Ingrediënten:
- 1 theelepel maïzena
- 500g biefstuk
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 ui
- 1 stengel bleekselderij
- 250g savooiekool
- 1 eetlepel ketjap manis
- Zout
- Peper
Bereidingswijze:
- Begin met het snijden van de biefstuk in zeer dunne reepjes. Pel de ui en hak deze fijn. Was de bleekselderij en snijd deze in kleine stukjes. Reinig de savooiekool en snij deze in dunne reepjes.
- Meng in een schaal de maïzena met een beetje water tot een gladde pasta. Voeg de rundvleesreepjes toe en zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn met het maïzena-mengsel.
- Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de rundvleesreepjes toe en bak ze ongeveer 5 minuten, tot ze mooi bruin zijn. Haal de reepjes uit de pan met een schuimspaan.
- In dezelfde pan, voeg de ui, bleekselderij en savooiekool toe. Roerbak dit mengsel 5 minuten.
- Doe de rundvleesreepjes terug in de pan samen met de ketjap manis, een snufje zout en peper naar smaak. Laat het geheel nog 2 minuten zachtjes stoven.
- Serveer de rundvleesreepjes met savooiekool met gebakken aardappelen en een frisse salade voor een complete maaltijd.
Dat was een overheerlijk recept met kool, heb je daar nog niet genoeg van gehad? Probeer dan eens dit gerecht: Gehakt met Chinese kool.
Let op: de foto is slechts ter illustratie.
Smakelijk eten!