Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Wat is kalfsvlees?

De meeste vleeseters hebben vast weleens een lekker mals stuk kalfsvlees gegeten. Kalfsvlees is echter een vleessoort dat niet op veel plekken te verkrijgen is. Waarom eigenlijk niet? En wat is kalfsvlees precies? Je leest hier alles over kalfsvlees.

Wat is kalfsvlees nou eigenlijk?

Kalfsvlees is vlees afkomstig van koeien en stieren jonger dan één jaar. Kalveren verschillen qua formaat niet veel van oudere runderen. Doordat de dieren jonger zijn, hebben ze minder gebruikgemaakt van hun spieren, waardoor het vlees van kalveren minder over bindweefsel beschikt. Dit zorgt ervoor dat het kalfsvlees malser wordt en het een fijne structuur krijgt. Sommige vleessoorten zijn zelfs zó botermals, dat het vlees op je tong smelt. Door deze unieke eigenschappen wordt kalfsvlees vaak als luxe kwaliteitsproduct in restaurants geserveerd.

Rosé kalfsvlees & blank kalfsvlees

Wanneer je graag een stuk kalfsvlees wilt eten, kan er gekozen worden tussen rosé kalfsvlees en blank kalfsvlees. Rosé kalfsvlees wordt voornamelijk in Nederland gegeten. Blank kalfsvlees wordt met name in de zuidelijke Europese landen als Italië en Frankrijk geconsumeerd.

Het verschil tussen rosé- en blank kalfsvlees kan gemaakt worden op basis van de voedingswijze van het kalf. Een rosé kalf krijgt ruwvoer en krachtvoer te eten. Dit bestaat voornamelijk uit stro en mais, aangevuld met diverse bijproducten zoals melk. Het ruwvoer zorgt dat het hemoglobinegehalte in het vlees toeneemt, waardoor het kalfsvlees de wel bekende rosé-kleur krijgt. Dit verschil in voeding van de kalveren zorgt er uiteindelijk voor dat rosé kalfsvlees in vergelijking met blank kalfsvlees een vollere smaak krijgt. Bij Vleesch.nl krijg je kwaliteit rosé kalfsvlees, direct van de boer. Doordat het vlees direct van de boer afkomstig is, geniet jij van 100% natuurlijk en eerlijk vlees van eigen boerderij. Het kalfsvlees is afkomstig van kwalitatief ras: Belgische Witblauwe kruislings.

Is kalfsvlees gezond?


Kalfsvlees behoort tot de gezondere vleessoorten die verkocht worden. Zo beschikt kalfsvlees, naast de smakelijke eigenschappen, over diverse gezonde eigenschappen. Kalfsvlees is een uitstekende bron van vitamines, mineralen en eiwitten. Het zeer eiwitrijk vlees bevat ijzer, omegavetzuren en verschillende vitaminen, zoals vitamine B1 en D. Deze vitaminen en mineralen zijn onmisbaar voor een gezonde levensstijl. De consumptie van het kalfsvlees bevordert de algemene gezondheid doordat talloze voedingsstoffen worden opgenomen. Bovendien is kalfsvlees lichter verteerbaar dan rundvlees. Nog meer weten of kalfsvlees goed voor je is? Lees dan eens onze interessante vleesblog: ‘Is kalfsvlees gezond?’.

Kalfsvlees bereiden

Een kalfsvlees recept met kalfsfricandeau
Kalfsvlees kan op verschillende manieren bereid worden, namelijk door te bakken, stoven, sudderen en braden. Nagenoeg alles is mogelijk met kalfsvlees. Doordat het vlees weinig bindweefsel bevat, staat elk kalfsvlees gerecht bovendien eerder op tafel dan rundvlees. Zo ligt er al snel een lekker mals stuk kalfsvlees op je bord. Wil je weten hoe je kalfsvlees kunt bereiden? Werp dan eens een op onze kalfsvlees recepten. De pagina bevat diverse kalfsvlees recepten waar je alles kunt lezen hoe je kalfsvlees kunt bereiden.

Waar koop je kalfsvlees?

Aangezien kalfsvlees als een luxe kwaliteitsproduct wordt gezien, is deze vleessoort niet overal te verkrijgen en bovendien vaak prijzig. Bij Vleesch.nl kun je eenvoudig vanuit thuis kwalitatief kalfsvlees kopen tegen een zeer toegankelijke prijs. Het puur en eerlijk vlees komt van onze eigen boerderij in Brabant. Al onze dieren zijn met respect behandeld en hebben de tijd gekregen om gezond op te groeien met alleen natuurlijke voeding. Zo weten al onze klanten waar ons duurzaam kwaliteitsvlees vandaan komt.

Bestellen kan eenvoudig: bekijk ons breed assortiment kalfsvlees. Stop het vlees of de vleespakketten in de winkelmand. Vervolgens rest slechts het afrekenen. Je bestelling wordt met zorg verpakt en binnen een straal van 30 km door ons zelf bezorgd. Woon je verder weg? Dan wordt het kalfsvlees, middels speciale koelelementen en isolatiezakken, diepgevroren opgestuurd.

Veelgestelde vragen: kalfsvlees

Wat is kalfsvlees?

Kalfsvlees is vlees afkomstig van koeien en stieren jonger dan één jaar. De dieren hebben in tegenstelling tot volwassen runderen minder bindweefsel. Dit geeft kalfsvlees een malse en fijne structuur.

Is kalfsvlees gezond?

Kalfsvlees heeft meerder gezonde eigenschappen. Zo bevat kalfsvlees belangrijke mineralen, eiwitten, ijzer en omegavetzuren. Bovendien bezit het vlees ook verschillende vitaminen, zoals vitamine B1 en D.

Wat is het verschil tussen rosé kalfsvlees en blank kalfsvlees?

De voedingswijze van kalveren bepaalt het verschil tussen rosé en blank kalfsvlees. Rosé kalveren krijgen ruwvoer en krachtvoer te eten, dat bestaat uit voornamelijk mais en stro. Dit voer zorgt uiteindelijk voor de bekende rosé kleur en geeft een vollere smaak aan het vlees.

Zoeken op vleessoort
Waarom Vleesch.nl?
Beoordeeld met een 9.8
Vóór 22:00 besteld morgen in huis
Service waar je op kunt bouwen
Klanten over ons

Het vlees is heerlijk mals en van super kwaliteit.Bestellen is eenvoudig, levering en service zijn heel goed.en dit alles ook nog eens voor een prima prijs. Wij zijn en blijven hier [...]

10 / 10
Annemie Leenders 1 jaren geleden

Afgelopen donderdag het grote pakket kalfsvlees ontvangen. Super service alles netjes verpakt en gewicht en soort vermeld, koerier netjes op de opgegeven tijd aanwezig. Keurig.Zaterd[...]

10 / 10
M. Comijs 1 jaren geleden

Vandaag het stoofvlees klaar gemaakt .Rauw geproefd smaak heerlijk. De kat keurde het ook goed. We zijn gewend het stoofvlees in de snelkookpan te bereiden met kruiden ui en champign[...]

10 / 10
Ronald Brekelmans 1 jaren geleden

We hebben weer een zelf samengesteld pakket Rund en Kalfsvlees mogen ontvangen.Onze ervaringen zijn dat de kwaliteit en smaak echt super zijn. Keurig verpakt en afgemeten porties,goe[...]

10 / 10
Ronald Brekelmans 1 jaren geleden

Vandaag heb ik de Kalfsentrecote besteld en klaargemaakt... wat was dat smullen zeg! Bedankt voor dit heerlijk stuk vlees Bart en tot de volgende bestelling!

10 / 10
Oran Blaycher 1 jaren geleden

vanavond wederom een heerlijk vleespakket mogen ontvangen, we zullen er van genieten, en dank voor de heerlijke lever die je erbij hebt gedaan, helemaal gratis en voor niets!

10 / 10
Carla Duyts 2 jaren geleden

Verschillende keren heb ik vlees besteld bij Vleesch en telkens ben ik zeer tevreden over de kwaliteit, vandaar dat ik nu toch eens een review ga schrijven! Bart (de eigenaar van Vle[...]

10 / 10
Max Rooijmans 2 jaren geleden

Heerlijk vlees voor een zeer schappelijke prijs! Het vlees is verantwoord en duurzaam van eigen boerderij en dat proef je ook wel echt. Mooi initiatief!

10 / 10
Pascal van Dooren 2 jaren geleden

Niks minder dan uitstekend! Heerlijk gegeten en bijzonder mals vlees.

10 / 10
Daan 2 jaren geleden

Niets anders dan lof! Het contact met Bart, de zorgvuldige levering en - niet onbelangrijk - de smaak van het vlees. Ik vraag me oprecht af waarom ik ooit vlees in de supermarkt heb [...]

10 / 10
Anouk Goedebuur 2 jaren geleden

Top!Kan niets anders zeggen, website duidelijk, proces is helder, contact is prettig en de bezorging was tip top en prettig, leuke dame!Als je een vleesliefhebber bent moet je eigenl[...]

10 / 10
IvB 2 jaren geleden

Tournedos:exeptioneel, geweldig, grandioos, bijzonder, buitengemeen lekker.Vera en Chris

10 / 10
Vera Zeguers 2 jaren geleden

Duidelijk bestelproces, aflevering in overleg en binnen enkele dagen. Maar belanrijkst, kwaliteit van het vlees is ook uitstekend en smaakt heerlijk. Wij hebben inmiddels alweer een [...]

10 / 10
Kees van Sundert 2 jaren geleden

Het bestellen van de pakketten gaat uitermate eenvoudig, de aflevering vindt vervolgens binnen enkele dagen plaats.De kwaliteit van het vlees is ook uitmuntend en menig winkel blijft[...]

10 / 10
Harald de Boer 2 jaren geleden

Goede service, eerlijke prijs en snelle levering.Lekker stukje vlees, heb ervan genoten! Zeker aan te raden!¹

10 / 10
CSGO Highlights 2 jaren geleden

Alle stukken vlees die we hadden besteld zijn van goede kwaliteit, maar even een extra plus voor de heerlijk gekruide hamburgers en worstjes. Erg goed!

10 / 10
Martine Lautenschutz 2 jaren geleden

2e keer een pakket besteld, goed vlees voor een eerlijke prijs.

10 / 10
Frank Vogels 2 jaren geleden

Het smaakte heerlijk! Diamanthaas, aanrader! Goede service en goed product!

10 / 10
Sabrina van den Bekerom 2 jaren geleden

Heerlijk gegeten van mooi vlees tegen een eerlijke prijs! Contact met Bart was top en levering goed geregeld! Aanrader!!!

10 / 10
Jan-Maarten Rovers 2 jaren geleden

Voor een héérlijk lekker mals stuk rund/kalfsvlees hoef je zelf niet meer de deur uit. Wat besteedt deze familie met enorm veel passie en aandacht, van het begin tot he[...]

10 / 10
Pieter Kuijpers 2 jaren geleden
10% korting?
Aan het laden...