kalfsvlees-gezond

Is kalfsvlees gezond?

Wij van Vleesch.nl zijn, zoals je mag verwachten, een fan van lekker eten. Een mals stukje vlees op onze schoot, dat is iets waar je ons bij wijze van spreken ’s nachts nog wakker voor kunt maken. Het zal geen verrassing zijn dat wij een uitgesproken voorkeur hebben voor kalfsvlees. Wij vinden het echter belangrijk om je meer informatie over ons product te geven. In hoeverre is kalfsvlees namelijk gezond te noemen? Hoe calorierijk het vlees is en allerlei andere prangende vragen behandelen we in dit artikel.

Kalfsvlees binnen een gezond voedingspatroon

Vandaag de dag zien en horen we nog altijd veel doemverhalen met betrekking tot vlees; het zou ongezond zijn en niet passen in een gezond voedingspatroon. Onderzoek van TNO toont aan dat veel vleessoorten de afgelopen jaren een stuk minder vet zijn geworden. Kalfsvlees stond al bekend vanwege zijn magere structuur, maar het vetpercentage zit tegenwoordig zelfs onder de 2 procent. Zulke cijfers zal je niet snel terugzien bij varkens- en rundvlees, twee vleessoorten die doorgaans veel populairder zijn in Nederlandse huishoudens.

Wat is mager vlees?

Kalfsvlees is zoals gezegd mager tot zeer mager vlees. Mager vlees is een gezonde optie en staat in de Schijf van Vijf. Met mager vlees wordt gekeken naar het vetpercentage van producten. Bij populaire producten is dit dus relatief hoog. Kalfsvlees onderscheidt zich door juist erg mager te zijn, zonder dat er ingeleverd hoeft te worden op belangrijke ingrediënten zoals eiwitten. Eiwitrijk, mager vlees is een combi waar veel sporters bij zweren. Maximale prestaties en zo min mogelijk vet. Er zijn dus ook minder calorieën in het vlees aanwezig.
Doordat het vlees van Vleesch.nl onbewerkt is, kunnen we met gepaste trots melden dat ons kalfsvlees zowaar nóg beter is dan het bewerkte kalfslapje wat je in de supermarkt kunt vinden. De voordelen van kalfsvlees houden daar echter niet op. Het product is een bron van vitamine B3, B6, B12, vitamine D en zink. Daarnaast is het licht verteerbaar en bijzonder mals. Zelfs als je snel last hebt van maagklachten is ons sappige kalfsvlees een aanrader. Wil je het heerlijk vlees proberen? Ga dan naar de vleeswinkel waar je kalfsvlees kunt kopen.

Bereidingswijze kalfsvlees

Je kunt ook zelf je steentje bijdragen aan een zo gezond mogelijk stuk kalfsvlees. Een groot deel van de calorieën in vlees wordt bepaald door de bereidingswijze. Bereid kalfsvlees op een magere wijze, en het vet en aantal calorieën wat je binnenkrijgt blijft tot een minimum beperkt. Kalfsvlees kun je bakken, braden, grillen of barbecueën, met al dan niet een beetje olijfolie of boter. Op deze manier profiteer je nog meer van de vele eiwitten, vitamines en mineralen in het kalfsvlees.
Naast dat het met de voedingswaarde van kalfsvlees dus meer dan goed zit, is het product ook nog eens bijzonder smakelijk en op vele manieren te bereiden. Wil je meer weten over het vlees van JONG geRUND?

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Ontvang nu 5% korting

1. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.

2. Je ontvangt automatisch een e-mail met de 5% kortingscode (check ook de spam-inbox).

3. Vul deze kortingscode tijdens het afrekenen in.

4. Bestel ons vlees en proef zélf het verschil

Ontvang 5% korting op je (eerste) aankoop

Stap 1: Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief door je email-adres hieronder in te vullen.

Stap 2: Je ontvangt automatisch de e-mail met de kortingscode.
(check je e-mail inbox en check eventueel de spam / ongewenste berichten inbox).

Stap 3: Kopieer de kortingscode uit de email en plak deze vervolgens op de winkelmand- / checkout-pagina. 

Stap 4: Bestel ons smakelijk vlees met jouw kortingscode en proef zélf het kwaliteitsverschil

BELANGRIJK: gebruik de code BINNEN 10 dagen, anders verloopt de kortingscode.