Ingrediënten:
- 500 g riblappen
- Peper en zout naar smaak
- 25 g bloem
- 50 g boter
- 1 ui
- 250 ml water
- 100 g knolselderij
- 300 g wortels
- 300 g aardappels
- 200 g champignons
- 150 ml zure room
- 2 theelepels paprikapoeder
Bereidingswijze:
- Pel en snijd de ui in ringen. Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes. Was en snijd de wortels in stukjes. Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes. Maak de champignons schoon en snijd het in plakjes.
- Snijd het vlees in blokjes en kruid met peper en zout. Wentel de vleesblokjes door de bloem.
- Verhit de boter in een pan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de ui toe en bak kort mee.
- Voeg water toe samen met de knolselderij, wortels en aardappelen. Laat het geheel 30 minuten zachtjes stoven.
- Voeg de champignons toe en laat nog 5 minuten sudderen.
- Roer de zure room en het paprikapoeder erdoor en verwarm het gerecht zonder het te laten koken.
Was dit recept om te smullen? Laten we dan nu vooral vooruit gaan naar het volgende recept. Probeer nu eens onze ossenhaas in zure roomsaus. Dit recept zal heel wat anders zijn dat wat je nu geprobeerd hebt, maar naar onze mening wel net zo lekker.
Smakelijk eten!