Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Vlees

Het sissend geluid in de pan of op de grill, de sappige vrijkomende geuren en de heerlijke malse smaak; vlees is een voedingsmiddel waar mensen van kunnen genieten. Niet zo gek dat er wekelijks één of zelfs meerdere stukken vlees geconsumeerd wordt. Toch bestaan er nog vragen rondom het eten van vlees. Is het wel gezond om te eten? Wat is vlees en wat is een écht lekker stukje vlees? En hoe zit het met welzijn van de dieren? Je leest hier alles over vlees.

 

Waarom zouden we vlees willen eten?

Vlees bevat veel diverse voedingsstoffen, vitaminen, ijzers en mineralen die voor de mens gezond zijn. Met name de eiwitten en proteïnen uit vlees zijn voor ons lichaam belangrijk Doordat deze eiwitten door dagelijkse activiteiten uit ons lichaam verdwijnen, is het een vereiste deze stoffen weer aan te vullen. Dit kan enerzijds door plantaardige voedingsmiddelen. Groenten en zaden leveren echter maar slechts een deel van de nodige eiwitten, waardoor het eten van vlees belangrijk is als aanvulling. Vlees, zoals kalfsvlees, zit immers boordevol eiwitten en zorgt hiermee dat het lichaam gezond wordt gehouden. Naast dat het dus enorm voedzaam is, is het natuurlijk ook lekker om te eten. Zo vind je in duizenden recepten vlees als één van de (hoofd)ingrediënten.

Zijn mensen vleeseters?

Is de mens wel gemaakt om vlees te eten? Ja en nee. De mens is niet ontworpen als vegetariër en heeft de verscheidene voedingsstoffen uit vlees écht nodig. Het is daarentegen niet gezond om grote hoeveelheden vlees te eten. Hoeveel dit precies is, hangt af per persoon. Het lichaam voelt zelf aan hoeveel vlees het nodig heeft om gezond te blijven. Des te beter om op het moment dat je vlees nodig hebt, een lekker stuk kwaliteitsvlees te eten.

Hoe smaakt een goed stuk vlees?

Het krijgen van een goed stuk vlees wordt bepaald door de vetten in het vlees. Vet bevat namelijk drie belangrijke componenten: het draagt smaak, het geeft smaak én het is smaak. Het vetweefsel in vlees voorkomt uitdroging en bepaalt de bite van het vlees. De samenstelling van het vet wordt bepaald door wat het dier heeft gegeten. Hierdoor proeft een stuk varkensvlees bijvoorbeeld zoeter dan rundvlees. Het vetweefsel is hiermee de bepalende factor voor de smaak van een goed stuk vlees.

Daarnaast is het belangrijk dat vlees op de juiste manier wordt bereid. Dit begint al bij het rijpen van een stuk vlees. Met name rood vlees zoals kalfs- en rundvlees mogen niet direct na het slachten bereid worden, maar moeten een paar dagen de tijd krijgen om beter op smaak te komen. Vervolgens moet het vlees na de bereiding ook even rusten. Wanneer dit niet gebeurt, krijgt het vlees minder structuur, minder smaak en geeft het hierdoor uiteindelijk een mindere beleving. Koop dus altijd een stuk vlees bij een boer of vleeshandelaar die weet wat hij doet.

Welzijn en gezondheid dieren

Met het oog op het milieu, de omgeving, de dieren en onze gezondheid is het van belang dat de vleessector op een duurzame manier handelt. Er bestaan met name twijfels over het vlees dat aan de lopende band in fabrieken wordt geproduceerd. Het dierwelzijn, maar ook de kwaliteit van het vlees kan hierdoor in het gedrang komen.

Kies daarom altijd voor vlees dat op een eerlijke manier is verkregen, zoals bij een echt boerenfamilie als Lammers. Hierbij zijn de dieren met respect behandeld, hebben ze de tijd gekregen om gezond op te groeien en hebben alleen natuurlijke voeding gegeten. We zijn eerlijk over onze dieren en de manier waarop het vlees wordt gemaakt. Met het eten van dit duurzaam kwaliteitsvlees ben je zeker dat jij alleen gezonde voedingsstoffen zal binnenkrijgen. Bestel nu jouw favoriete vleessoort of vleespakket in de webshop: Vleesch.nl.

Verschillende soorten vlees

Wanneer je vlees wilt bestellen, is er de keuze uit een groot uitgebreid assortiment aan vlees. Zo kan je kiezen voor rood vlees zoals kalfsvlees, rundvlees of varkensvlees. Of juist voor wit vlees zoals gevogelte. Let vooral bij het vlees bestellen op dat de afkomst en proces van het vlees bekend is. Zo ben jij op de hoogte wat je precies eet. Zou je graag luxe kalfsvlees online willen kopen, of ben jij een liefhebber van rundvlees? Bekijk dan eens onze webshop. Naast losse vleessoorten, kun je hele vleespakketten bestellen bij onze (boeren)webshop.

Vlees bereiden

Vlees kan op verschillende manieren worden bereid, denk aan koken, bakken, grillen of barbecueën. Het is bij het bereiden van vlees belangrijk dat het rauwe vlees door en door verhit wordt en regelmatig wordt omgedraaid. Gehakt, worstjes en spiesjes moeten volledig gegaard zijn voordat het gegeten kan worden. Vlees van rund of kalf mag rosé worden geserveerd. Binnen een hand om draai heb je een lekker, mals stuk vlees op je bord.

Kwaliteit vlees online bestellen

Voor kwaliteit onbewerkt vlees is het niet meer nodig om een bezoek aan de slager te brengen. Het is nu heel eenvoudig vlees online te bestellen. Zo kun je thuis op je gemak het uitgebreide assortiment vlees en vleespakketten van JONG geRUND bekijken. Stop het vlees in je winkelwagen en reken makkelijk af met een van de meerdere betaalmethodes. Het vlees wordt geportioneerd, vacuümverpakt en diepgevroren, en binnen een straal van 30 km gratis bij jou thuisbezorgd. Woon je verder weg? Dan wordt het vlees diepgevroren naar je opgestuurd. Zo kun je met enkele klikken genieten van een eerlijk stuk vlees van hoogwaardige kwaliteit.

Meer weten over vlees van de boer, onze boerderij of het proces? Lees onze informatie pagina. Of ga direct door naar het vlees bestellen.

Zoeken op vleessoort
Waarom Vleesch.nl?
Beoordeeld met een 9.8
Vóór 22:00 besteld morgen in huis
Service waar je op kunt bouwen
Klanten over ons

Het vlees is heerlijk mals en van super kwaliteit.Bestellen is eenvoudig, levering en service zijn heel goed.en dit alles ook nog eens voor een prima prijs. Wij zijn en blijven hier [...]

10 / 10
Annemie Leenders 1 jaren geleden

Afgelopen donderdag het grote pakket kalfsvlees ontvangen. Super service alles netjes verpakt en gewicht en soort vermeld, koerier netjes op de opgegeven tijd aanwezig. Keurig.Zaterd[...]

10 / 10
M. Comijs 1 jaren geleden

Vandaag het stoofvlees klaar gemaakt .Rauw geproefd smaak heerlijk. De kat keurde het ook goed. We zijn gewend het stoofvlees in de snelkookpan te bereiden met kruiden ui en champign[...]

10 / 10
Ronald Brekelmans 1 jaren geleden

We hebben weer een zelf samengesteld pakket Rund en Kalfsvlees mogen ontvangen.Onze ervaringen zijn dat de kwaliteit en smaak echt super zijn. Keurig verpakt en afgemeten porties,goe[...]

10 / 10
Ronald Brekelmans 1 jaren geleden

Vandaag heb ik de Kalfsentrecote besteld en klaargemaakt... wat was dat smullen zeg! Bedankt voor dit heerlijk stuk vlees Bart en tot de volgende bestelling!

10 / 10
Oran Blaycher 1 jaren geleden

vanavond wederom een heerlijk vleespakket mogen ontvangen, we zullen er van genieten, en dank voor de heerlijke lever die je erbij hebt gedaan, helemaal gratis en voor niets!

10 / 10
Carla Duyts 2 jaren geleden

Verschillende keren heb ik vlees besteld bij Vleesch en telkens ben ik zeer tevreden over de kwaliteit, vandaar dat ik nu toch eens een review ga schrijven! Bart (de eigenaar van Vle[...]

10 / 10
Max Rooijmans 2 jaren geleden

Heerlijk vlees voor een zeer schappelijke prijs! Het vlees is verantwoord en duurzaam van eigen boerderij en dat proef je ook wel echt. Mooi initiatief!

10 / 10
Pascal van Dooren 2 jaren geleden

Niks minder dan uitstekend! Heerlijk gegeten en bijzonder mals vlees.

10 / 10
Daan 2 jaren geleden

Niets anders dan lof! Het contact met Bart, de zorgvuldige levering en - niet onbelangrijk - de smaak van het vlees. Ik vraag me oprecht af waarom ik ooit vlees in de supermarkt heb [...]

10 / 10
Anouk Goedebuur 2 jaren geleden

Top!Kan niets anders zeggen, website duidelijk, proces is helder, contact is prettig en de bezorging was tip top en prettig, leuke dame!Als je een vleesliefhebber bent moet je eigenl[...]

10 / 10
IvB 2 jaren geleden

Tournedos:exeptioneel, geweldig, grandioos, bijzonder, buitengemeen lekker.Vera en Chris

10 / 10
Vera Zeguers 2 jaren geleden

Duidelijk bestelproces, aflevering in overleg en binnen enkele dagen. Maar belanrijkst, kwaliteit van het vlees is ook uitstekend en smaakt heerlijk. Wij hebben inmiddels alweer een [...]

10 / 10
Kees van Sundert 2 jaren geleden

Het bestellen van de pakketten gaat uitermate eenvoudig, de aflevering vindt vervolgens binnen enkele dagen plaats.De kwaliteit van het vlees is ook uitmuntend en menig winkel blijft[...]

10 / 10
Harald de Boer 2 jaren geleden

Goede service, eerlijke prijs en snelle levering.Lekker stukje vlees, heb ervan genoten! Zeker aan te raden!¹

10 / 10
CSGO Highlights 2 jaren geleden

Alle stukken vlees die we hadden besteld zijn van goede kwaliteit, maar even een extra plus voor de heerlijk gekruide hamburgers en worstjes. Erg goed!

10 / 10
Martine Lautenschutz 2 jaren geleden

2e keer een pakket besteld, goed vlees voor een eerlijke prijs.

10 / 10
Frank Vogels 2 jaren geleden

Het smaakte heerlijk! Diamanthaas, aanrader! Goede service en goed product!

10 / 10
Sabrina van den Bekerom 2 jaren geleden

Heerlijk gegeten van mooi vlees tegen een eerlijke prijs! Contact met Bart was top en levering goed geregeld! Aanrader!!!

10 / 10
Jan-Maarten Rovers 2 jaren geleden

Voor een héérlijk lekker mals stuk rund/kalfsvlees hoef je zelf niet meer de deur uit. Wat besteedt deze familie met enorm veel passie en aandacht, van het begin tot he[...]

10 / 10
Pieter Kuijpers 2 jaren geleden
10% korting?
Aan het laden...