Omschrijving
Brisket is het borstgedeelte van het rund. Brisket staat er om bekend dat het vrij pezig is. Deze vleessoort komt dan ook het beste tot zijn recht met slow cooking. Wat is slow cooking? Je gaart het brisket gedurende een lange tijd op lage temperaturen. Dit proces maakt jouw brisket heel mals.
Bereidingstip:
Voor een overheerlijke brisket heb je niet veel nodig. Jouw benodigdheden zijn de brisket, je favoriete vleesrub/marinade en natuurlijk een barbeque of smokery. Daarnaast zijn tijd en geduld ook heel belangrijk. Maar het mooie is jouw smokery of barbeque doen al het werk. Jij kunt lekker met jouw familie genieten van de kerstsfeer of in de zomer van het zonnetje.
Brisket wordt traditioneel eerst gestoomd of gepekeld. Dit proces maakt jouw brisket overheerlijk mals. Hierna komt de kruidenrub, deze masseer je in het vlees. Ben niet te zuinig maar pak het lekker royaal aan. Hoe meer rub of marinade je gebruikt. Hoe beter de rand van de brisket eruit komt te zien. Dit zorgt uiteindelijk voor die heerlijke knapperige korst. Leg de brisket nog even terug in de barbeque of smokery om die rand echt goed te krijgen.
Hierna rest je nog één ding, pak een paar borden en verdeel de brisket. Verras nu iedereen met jouw overheerlijke en malse creatie.