rood-vlees-gezond

Wat is rood vlees?

Bij Vleesch.nl houden we van vleesproducten. Lekkere vleesproducten welteverstaan. De vleeskeuze is reuze, want er worden immers tal van producten, afkomstig van verschillende dieren, verkocht in slagerijen en supermarkten. Helaas heerst er af en toe nog een negatieve tendens rondom vlees, en dan met name rood vlees. Het eten van dit soort vlees zou schadelijke gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid. Wij vertellen jou graag hoe het echte verhaal nu precies in elkaar zit.

Is rood vlees ongezond?

Een kort antwoord: Bij een gematigde consumptie is rood vlees een waardevolle bron van diverse voedingsstoffen, zoals ijzer, zink en vitamine B12. Wil je rood vlees eten? Dan raden wij aan om mager vlees te gebruiken. Mager vlees kent minder verzadigde vetten.

Hoe zit het dan precies?

Vlees van runderen, varkens, lammen en geiten vallen onder de term rood vlees. Met de term rood vlees wordt lang niet altijd ‘rauw vlees’ bedoeld. Het ziet er enkel rood uit als je het rauw koopt. Deze rode kleur wordt veroorzaakt door heemijzer, een stofje dat ook in ons bloed zit. Daar is op het eerste oog niets mis mee, maar bij overdadig consumeren  kan dit schadelijk zijn voor de darmen. Dit geldt zowel bij het eten van rauw rood vlees, als gebakken rood vlees. Bij het gematigd consumeren, is rood vlees, zoals hierboven beschreven, gezond voor je. Zo is rood vlees een bron van onmisbare voedingsstoffen, zoals vitamines, ijzers en zink. Je kunt dus met een gerust hart een heerlijk biefstukje eten.

Diverse voedingsexperts raden aan om mager vlees te eten. Mager vlees kent minder verzadigde vetten. Het is belangrijk om relatief meer onverzadigde vetzuren binnen te krijgen, aangezien de verzadigde vetten een negatief effect kunnen hebben op je cholesterolgehalte. Kalfsvlees behoort tot de meest magere vleessoorten.

Meer weten over mager vlees? Lees dan deze interessante blog. 

Rosé kalfsvlees

Aan het eind van de streep blijkt kalfsvlees dan ook één van de betere rode vleesproducten die je in huis kunt halen. Het is van nature mager, zit boordevol voedingsstoffen, is lekker mals én met veel producten te mixen. Bij het kopen van kalfsvlees raden we aan om te letten op de kleur van het vlees. Hoewel het tot ‘rood vlees’ behoort, is de kleur niet letterlijk rood. Het JONG geRUND kalfsvlees heeft een rosé kleur, terwijl kalfsproducten uit de supermarkt vaak een wittere/blankere kleur hebben.

Wil je graag 100% natuurlijk, onbewerkt én gezond vlees online bestellen? Bekijk dan eens onze webshop!

Kalfsvlees van Vleesch.nl

Wij zijn trots op ons product en gunnen kalveren de vrije ruimte gedurende hun leven. Niet alleen is dit een veel prettigere manier van leven voor dieren, het kwaliteit van de uiteindelijke vleesproducten is hierdoor ook stukken hoger. Buiten de smaak zie je dit ook af aan de kleur van ons rosé kalfsvlees. Wil je meer weten over dit onderwerp, ons bedrijf of een andere gerelateerde kwestie? Via het contactformulier zijn we 24/7 te bereiken.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Ontvang nu 5% korting

1. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.

2. Je ontvangt automatisch een e-mail met de 5% kortingscode (check ook de spam-inbox).

3. Vul deze kortingscode tijdens het afrekenen in.

4. Bestel ons vlees en proef zélf het verschil

Ontvang 5% korting op je (eerste) aankoop

Stap 1: Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief door je email-adres hieronder in te vullen.

Stap 2: Je ontvangt automatisch de e-mail met de kortingscode.
(check je e-mail inbox en check eventueel de spam / ongewenste berichten inbox).

Stap 3: Kopieer de kortingscode uit de email en plak deze vervolgens op de winkelmand- / checkout-pagina. 

Stap 4: Bestel ons smakelijk vlees met jouw kortingscode en proef zélf het kwaliteitsverschil

BELANGRIJK: gebruik de code BINNEN 10 dagen, anders verloopt de kortingscode.