Omschrijving
Entrecote betekent ‘tussen de ribben’. De kalfsentrecote wordt gesneden van de dunne lende, is mals en zacht én bevat een fijne vetmarmering, waar het vlees o.a. de volle smaak aan te danken heeft. De kalfsentrecote is een karakteristiek stuk vlees en is voor de meeste vleesliefhebbers – tezamen met de rib-eye – het meest smaakvolle stuk vlees. De vleessoort beschikt, naast de vetmarmering en de vetrand, over een fijndradige structuur, hierdoor is het vlees botermals. De kalfsentrecote kan uitstekend gegrild en gebakken worden.
Tip: Wij hebben ook héérlijke Entrecôtes aan één stuk dat ideaal voor de BBQ is. Kies deze bij het gewicht en bestel deze eenvoudig online.
Bereidingswijze Kalfsentrecôte
Haal de kalfsentrecôte een half uur van te voren uit de koelkast. Op deze manier komt het vlees op kamertemperatuur. Dep het stukje vlees vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit de pan met olie of boter. Leg de kalfsentrecôte in de pan en bak het vlees om-en-om tot de buitenkant mooi bruin kleurt. Wikkel de entrecote in zilverfolie samen met peper en zout. Op deze manier gaart het vlees na en blijven sappen in het vlees. Voor meer inspiratie, bekijk onze kalfsvlees recepten.