We gaan in de maand mei eens een overheerlijk stuk vlees in het zonnetjes zetten en dit is de tomahawk steak. Laat ik vast voorop stellen dat deze steak het absoluut waard is om te proberen. Het is dankzij de vet/vlees ratio een feest voor het oog maar ook een ware smaakmaker.
In onze blog gaan we eens in op alles dat met de tomahawk steak te maken heeft. Het is een waar favoriet onder de kenners en ik neem je daarom graag mee op deze trip zodat ook jij hopelijk snel van deze smakelijke steak kunt genieten.
Een Tomahawk steak is ontzettend gemakkelijk te herkennen aan zijn lange, op een bijl lijkende rib been en het rijke, gemarmerde vlees dat eraan vastzit. Dit premium stuk rundvlees wordt gesneden uit de ribsectie en laat een deel van het rib been zitten. Dit draagt natuurlijk niet alleen bij aan de presentatie zoals je misschien al eens gezien hebt maar ook zeker aan de smaak. De tomahawk krijgt door de bescherming van het been een veel rijkere smaak en blijft daarnaast ook nog eens een stuk malser.
De naam 'Tomahawk' komt van het inheemse Amerikaanse bijl-achtige wapen. Dit komt door de lange rib welke uit het vlees steekt. Het lijkt namelijk ontzettend veel op een handvat. De tomahawk is in een korte tijd van een slagersgeheim uitgegroeid tot het hoogtepunt van de menukaarten van de beste steakhouses in de wereld.
Nu stel je jezelf misschien de vraag, waarom zou ik kiezen voor een tomahawk steak? Wij van Vleesch.nl hebben hier een paar hele goede punten neergezet waarom je het zeker een keer geprobeerd moet hebben.
Een tomahawk steak is zoals ik al eerder vermelde natuurlijk een ervaring op zich. Maar hoe kies ik nou eigenlijk een goede tomahawk steak? Laten we daar eens kort naar kijken.
Tomahawk steaks kun je op verschillende manieren klaarmaken. Laten we er eens twee kort bekijken.
Grillen is misschien wel de beste en meest lekkere manier van vlees bereiden in mijn optiek. Vooral wanneer je het vlees vast grilt op een barbecue en de aroma’s je al snel inhalen.
Natuurlijk zijn er naast grillen nog talloze andere methoden maar laten we eens kijken naar een ongelofelijk smaakvol alternatief.
Het gerecht is natuurlijk pas af wanneer je jouw favoriete steak serveert met een passende garnituur en wijn. Laten we hier ook eens kort naar kijken.
Wij van Vleesch.nl zijn ontzettend trots op ons assortiment. Daarom zetten wij iedere maand weer een nieuw stuk vlees in de schijnwerpers. Voor de maand mei hebben we gekozen voor de tomahawk. Deze vleessoort mag natuurlijk in geen enkele keuken missen. Wij hebben deze steak al meerdere malen mogen bereiden en proeven, ben jij de volgende? Bestel jouw tomahawk steak vandaag nog en geniet binnen de kortste keren van een ongekende vleeservaring!