Omschrijving
Wat is Mamiñha nou precies? Dit is een vleessoort welke wordt gesneden uit de onderzijde van de dikke lende van een rund. Dit is vlees dat altijd veel in beweging is wanneer het rund loopt. Daarom zou je dit ook als 'werkvlees' kunnen bestempelen. Dit type vlees kenmerkt zich door de sterke smaak die met het vlees komt. De reden dat dit vlees sterker is van smaak en steviger van structuur, is omdat deze spieren veel in beweging zijn. De Mamiñha komt het beste tot zijn recht op een barbeque, je zou hier dus een heerlijke winter barbecue mee kunnen vullen.
Bereidingstips Mamiñha:
Mamiñha kan perfect gebakken worden in de pan. Je kunt de Mamiñha er namelijk in zijn geheel in doen of heerlijke stukken steak van snijden. Daarnaast kun je de Mamiñha ook ontzettend goed in de oven bereiden en op de barbecue. Persoonlijk denken we dat de Mamiñha het beste tot zijn recht komen op de barbecue.