Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Beef jerky maken van rundvlees?

Heb je er ooit al eens van gehoord? Beef jerky is een snack die naast lang houdbaar ook nog eens een overheerlijke smaak geeft. Beef jerky is ontzettend geliefd door een groot publiek en ook zo in de winkel te koop. 

Echter, dit zijn meestal ontzettend dure verpakkingen met een hele kleine inhoud. Daarom dacht ik, het moet toch mogelijk zijn om jouw eigen beef jerky te maken. De grote voordelen hiervan zijn, de uiteindelijke voldoening wanneer je jezelf van een voorraad kunt voorzien, maar ook het experimenteren met verschillende smaken en texturen om jouw eigen beef jerky te kunnen vinden. Om beef jerky te kunnen maken is het cruciaal om het juiste rundvlees te kiezen. Laten we er samen eens dieper op ingaan met deze blog.  

Mager vlees is key

Om beef jerky te kunnen maken is het cruciaal dat je mager vlees gebruikt. Het zit namelijk zo, vet droogt niet goed en kan de houdbaarheid en de smaak van jouw jerky aanzienlijk aantasten. Daarnaast moet je de door jouw gekozen vleessoort ook nog eens in dunne en vooral ook gelijkmatige plakjes snijden. Dit creëert namelijk een gelijke droging van het vlees en een aangename textuur. Voor wat betreft mager vlees zijn er, als het op rundvlees aankomt gelukkig ontzettend veel opties.

Ontzettend goede keuzes voor rundvlees

Laten we samen eens kijken naar de beste rundvleessoorten om jerky van te maken, deze zijn zeer geliefd voor dit proces. We gaan ook kijken naar de eigenschappen die het vlees heeft en de voordelen van de vleessoort.

De bil of achtervoet (Round)

Dit is één van de meest geliefde en ik denk ook wel beste opties voor jouw beef jerky. Dit komt namelijk omdat het vlees mager is, vrijwel geen bindweefsel heeft en beschikt over een gelijkmatige structuur. Dit vlees is uiterst ideaal voor het snijden van de dunne plakjes, welke je nodig hebt voor een goede en kwalitatieve beef jerky. De onderdelen van deze vleessoort, zoals bijvoorbeeld: de bovenbil en de onderbil zijn uitermate geschikt en bieden een perfecte balans tussen smaak en magerheid.

De bovenzijde van de schouder (top round)

Wanneer je graag wilt gaan voor een iets malsere smaak dan is waarschijnlijk de bovenzijde van de schouder een hele goede keuze voor jou. Dit staat overigens bekend als de top round. Hoewel dit vlees vetter kan zijn dan het vlees van de bil, is het voor wat betreft de magerheid nog steeds een uitstekende keuze om beef jerky van te maken. Het kan daarnaast ook nog eens dikker gesneden worden zonder dat je kwaliteit verliest.

De sirloin tip

Het lendenstuk, of ook wel de sirloin tip is een geliefde vleessoort onder de jerky makers. Dit heeft het vlees te danken aan zijn magerheid en toch rijke smaak. Het bevat iets meer vet dan de vleessoorten hierboven, echter zou je hier goed mee kunnen werken en mocht het vet overtollig zijn aan één zijde overweeg dit dan weg te snijden. De sirloin tip biedt een goede mix van smaak en textuur voor jouw jerky.

De flank steak

De flank steak staat bekend om zijn magerheid en zijn stevige textuur. Dit geeft de jerky meer bite en maakt het uiteindelijk tot een fantastische keuze. Let wel op dat je dit vlees tegen de draad insnijd, dit zorgt ervoor dat je de best mogelijke structuur van het vlees krijgt.

De bavette

Bavette is uiterst geschikt voor eenieder die graag eens wat anders zou willen proberen. De bavette is namelijk een ontzettend interessant alternatief op de voorgangers hierboven. Het vlees is bijvoorbeeld malser dan de flank steak en geeft daarnaast ook een uitstekende smaak die uitzonderlijk goed werkt voor jerky.

Verfijning van het proces

Nu hebben we het gehad over het vlees, laten we eens gaan kijken naar de bereidingswijze. Dit is namelijk net zo belangrijk als de keuze van het vlees, om het succes van jouw beef jerky te garanderen.

  • Snijtechniek: We gaan het vlees snijden op het moment dat het nog gedeeltelijk bevroren is om precisie en vooral ook gelijkmatigheid van de plakjes te verhogen en daarmee ook te garanderen.
  • Marinade: Een goede en vooral ook kwalitatieve marinade kan jouw jerky op smaak en houdbaarheid verbeteren. Combinaties van sojasaus, Worcestershire-saus, knoflook, peper, en andere kruiden zijn een populaire keuze.
  • Droogmethode: Het kiezen van de juiste droogmethode, of het gaat om een smokery, oven of luchtdrogen, is ontzettend belangrijk voor het eindresultaat. Zorg voor een gelijkmatige droging zonder het vlees te bakken en/of verbranden.

Conclusie

Het maken van beef jerky is naast dat het super leuk is, ook nog een kunst welke geduld en oefening vereist. Je kunt door het experimenteren met marinades en droogmethoden een overheerlijke beef jerky creëren. Wij van Vleesch.nl snappen dat vlees en dan vooral ook rundvlees ontzettend divers is. Wij zijn daarom ook altijd op zoek naar nieuwe methoden om rundvlees te gebruiken.

Zoeken op vleessoort
Waarom Vleesch.nl?
Beoordeeld met een 9.8
Vóór 22:00 besteld morgen in huis
Service waar je op kunt bouwen
Klanten over ons

Al 3 stukken vlees geprobeerd. Goeie smaak, perfecte malsheid, mooie portie en een klein prijsje. Aldus een cadeautje voor de liefhebber.
Geef je om dierenwelzijn en verantwoord[...]

10 / 10
arda doan 2 maanden geleden

Zojuist een kalfsribeye gegeten, slechts één woord perfect. Dat is ook van toepassing op de info op de website, het assortiment, de prijsstelling, de verzending en het [...]

10 / 10
Aldert Rotting 3 maanden geleden

Ik heb mijn vleespakket ontvangen en het is zo heerlijk. Het vlees is mals en sappig, en die smaak, omg, is geweldig. Het is mijn beste ervaring in Nederland. Je kunt dit hoogwaardig[...]

10 / 10
Lolita Dzene 3 maanden geleden
Héérlijk mals vlees. Vriendelij[...]
10 / 10
Irene Lopes 3 maanden geleden

Voor de kerst een French rack besteld van 2,8 kilo. Alles perfect afgehandeld qua bestelling, email verkeer, afleveren en betaling. Goed persoonlijk contact. Vlees was erg mals en ui[...]

10 / 10
Arsenin Rodriguez 3 maanden geleden

ik heb nu voor de 2de keer rundvlees pakket besteld bij vleesche.nl besteld en het blijft overheerlijk vlees . lekker mals lekker smaak. het vlees wordt netjes verpakt bij je afgelev[...]

9 / 10
Anonymous 2018 4 maanden geleden
Bart is een aardige kerel en denkt heel erg m[...]
10 / 10
Carlo Wen 6 maanden geleden

Wat een geweldig bedrijf is dit. Echt alles klopt. Fijn klantcontact met de boer zelf. Bestellen gaat echt super makkelijk via bijvoorbeeld e-mail. Altijd leuke reacties terug! En da[...]

10 / 10
Mikal Zeedzen 9 maanden geleden

Snelle levering en goed aangekomen. De extra botten voor de hond gaan ze een flinke kluif aan hebben ????????????

10 / 10
Assie the Adorable BosTrol 1 jaren geleden

Voor de tweede keer besteld en blijf het zeker doen. Vlees is heerlijk. Ze leveren snel en het zijn zeer vriendelijke mensen. Ik zou het zeker aanbevelen.

9 / 10
Jolanda van Kruijsdijk - van den boomen 1 jaren geleden

Het is gewoon weer top vlees. Malser dan bij Bart kan je het niet krijgen. Het smelt gewoon op je tong. Besteld en dag later al geleverd

10 / 10
Tim Verkuijlen 1 jaren geleden

Zeer tevreden over Bart en zijn service! Super vriendelijk en snelle levering. Het vlees is echt super! Ik zou het iedereen aanraden.

9 / 10
Rob Steenstra 1 jaren geleden

heerlijk pakket vlees ontvangen gisterenavond. we eten weinig vlees, echter als we het eten dan altijd van Bart Lammers, snel geleverd, altijd leuk contact. Niet alleen zijn wij er b[...]

10 / 10
Carla Duyts 1 jaren geleden

Vleesch.nl .......een echte aanrader, mooie/lekkere vleesproducten voor een redelijke prijs, en rechtstreeks van de boer. De communicatie is ook echt super, snel en vriendelijk. Op d[...]

10 / 10
evert bruinekool 2 jaren geleden

Het vlees is heerlijk mals en van super kwaliteit.Bestellen is eenvoudig, levering en service zijn heel goed.en dit alles ook nog eens voor een prima prijs. Wij zijn en blijven hier [...]

10 / 10
Annemie Leenders 2 jaren geleden

Afgelopen donderdag het grote pakket kalfsvlees ontvangen. Super service alles netjes verpakt en gewicht en soort vermeld, koerier netjes op de opgegeven tijd aanwezig. Keurig.Zaterd[...]

10 / 10
M. Comijs 2 jaren geleden

Vandaag het stoofvlees klaar gemaakt .
Rauw geproefd smaak heerlijk. De kat keurde het ook goed ????
We zijn gewend het stoofvlees in de snelkookpan te bereiden met kruiden[...]

10 / 10
Ronald Brekelmans 2 jaren geleden

We hebben weer een zelf samengesteld pakket Rund en Kalfsvlees mogen ontvangen.Onze ervaringen zijn dat de kwaliteit en smaak echt super zijn. Keurig verpakt en afgemeten porties,goe[...]

10 / 10
Ronald Brekelmans 2 jaren geleden

Vandaag heb ik de Kalfsentrecote besteld en klaargemaakt... wat was dat smullen zeg! Bedankt voor dit heerlijk stuk vlees Bart en tot de volgende bestelling!

10 / 10
Oran Blaycher 2 jaren geleden

vanavond wederom een heerlijk vleespakket mogen ontvangen, we zullen er van genieten, en dank voor de heerlijke lever die je erbij hebt gedaan, helemaal gratis en voor niets!

10 / 10
Carla Duyts 2 jaren geleden
10% korting?
Aan het laden...
Cookies op Vleesch. Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie