Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Vleesch van de maand mei is tomahawk steak

We gaan in de maand mei eens een overheerlijk stuk vlees in het zonnetjes zetten en dit is de tomahawk steak. Laat ik vast voorop stellen dat deze steak het absoluut waard is om te proberen. Het is dankzij de vet/vlees ratio een feest voor het oog maar ook een ware smaakmaker.

In onze blog gaan we eens in op alles dat met de tomahawk steak te maken heeft. Het is een waar favoriet onder de kenners en ik neem je daarom graag mee op deze trip zodat ook jij hopelijk snel van deze smakelijke steak kunt genieten.

Wat is een tomahawk steak?

Een Tomahawk steak is ontzettend gemakkelijk te herkennen aan zijn lange, op een bijl lijkende rib been en het rijke, gemarmerde vlees dat eraan vastzit. Dit premium stuk rundvlees wordt gesneden uit de ribsectie en laat een deel van het rib been zitten. Dit draagt natuurlijk niet alleen bij aan de presentatie zoals je misschien al eens gezien hebt maar ook zeker aan de smaak. De tomahawk krijgt door de bescherming van het been een veel rijkere smaak en blijft daarnaast ook nog eens een stuk malser.

Waar komt het woord tomahawk vandaan?

De naam 'Tomahawk' komt van het inheemse Amerikaanse bijl-achtige wapen. Dit komt door de lange rib welke uit het vlees steekt. Het lijkt namelijk ontzettend veel op een handvat. De tomahawk is in een korte tijd van een slagersgeheim uitgegroeid tot het hoogtepunt van de menukaarten van de beste steakhouses in de wereld.

Kwaliteit en selectie

Nu stel je jezelf misschien de vraag, waarom zou ik kiezen voor een tomahawk steak? Wij van Vleesch.nl hebben hier een paar hele goede punten neergezet waarom je het zeker een keer geprobeerd moet hebben.

  1. Indrukwekkende presentatie: Wanneer de tomahawk op een diner of op een barbecue tevoorschijn komt, creëer je vrijwel meteen een statement. Dit luxe vlees garandeert je altijd een top diner of barbecue.
  2. Superieure smaak en textuur: Voor wie de tomahawk al eens geprobeerd heeft weet waar ik het over heb. Wanneer je het dikke stuk vlees met een perfecte marmering langzaam kookt, creëer je een ongekend sappige en malse steak.
  3. Ultieme vleeservaring: Zeg nou zelf, een tomahawk steak eten is niet enkel het eten zelf. Het is een gehele ervaring welke perfect is voor speciale gelegenheden.

Tips voor wanneer je kiest voor een tomahawk steak

Een tomahawk steak is zoals ik al eerder vermelde natuurlijk een ervaring op zich. Maar hoe kies ik nou eigenlijk een goede tomahawk steak? Laten we daar eens kort naar kijken.

  • Herkomst: Zoek naar vlees dat afkomstig is van boerderijen die bekend staan om hun duurzame en ethische manieren van handelen.
  • Marmering: Kijk voor een goede vetverdeling, wat een indicatie is van de kwaliteit en zal resulteren in een smaakvoller resultaat.
  • Frisheid: Koop je steak van een gerenommeerde webshop zoals Vleesch.nl, welke bekend staat om productkwaliteit.

Bereidingswijzen

Tomahawk steaks kun je op verschillende manieren klaarmaken. Laten we er eens twee kort bekijken.

Grillen: de klassieke wijze

Grillen is misschien wel de beste en meest lekkere manier van vlees bereiden in mijn optiek. Vooral wanneer je het vlees vast grilt op een barbecue en de aroma’s je al snel inhalen.

  1. Voorbereiding: Laat de steak eerst op kamertemperatuur komen en bestrooi deze rijkelijk met zout en peper.
  2. Grillen: Grill de steak op hoog vuur om een mooie korst te vormen, en verlaag dan het vuur om het vlees langzaam te laten garen. Persoonlijk zou ik zeggen dat de beste kwaliteit een medium rare zou zijn.
  3. Rusten: Dit is voor alle steaks misschien wel de meest belangrijke stap. Laat de steak minstens 10 minuten rusten na het grillen om de sappen te laten herverdelen.

Ovenmethode: de alternatieve methode

Natuurlijk zijn er naast grillen nog talloze andere methoden maar laten we eens kijken naar een ongelofelijk smaakvol alternatief.

  1. Searen: Sear of met andere woorden schroei de steak eerst kort aan alle zijden in een hete pan voor een knapperige buitenkant.
  2. Oven: Verplaats de steak nu naar een voorverwarmde oven en laat het op een lagere temperatuur verder garen tot de gewenste gaarheid. Kijk van tevoren alvast voor wat tips, zodat je er op tijd bij bent om jouw steak van het vuur te halen.
  3. Rusten: Ook hier is rusten essentieel.

Serveer en geniet

Het gerecht is natuurlijk pas af wanneer je jouw favoriete steak serveert met een passende garnituur en wijn. Laten we hier ook eens kort naar kijken.

  • Geroosterde groenten: Een mix van seizoensgroenten zoals asperges, paprika's en vergeet natuurlijk de aardappelen niet.
  • Kruidenboter: Een klontje zelfgemaakte kruidenboter kan wonderen doen voor de smaak. Je kunt er zelfs voor kiezen om de kruidenboter tijdens het grillen of in de oven alvast op het vlees te plaatsen. Geloof me deze smaakervaring zul je niet snel vergeten.
  • Robuuste rode wijnen: Een volle Cabernet Sauvignon of een rijke Malbec complementeren de rijke smaken van de Tomahawk perfect.

Conclusie

Wij van Vleesch.nl zijn ontzettend trots op ons assortiment. Daarom zetten wij iedere maand weer een nieuw stuk vlees in de schijnwerpers. Voor de maand mei hebben we gekozen voor de tomahawk. Deze vleessoort mag natuurlijk in geen enkele keuken missen. Wij hebben deze steak al meerdere malen mogen bereiden en proeven, ben jij de volgende? Bestel jouw tomahawk steak vandaag nog en geniet binnen de kortste keren van een ongekende vleeservaring!

Zoeken op vleessoort
Waarom Vleesch.nl?
Beoordeeld met een 9.8
Vóór 22:00 besteld morgen in huis
Service waar je op kunt bouwen
Klanten over ons

Voor het eerst vlees besteld bij Vleesch.nl. Ik had zelf een fout gemaakt in de bestelling en dat kon nog gemakkelijk worden gewijzigd na een[...]

10 / 10
Michael van Woensel 18 dagen geleden

Ik bestel al een tijdje vlees bij Vleesch en ik ben enorm tevreden over de kwaliteit. De smaak is uitzonderlijk—echt het beste dat ik ooit heb gehad. De service is net zo indru[...]

10 / 10
Omær Bay 1 maanden geleden

Het vlees is van super kwaliteit, en de prijs voor wat je krijgt is echt niet te geloven zo goed. Wij zijn heel erg blij met ons pakket, gaan hier zeker nog vaker bestellen!

10 / 10
Dennis van Valderen 2 maanden geleden
Heerlijk pakket met botten voor onze boerboel Jala DeVries besteld, na 1 dag al geleverd! blije hond. Zelf eten we niet zoveel vlees, echter we zullen snel we[...]
10 / 10
Carla Duyts 2 maanden geleden

Amazing taste and tender meat! And the personal and direct contact with Bart is much appreciated! Can't ask for more.

10 / 10
Joost Goderie 3 maanden geleden

The service is outstanding, as well as the meat itself. I highly recommend this place!

10 / 10
Joop Goldberg 4 maanden geleden
Makkelijke manier van bestellen, snelle levering en goed vlees aan een eerlijke prijs. Goed vriendelijk contact bij vragen. Na meerdere soorten vlees geprobee[...]
10 / 10
Johannes Savonije 5 maanden geleden

Al 3 stukken vlees geprobeerd. Goeie smaak, perfecte malsheid, mooie portie en een klein prijsje. Aldus een cadeautje voor de liefhebber.
Geef je om dierenwelzijn en verantwoord[...]

10 / 10
arda doan 8 maanden geleden

Zojuist een kalfsribeye gegeten, slechts één woord perfect. Dat is ook van toepassing op de info op de website, het assortiment, de prijsstelling, de verzending en het [...]

10 / 10
Aldert Rotting 9 maanden geleden

Ik heb mijn vleespakket ontvangen en het is zo heerlijk. Het vlees is mals en sappig, en die smaak, omg, is geweldig. Het is mijn beste ervaring in Nederland. Je kunt dit hoogwaardig[...]

10 / 10
Lolita Dzene 9 maanden geleden
Héérlijk mals vlees. Vriendelij[...]
10 / 10
Irene Lopes 9 maanden geleden

Voor de kerst een French rack besteld van 2,8 kilo. Alles perfect afgehandeld qua bestelling, email verkeer, afleveren en betaling. Goed persoonlijk contact. Vlees was erg mals en ui[...]

10 / 10
Arsenin Rodriguez 9 maanden geleden

ik heb nu voor de 2de keer rundvlees pakket besteld bij vleesche.nl besteld en het blijft overheerlijk vlees . lekker mals lekker smaak. het vlees wordt netjes verpakt bij je afgelev[...]

9 / 10
Anonymous 2018 10 maanden geleden
Bart is een aardige kerel en denkt heel erg m[...]
10 / 10
Carlo Wen 1 jaren geleden

Het ging niet helemaal zoals verwacht, maar toen er wat fout ging met de verzending (waar ze niks aan konden doen) was de manier van afhandelen heel erg net en meedenkend. Geweldige [...]

10 / 10
Sem Vink 1 jaren geleden
Snelle levering en goed aangekomen. De extra botten voor de hond gaan ze een flinke kluif aan hebben ????????????
10 / 10
Assie the Adorable BosTrol 1 jaren geleden

Vandaag voor de 3e keer een bestelling geplaatst. Wat een (H)EERLIJK vlees. Bart en zijn ploeg maken werk van eerlijk en lekker eten. Wat een verschil kan een goed stukje vlees zijn.[...]

10 / 10
Mark Snijders 1 jaren geleden

Wat een geweldig bedrijf is dit. Echt alles klopt. Fijn klantcontact met de boer zelf. Bestellen gaat echt super makkelijk via bijvoorbeeld e-mail. Altijd leuke reacties terug! En da[...]

10 / 10
Mikal Zeedzen 1 jaren geleden

Snelle levering en goed aangekomen. De extra botten voor de hond gaan ze een flinke kluif aan hebben ????????????

10 / 10
Assie the Adorable BosTrol 1 jaren geleden

Voor de tweede keer besteld en blijf het zeker doen. Vlees is heerlijk. Ze leveren snel en het zijn zeer vriendelijke mensen. Ik zou het zeker aanbevelen.

9 / 10
Jolanda van Kruijsdijk - van den boomen 1 jaren geleden
10% korting?
Aan het laden...
Cookies op Vleesch. Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie