Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie
Onze website is vernieuwd!

Opa's Kalfshachee

Gang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 120 minuten
Aantal personen: 4 porties
Moeilijkheidsgraad: Moeilijker
Bekijk alle recepten
Opa's Kalfshachee

Aan de slag

Kalfshachee recept: Opa’s kalfshachee

Auteur: Jos

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram kalfspoulet
  • 2 grote uien
  • 40 gram boter
  • 1 el. boter
  • 500 ml. bouillon (mergpijpjes verkrijgbaar – neem hiervoor contact met ons op)
  • 1 tl. suiker
  • 2 el. azijn
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el. maïzena
  • Peper en zout

Bereidingswijze kalfspoulet

Haal minimaal een half uur van te voren de kalfspoulet uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Verhit olie of boter in de pan en bak het vlees rondom bruin. Zet het vuur laag. Snij de uien in stukken en voeg deze samen met suiker bij het vlees, in de pan, toe. Roer bloem door het vlees tot de bloem licht kleurend bruin kijkt. Verwarm de bouillon en schenk deze vervolgens, al roerend, bij het vlees. Hierna voeg je de azijn en de specerijen toe. Een tip is om de kruidnagels door de laurierblaadjes te prikken, zodat zij na de bereiding makkelijk terug zijn te vinden in de blaadjes. Breng het vocht aan de kook en laat het vlees met de deksel schuin op de pan minstens 3 uur laag stoven. Verwijder na het stoven de laurierbladeren met kruidnagels. Voeg eventueel peper en zout toe. Meng 1 eetlepel (el.) maïzena samen met 3 eetlepel (el.) water en voeg de mix in kleine beetjes toe aan de stoofmix, totdat de het gerecht tot wens is.

Om de puntjes op de i te zetten, kun je op het einde een scheut donker bier naar wens toevoegen om de smaak nóg beter te maken. Hierna kun je lekker gaan smullen.

Smakelijk eten!
Andere bekeken ook Wellicht ook iets voor jou?
Help ons om jou te helpen
We zijn druk bezig om onze nieuwe webshop en service te verbeteren. Heb je een fout gevonden of werkt iets niet helemaal naar behoren? Versturen
Feedback?
Aan het laden...