Omschrijving
Tournedos worden gesneden uit het middelste deel van de ossenhaas. De kalfstournedos zijn heerlijk mals, hebben een fijne structuur en worden als erg zacht, maar vol van smaak ervaren. Dit komt omdat het stukje vlees vrijwel géén bindweefsel bevat. Door deze redenen is de tournedos het meest malse stukje vlees van het kalf en is het vlees een pure verwenning voor de tong en de smaakpapillen. Wil je exclusief genieten van het meest heerlijk vlees? Dan kan je met de tournedoslappen van JONG geRUND niet misgaan.
Tip: de kalfshaas kun je ook aan één stuk bestellen – je kunt deze dan zelf snijden in de lappen die je wenst. Ideaal om met meerdere vrienden / familieleden te genieten van het botermals vlees..
Bereidingswijze Kalfstournedos
Haal de kalfstournedos een half uur van te voren uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven op maximaal 150 graden. Bestrooi het vlees met alleen peper. Verhit de pan met olie of boter. Wanneer de pan goed warm is bak je het vlees in de pan. Bak het vlees om-en-om zodat het vlees aan alles kanten mooi bruin kleurt. Hierna gaat het vlees 5 minuten in de oven. Hierna is het vlees klaar om serveert te worden. Voor meer inspiratie, neem gerust een kijkje tussen onze recepten voor een recept.