Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Wat is vlees?

Vlees is afkomstig van slachtdieren en bestaat uit spier-, vet- en bindweefsel en vocht, Het bindweefsel is voor een groot deel bepalend voor de malsheid van het vlees. Hoe meer bindweefsel het vlees bevat, hoe minder mals het vlees zal zijn. Spieren die veel gebruikt worden, bevatten hierbij meer bindweefsel. Veelal is het achterste van dieren lekker mals. Ook oudere dieren bevatten vaak meer bindweefsel.

Waaruit is vlees opgebouwd?

Vlees is opgebouwd uit spier-, vet- en bindweefsel en vocht. De onderdelen zullen hieronder verder uitgelicht worden.

Spierweefsel

De belangrijkste bouwstoffen voor de spiermassa van dieren zijn de eiwitten actine en myosine. De stoffen hebben invloed hoeveel een dier kan bewegen en bepalen hiermee hoe flexibel of stijf het spierweefsel wordt. Dit heeft weer invloed op de malsheid van het vlees.

Vetweefsel

Afhankelijk van het soort vlees, bevat een stuk veel of weinig vetweefsel. Hoe meer vet, hoe minder droog het vlees zal zijn. Dit bepaalt uiteindelijk de ‘bite’ van het vlees.

Bindweefsel

Het bindweefsel in vlees bestaat uit de eiwitten collageen en elastine. Deze eiwitten beïnvloeden voor een groot deel de taaiheid en structuur van een stuk vlees. Wanneer een dier veel beweegt, wordt er meer bindweefsel aangemaakt. Hierdoor zal de spier sterker worden en het vlees taaier. Hoe minder bindweefsel, hoe malser een stuk vlees en hoe minder bite het vlees zal hebben.

Vetweefsel

Het vocht in vlees is belangrijk om uitdroging van vlees te voorkomen. Vlees met een laag vochtgehalte, betekent immers uitdroging. Met name bij rijping of verhitting van vlees, kan veel vocht verloren gaan, waardoor vlees erg taai kan worden.

Verschillende soorten vlees

Wanneer je graag een stuk vlees wilt eten, is er de keuze uit diverse soorten wit en rood vlees.

Rundvlees

Rundvlees behoort samen met kalfsvlees tot de gezondste vleessoorten. Het vleessoort is afkomstig van diverse melk- en vleeskoeien en wordt tot de categorie rood vlees gerekend. Rundvlees bevat relatief veel vitamine B12 en ijzer, waardoor het eten van dit stuk rood vlees de gezondheid bevorderd. Eet daarom met mate een goed stuk rundvlees. Ben jij een echte vleesliefhebber of wil je juist minder vlees eten, maar ben je op zoek naar kwaliteit rundvlees? In deze webshop kun je smakelijk rundvlees kopen van eigen boerderij.

Kalfsvlees

Kalfsvlees is een gezonde vleessoort dat afkomstig is van stier- of koekalveren jonger dan één jaar. Doordat de dieren jong zijn, bevat het vlees minder bindweefsel. Dit zorgt dat kalfsvlees erg mals is en een fijne structuur heeft. Wanneer je graag kalfsvlees wilt kopen, is er de keuze uit blank kalfsvlees en rosé kalfsvlees. Het verschil tussen beide vleessoorten zit voornamelijk in het soort voer dat kalveren eten. In onze webshop vind je alleen rosé kalfsvlees.

Varkensvlees

Het vlees afkomstig van de varken is een veel gegeten vleessoort. Een goed stuk varkensvlees is te herkennen aan een malse vleessmaak, rood of roze kleur en een goed vochtgehalte. Afhankelijk van welk deel van het varken het vlees afkomstig is, is het vlees zacht of juist taaier. Zo zijn er veel verschillende varkensvleessoorten te verkrijgen, zoals rugspek, hamlappen of borstvlees.

Kip & gevogelte

Kippenvlees en gevogelte worden geclassificeerd als wit vlees en zijn rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen. Naast kip worden onder andere eenden, kalkoenen en kwartel tot gevogelte gerekend. De kippen en gevogelte worden vrijwel geheel voor de vleesindustrie gebruikt. Zo kan vlees van de borst, poten en vleugels worden gegeten. Vaak worden ook organen van gevogelte ook geconsumeerd. Voorbeelden van dit orgaanvlees zijn de lever of nieren.

Online kwaliteit vlees bestellen

Het bestellen en eten van kwaliteit vlees kan nu heel eenvoudig online. Bij Vleesch.nl vind je kwaliteit rundvlees, kalfsvlees en diverse vleespakketten. Vlees komt direct van de boer, omdat het van onze eigen boerderij afkomstig is. Wij kunnen hierdoor eerlijk, kwaliteitsvlees garanderen.

Bekijk op je gemak ons vleesassortiment, stop het vlees in de winkelwagen en reken direct af. Het vlees wordt geportioneerd, vacuümverpakt en diepgevroren en binnen een straal van 30 km gratis bij jou thuisbezorgd. Bij langere afstanden wordt het vlees, door middel van speciale koelelementen en een isolatiezaak, diepgevroren naar je opgestuurd. Het eten van een stuk kwaliteitsvlees wordt hiermee erg eenvoudig.

Veelgestelde vragen: wat is vlees

Wat is vlees?

Vlees bestaat uit spier-, vet- en bindweefsel en vocht. Het bindweefsel is voor een groot deel bepalend voor de malsheid van het vlees. Hoe meer bindweefsel het vlees bevat, hoe minder mals het vlees zal zijn. Slachtdieren worden speciaal gehouden ter consumptie van het vlees.

Welke vleessoorten zijn er?

Er zijn diverse vleessoorten die gegeten kunnen worden. Zo kan je kiezen uit verschillende rood vlees, zoals rundvlees en kalfsvlees of wit vlees, zoals kip en gevogelte.

Zoeken op vleessoort
Waarom Vleesch.nl?
Beoordeeld met een 9.8
Vóór 22:00 besteld morgen in huis
Service waar je op kunt bouwen
Klanten over ons

Het vlees is heerlijk mals en van super kwaliteit.Bestellen is eenvoudig, levering en service zijn heel goed.en dit alles ook nog eens voor een prima prijs. Wij zijn en blijven hier [...]

10 / 10
Annemie Leenders 1 jaren geleden

Afgelopen donderdag het grote pakket kalfsvlees ontvangen. Super service alles netjes verpakt en gewicht en soort vermeld, koerier netjes op de opgegeven tijd aanwezig. Keurig.Zaterd[...]

10 / 10
M. Comijs 2 jaren geleden

Vandaag het stoofvlees klaar gemaakt .Rauw geproefd smaak heerlijk. De kat keurde het ook goed. We zijn gewend het stoofvlees in de snelkookpan te bereiden met kruiden ui en champign[...]

10 / 10
Ronald Brekelmans 2 jaren geleden

We hebben weer een zelf samengesteld pakket Rund en Kalfsvlees mogen ontvangen.Onze ervaringen zijn dat de kwaliteit en smaak echt super zijn. Keurig verpakt en afgemeten porties,goe[...]

10 / 10
Ronald Brekelmans 2 jaren geleden

Vandaag heb ik de Kalfsentrecote besteld en klaargemaakt... wat was dat smullen zeg! Bedankt voor dit heerlijk stuk vlees Bart en tot de volgende bestelling!

10 / 10
Oran Blaycher 2 jaren geleden

vanavond wederom een heerlijk vleespakket mogen ontvangen, we zullen er van genieten, en dank voor de heerlijke lever die je erbij hebt gedaan, helemaal gratis en voor niets!

10 / 10
Carla Duyts 2 jaren geleden

Verschillende keren heb ik vlees besteld bij Vleesch en telkens ben ik zeer tevreden over de kwaliteit, vandaar dat ik nu toch eens een review ga schrijven! Bart (de eigenaar van Vle[...]

10 / 10
Max Rooijmans 2 jaren geleden

Heerlijk vlees voor een zeer schappelijke prijs! Het vlees is verantwoord en duurzaam van eigen boerderij en dat proef je ook wel echt. Mooi initiatief!

10 / 10
Pascal van Dooren 2 jaren geleden

Niks minder dan uitstekend! Heerlijk gegeten en bijzonder mals vlees.

10 / 10
Daan 2 jaren geleden

Niets anders dan lof! Het contact met Bart, de zorgvuldige levering en - niet onbelangrijk - de smaak van het vlees. Ik vraag me oprecht af waarom ik ooit vlees in de supermarkt heb [...]

10 / 10
Anouk Goedebuur 2 jaren geleden

Top!Kan niets anders zeggen, website duidelijk, proces is helder, contact is prettig en de bezorging was tip top en prettig, leuke dame!Als je een vleesliefhebber bent moet je eigenl[...]

10 / 10
IvB 2 jaren geleden

Tournedos:exeptioneel, geweldig, grandioos, bijzonder, buitengemeen lekker.Vera en Chris

10 / 10
Vera Zeguers 2 jaren geleden

Duidelijk bestelproces, aflevering in overleg en binnen enkele dagen. Maar belanrijkst, kwaliteit van het vlees is ook uitstekend en smaakt heerlijk. Wij hebben inmiddels alweer een [...]

10 / 10
Kees van Sundert 2 jaren geleden

Het bestellen van de pakketten gaat uitermate eenvoudig, de aflevering vindt vervolgens binnen enkele dagen plaats.De kwaliteit van het vlees is ook uitmuntend en menig winkel blijft[...]

10 / 10
Harald de Boer 2 jaren geleden

Goede service, eerlijke prijs en snelle levering.Lekker stukje vlees, heb ervan genoten! Zeker aan te raden!¹

10 / 10
CSGO Highlights 2 jaren geleden

Alle stukken vlees die we hadden besteld zijn van goede kwaliteit, maar even een extra plus voor de heerlijk gekruide hamburgers en worstjes. Erg goed!

10 / 10
Martine Lautenschutz 2 jaren geleden

2e keer een pakket besteld, goed vlees voor een eerlijke prijs.

10 / 10
Frank Vogels 2 jaren geleden

Het smaakte heerlijk! Diamanthaas, aanrader! Goede service en goed product!

10 / 10
Sabrina van den Bekerom 2 jaren geleden

Heerlijk gegeten van mooi vlees tegen een eerlijke prijs! Contact met Bart was top en levering goed geregeld! Aanrader!!!

10 / 10
Jan-Maarten Rovers 2 jaren geleden

Voor een héérlijk lekker mals stuk rund/kalfsvlees hoef je zelf niet meer de deur uit. Wat besteedt deze familie met enorm veel passie en aandacht, van het begin tot he[...]

10 / 10
Pieter Kuijpers 3 jaren geleden
10% korting?
Aan het laden...