Omschrijving
De kalfsoester (kalfsbiefstuk) wordt gesneden van de dikke lende en de bovenbil. Het vlees is afkomstig van het ras: Belgische Witblauwe rosé kalveren. Dit is een vleesras dat bekend staat om het kwalitatief vlees. De kalfsoester is zeer fijndradig, hierdoor is het vlees botermals en heeft het een fijne en zachte, maar toch volle smaak. Als de kalfsoester goed gebakken wordt, is de biefstuk zó zacht en mals dat het vlees op je tong smelt. Aangezien een kalfsbiefstuk mager én afkomstig is van een kalf, is een kalfsoester de ideale keuze voor mensen die aan het diëten zijn.
Bereidingswijze Kalfsbiefstuk
Een tip is om het vlees kort in de pan om-en-om te bakken tot het vlees rondom bruin is. Hierna wikkel je het vlees in aluminiumfolie, samen met peper en zout. De kalfsoester zal nu nagaren en op deze manier trekken de sappen goed in het vlees en zal het vlees meer smaak hebben. Kijk voor meer inspiratie tussen onze recepten.