Doe de bloem op een bord en kruid het met peper en zout. Wentel het runderpoelet door het bloemmengsel.
Pel en snipper de uien.
Verhit een pan en bak de spekblokjes uit. Voeg de gepaneerde poelet toe en bak tot het mooi bruin is.
Voeg de gesnipperde uien toe en fruit het enkele minuten mee.
Meng het bokbier, water, kruidnagel, nootmuskaat, azijn en bruine suiker door het vleesmengsel. Breng het geheel aan de kook en laat deze sudderen tot het indikt tot de consistentie van een saus.
Doe het mengsel over in een ovenschaal. Dek af met een deksel of aluminiumfolie.
Plaats de schaal in een voorverwarmde oven op 160°C en laat dit ongeveer 1,5 uur stoven.
Serveer het gestoofde rundvlees in bier met macaroni voor een heerlijke maaltijd.
Geniet van deze overheerlijke klassieker, perfect voor een gezellige avond thuis.
Cookies op Vleesch.
Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken.
Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring.
Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren.
We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina.
Cookies accepteren