrecote minimaal een half uur voor het koken uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
Mix 4 eetlepels met olijfolie, een ½ thee lepel zout en een ½ theelepel peper samen en wrijf de mix over de entrecotes.
Verwarm vervolgens de pan op hoog vuur. Wanneer de pan warm is, voeg je olijfolie of bakboter toe in de pan.
Leg de lappen in de pan en bak ze iedereen circa 3 minuten om-en-om.
Wanneer de entrecote lappen naar wens zijn, wikkel ze in aluminiumfolie. Op deze manier blijft het vlees op temperatuur en behoudt het haar sappen. Laat de pan op laag vuur staan.
Voeg 100 ml kalf- of runderbouillon toe in de pan. Laat dit op laag vuur staan.
Schil 1 eetlepel citroen rasp en pers de rest van de citroensap.
Voeg de sap toe in de pan.
Snij de oregano in kleine stukjes en voeg deze toe in de pan.
Kook de mix tot dat er een stroperige jus ontstaat.
Haal de entrecotes uit de folie en leg ze op warme borden. (Een koud bord koelt het vlees af).
Garneer de entrecotes met de jus en de citroenrasp.