Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Vlees van de maand April

April staat zo’n beetje bekend als de overgang van de lente naar de zomer, wat ook betekent dat de barbecue langzamerhand steeds vaker aangaat.

Nou ben ik zelf ontzettend fervent als het gaat om barbecueën en is één van mijn favoriete vleessoorten altijd aanwezig, de rib-eye. Daarom doop ik de rib-eye graag om tot vlees van de maand April. In deze blog gaan we het daarom hebben over de beste bereidingswijzen en eventuele tips.

Wat maakt de rib-eye eigenlijk zo speciaal?

De rib-eye is afkomstig van de rib van het rund, tussen de zesde en de twaalfde rib. De rib-eye is voor mij een ontzettend smaakvolle vleessoort met een ontzettend rijke en smaakvolle marmering. Deze vetmarmering smelt tijdens het koken waardoor de rib-eye bomvol smaak zit en ook nog eens ontzettend sappig blijft.

Verschillende bereidingswijzen voor de rib-eye

Gegrild tot perfectie

Met het grillen van een rib-eye bereik en benadruk je de natuurlijke smaken van de rib-eye en je krijgt ook nog eens een heerlijke korst als bonus. Laat voordat je het vlees gaat bereiden het eerst op kamertemperatuur komen, leg daarna de rib-eye op de al voorverwarmde gril. Laat de rib-eye aan beide zijden een paar minuten bakken zodat je een heerlijke medium rare smaak sensatie krijgt. Laat het vlees natuurlijk na het grillen even rusten zodat de sappen van het vlees zich weer kunnen herverdelen. Ga je grillen voor jouw familie en wil je dat iedereen kan genieten van een overheerlijke rib-eye? Probeer dan eens onze overheerlijke rib-eye aan 't stuk.

Pan-searing voor diepgang

Pan-searing is ideaal voor diegene die geen grill beschikbaar hebben of misschien zelfs niet willen grillen. Gebruik voor jouw rib-eye een gietijzeren pan zodat je de beste warmteverdeling kunt garanderen. Zorg er dan ook voor dat de pan alvast gloeiend heet is alvorens je de rib-eye in de pan legt. Wat je kunt doen terwijl jouw vlees aan het garen is, is een klontje kruidenboter op de rib-eye leggen zodat de heerlijke smaken van de kruidenboter in jouw rib-eye trekken. Zo geef je jouw rib-eye nog meer smaak.

Sous-vide voor precisie

Voor wie de ultieme rib-eye wil maken is sous-vide koken de oplossing als het neerkomt op ultieme controle over de gaarheid. De rib-eye wordt hierbij in een waterbad gelegd en gegaard welke op constante temperatuur blijft. Natuurlijk vereist deze methode veel meer tijd, maar het resultaat is een perfecte gelijkmatig gegaarde rib-eye welke zijn sappen goed kan behouden.

Het kruiden van de rib-eye

Hoewel ik zelf vind dat de rib-eye niet veel nodig heeft om te kunnen shinen. De robuuste smaak en wat zout en peper zijn vaak meer dan voldoende om de rib-eye zijn smaak echt tot zijn recht te laten komen. Mocht je de smaak toch willen overtreffen dan zou je ervoor kunnen kiezen om een dry rub van koffie of een lichte balsamico rub toe te voegen na het koken.

Laat de rib-eye rusten

Welke methode jij dan ook graag wilt gebruiken om jouw rib-eye te bereiden, er is één ontzettend cruciaal detail ontzettend belangrijk en dat is rusten. Laat jouw rib-eye na het grillen of garen rusten. Dit belangrijke proces zorgt er namelijk voor dat de sappen die zich in het vlees bevinden zich weer herverdelen door het vlees. Hierdoor blijft jouw rib-eye ontzettend mals en sappig. Houd een rustperiode van ten minste 5 minuten aan voor het perfecte resultaat

Wijn- en smaakcombinaties

Wil je graag een bijpassende wijn hebben voor jouw rib-eye? Ga dan eens voor een rijke, volle rode wijn. Denk hierbij eens aan Cabernet Sauvignon, Malbec of een robuuste Syrah. Deze complementeren de diepe smaken van het vlees. Voor de niet-wijnliefhebbers is een ambachtelijk gebrouwen stout of porter bier een voortreffelijke keuze.

Duurzaam Genieten

Wanneer je op zoek gaat naar een webshop om jouw rib-eye te bestellen is het belangrijk om te kijken naar de boerderijen die graag ontzettend duurzaam zijn, zoals: Vleesch.nl. Wij verkopen de meest uitgebreide selectie van rundvlees en ik moet zeggen ik vind het zelf overheerlijk om zo nu en dan eens wat te proberen. Ik kan je dus ook zeggen en ik denk vele met mij, probeer de overheerlijke rib-eyes van Vleesch.nl eens. We zeggen niet voor niets, Proeven = Geloven.

Conclusie

De rib-eye is een machtig stuk vlees dat bekend staat om zijn overheerlijke eigenschappen en smaken. Het is in mijn optiek de pinnacle van rundvlees. Of je nou kiest om te gaan grillen, pan-searen of zelfs sous-vide te koken, de rib-eye komt er overal echt ontzettend heerlijk uit. Dus ik zou zeggen haal de barbecue uit de schuur, verzin een goede reden om met familie of vrienden lekker samen te gaan eten en ga voor de onvervalste smaak van de rib-eye.

Zoeken op vleessoort
Waarom Vleesch.nl?
Beoordeeld met een 9.8
Vóór 22:00 besteld morgen in huis
Service waar je op kunt bouwen
Klanten over ons

Voor het eerst vlees besteld bij Vleesch.nl. Ik had zelf een fout gemaakt in de bestelling en dat kon nog gemakkelijk worden gewijzigd na een[...]

10 / 10
Michael van Woensel 18 dagen geleden

Ik bestel al een tijdje vlees bij Vleesch en ik ben enorm tevreden over de kwaliteit. De smaak is uitzonderlijk—echt het beste dat ik ooit heb gehad. De service is net zo indru[...]

10 / 10
Omær Bay 1 maanden geleden

Het vlees is van super kwaliteit, en de prijs voor wat je krijgt is echt niet te geloven zo goed. Wij zijn heel erg blij met ons pakket, gaan hier zeker nog vaker bestellen!

10 / 10
Dennis van Valderen 2 maanden geleden
Heerlijk pakket met botten voor onze boerboel Jala DeVries besteld, na 1 dag al geleverd! blije hond. Zelf eten we niet zoveel vlees, echter we zullen snel we[...]
10 / 10
Carla Duyts 2 maanden geleden

Amazing taste and tender meat! And the personal and direct contact with Bart is much appreciated! Can't ask for more.

10 / 10
Joost Goderie 3 maanden geleden

The service is outstanding, as well as the meat itself. I highly recommend this place!

10 / 10
Joop Goldberg 4 maanden geleden
Makkelijke manier van bestellen, snelle levering en goed vlees aan een eerlijke prijs. Goed vriendelijk contact bij vragen. Na meerdere soorten vlees geprobee[...]
10 / 10
Johannes Savonije 5 maanden geleden

Al 3 stukken vlees geprobeerd. Goeie smaak, perfecte malsheid, mooie portie en een klein prijsje. Aldus een cadeautje voor de liefhebber.
Geef je om dierenwelzijn en verantwoord[...]

10 / 10
arda doan 8 maanden geleden

Zojuist een kalfsribeye gegeten, slechts één woord perfect. Dat is ook van toepassing op de info op de website, het assortiment, de prijsstelling, de verzending en het [...]

10 / 10
Aldert Rotting 9 maanden geleden

Ik heb mijn vleespakket ontvangen en het is zo heerlijk. Het vlees is mals en sappig, en die smaak, omg, is geweldig. Het is mijn beste ervaring in Nederland. Je kunt dit hoogwaardig[...]

10 / 10
Lolita Dzene 9 maanden geleden
Héérlijk mals vlees. Vriendelij[...]
10 / 10
Irene Lopes 9 maanden geleden

Voor de kerst een French rack besteld van 2,8 kilo. Alles perfect afgehandeld qua bestelling, email verkeer, afleveren en betaling. Goed persoonlijk contact. Vlees was erg mals en ui[...]

10 / 10
Arsenin Rodriguez 9 maanden geleden

ik heb nu voor de 2de keer rundvlees pakket besteld bij vleesche.nl besteld en het blijft overheerlijk vlees . lekker mals lekker smaak. het vlees wordt netjes verpakt bij je afgelev[...]

9 / 10
Anonymous 2018 10 maanden geleden
Bart is een aardige kerel en denkt heel erg m[...]
10 / 10
Carlo Wen 1 jaren geleden

Het ging niet helemaal zoals verwacht, maar toen er wat fout ging met de verzending (waar ze niks aan konden doen) was de manier van afhandelen heel erg net en meedenkend. Geweldige [...]

10 / 10
Sem Vink 1 jaren geleden
Snelle levering en goed aangekomen. De extra botten voor de hond gaan ze een flinke kluif aan hebben ????????????
10 / 10
Assie the Adorable BosTrol 1 jaren geleden

Vandaag voor de 3e keer een bestelling geplaatst. Wat een (H)EERLIJK vlees. Bart en zijn ploeg maken werk van eerlijk en lekker eten. Wat een verschil kan een goed stukje vlees zijn.[...]

10 / 10
Mark Snijders 1 jaren geleden

Wat een geweldig bedrijf is dit. Echt alles klopt. Fijn klantcontact met de boer zelf. Bestellen gaat echt super makkelijk via bijvoorbeeld e-mail. Altijd leuke reacties terug! En da[...]

10 / 10
Mikal Zeedzen 1 jaren geleden

Snelle levering en goed aangekomen. De extra botten voor de hond gaan ze een flinke kluif aan hebben ????????????

10 / 10
Assie the Adorable BosTrol 1 jaren geleden

Voor de tweede keer besteld en blijf het zeker doen. Vlees is heerlijk. Ze leveren snel en het zijn zeer vriendelijke mensen. Ik zou het zeker aanbevelen.

9 / 10
Jolanda van Kruijsdijk - van den boomen 1 jaren geleden
10% korting?
Aan het laden...
Cookies op Vleesch. Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie