Het sissend geluid in de pan of op de grill, de sappige vrijkomende geuren en de heerlijke malse smaak; vlees is een voedingsmiddel waar mensen van kunnen genieten. Niet zo gek dat er wekelijks één of zelfs meerdere stukken vlees geconsumeerd wordt. Toch bestaan er nog vragen rondom het eten van vlees. Is het wel gezond om te eten? Wat is vlees en wat is een écht lekker stukje vlees? En hoe zit het met welzijn van de dieren? Je leest hier alles over vlees.
Vlees bevat veel diverse voedingsstoffen, vitaminen, ijzers en mineralen die voor de mens gezond zijn. Met name de eiwitten en proteïnen uit vlees zijn voor ons lichaam belangrijk Doordat deze eiwitten door dagelijkse activiteiten uit ons lichaam verdwijnen, is het een vereiste deze stoffen weer aan te vullen. Dit kan enerzijds door plantaardige voedingsmiddelen. Groenten en zaden leveren echter maar slechts een deel van de nodige eiwitten, waardoor het eten van vlees belangrijk is als aanvulling. Vlees, zoals kalfsvlees, zit immers boordevol eiwitten en zorgt hiermee dat het lichaam gezond wordt gehouden. Naast dat het dus enorm voedzaam is, is het natuurlijk ook lekker om te eten. Zo vind je in duizenden recepten vlees als één van de (hoofd)ingrediënten.
Is de mens wel gemaakt om vlees te eten? Ja en nee. De mens is niet ontworpen als vegetariër en heeft de verscheidene voedingsstoffen uit vlees écht nodig. Het is daarentegen niet gezond om grote hoeveelheden vlees te eten. Hoeveel dit precies is, hangt af per persoon. Het lichaam voelt zelf aan hoeveel vlees het nodig heeft om gezond te blijven. Des te beter om op het moment dat je vlees nodig hebt, een lekker stuk kwaliteitsvlees te eten.
Het krijgen van een goed stuk vlees wordt bepaald door de vetten in het vlees. Vet bevat namelijk drie belangrijke componenten: het draagt smaak, het geeft smaak én het is smaak. Het vetweefsel in vlees voorkomt uitdroging en bepaalt de bite van het vlees. De samenstelling van het vet wordt bepaald door wat het dier heeft gegeten. Hierdoor proeft een stuk varkensvlees bijvoorbeeld zoeter dan rundvlees. Het vetweefsel is hiermee de bepalende factor voor de smaak van een goed stuk vlees.
Daarnaast is het belangrijk dat vlees op de juiste manier wordt bereid. Dit begint al bij het rijpen van een stuk vlees. Met name rood vlees zoals kalfs- en rundvlees mogen niet direct na het slachten bereid worden, maar moeten een paar dagen de tijd krijgen om beter op smaak te komen. Vervolgens moet het vlees na de bereiding ook even rusten. Wanneer dit niet gebeurt, krijgt het vlees minder structuur, minder smaak en geeft het hierdoor uiteindelijk een mindere beleving. Koop dus altijd een stuk vlees bij een boer of vleeshandelaar die weet wat hij doet.
Met het oog op het milieu, de omgeving, de dieren en onze gezondheid is het van belang dat de vleessector op een duurzame manier handelt. Er bestaan met name twijfels over het vlees dat aan de lopende band in fabrieken wordt geproduceerd. Het dierwelzijn, maar ook de kwaliteit van het vlees kan hierdoor in het gedrang komen.
Kies daarom altijd voor vlees dat op een eerlijke manier is verkregen, zoals bij een echt boerenfamilie als Lammers. Hierbij zijn de dieren met respect behandeld, hebben ze de tijd gekregen om gezond op te groeien en hebben alleen natuurlijke voeding gegeten. We zijn eerlijk over onze dieren en de manier waarop het vlees wordt gemaakt. Met het eten van dit duurzaam kwaliteitsvlees ben je zeker dat jij alleen gezonde voedingsstoffen zal binnenkrijgen. Bestel nu jouw favoriete vleessoort of vleespakket in de webshop: Vleesch.nl.
Wanneer je vlees wilt bestellen, is er de keuze uit een groot uitgebreid assortiment aan vlees. Zo kan je kiezen voor rood vlees zoals kalfsvlees, rundvlees of varkensvlees. Of juist voor wit vlees zoals gevogelte. Let vooral bij het vlees bestellen op dat de afkomst en proces van het vlees bekend is. Zo ben jij op de hoogte wat je precies eet. Zou je graag luxe kalfsvlees online willen kopen, of ben jij een liefhebber van rundvlees? Bekijk dan eens onze webshop. Naast losse vleessoorten, kun je hele vleespakketten bestellen bij onze (boeren)webshop.
Vlees kan op verschillende manieren worden bereid, denk aan koken, bakken, grillen of barbecueën. Het is bij het bereiden van vlees belangrijk dat het rauwe vlees door en door verhit wordt en regelmatig wordt omgedraaid. Gehakt, worstjes en spiesjes moeten volledig gegaard zijn voordat het gegeten kan worden. Vlees van rund of kalf mag rosé worden geserveerd. Binnen een hand om draai heb je een lekker, mals stuk vlees op je bord.
Voor kwaliteit onbewerkt vlees is het niet meer nodig om een bezoek aan de slager te brengen. Het is nu heel eenvoudig vlees online te bestellen. Zo kun je thuis op je gemak het uitgebreide assortiment vlees en vleespakketten van JONG geRUND bekijken. Stop het vlees in je winkelwagen en reken makkelijk af met een van de meerdere betaalmethodes. Het vlees wordt geportioneerd, vacuümverpakt en diepgevroren, en binnen een straal van 30 km gratis bij jou thuisbezorgd. Woon je verder weg? Dan wordt het vlees diepgevroren naar je opgestuurd. Zo kun je met enkele klikken genieten van een eerlijk stuk vlees van hoogwaardige kwaliteit.
Meer weten over vlees van de boer, onze boerderij of het proces? Lees onze informatie pagina. Of ga direct door naar het vlees bestellen.