Omschrijving
De kalfstong is een prachtige vleessoort wat door de vleesliefhebbers als een ware delicatesse gezien wordt. De kalfstong bestaat volledig uit spieren. Het is daarom ook geen verassing dat kalfstong heel erg mals is. De kalfstong is bedekt met een dik vel, het is belangrijk dat het vel vóór het consumeren, verwijderd wordt. Tijdens het bereiden van de tong ontstaat er kookvocht. Dit vocht kun je uitstekend als bouillon gebruiken. Als het puntje van de tong gaar is, betekent dit dat de hele tong gaar is. Een goed bereidde kalfstong is een ware delicatesse en feest van smaken.
Bereidingswijze Kalfstong
Leg de tong een nacht van te voren in het zout, zodat al het overige vocht eruit kan spoelen. Hierna bak je de tong in de pan met een ruime laag water. Laat het stuk vlees op laag vuur minimaal een anderhalf uur opstaan. Ontvel de tong als die nog warm is. Het is belangrijk dat je niet vergeet om overige stukken, zoals buizen en zenen mee te verwijderen. Daarna kun je het stuk vlees laten afkoelen. Werp een blik bij onze recepten voor meer inspiratie.