Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Jamaicaanse Stoofpot

Gang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 90 minuten
Aantal personen: 4 porties
Moeilijkheidsgraad: Moeilijker
Bekijk alle recepten
Jamaicaanse Stoofpot

Aan de slag

Kalfsvlees recept: Jamaicaans kalfsstoofpotje

Auteur: Nalin

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram kalfspoulet
  • 1 tl. kaneelpoeder
  • ½ tl. gemalen Jamaica peper
  • 1 sinaasappel
  • 6 teentjes knoflook
  • 380 ml. vleesfond
  • 4 el. olijfolie

Bereidingswijze kalfspoulet

Haal de kalfspoulet minimaal een half uur voor het koken uit de koelkast. Zo komt het vlees op kamertemperatuur. Marineer de stukken met een mix van de kaneelpoeder, gemalen Jamaica peper en zout en peper. Hierna boen je de sinaasappel schoon en snij je met een dunschiller enkele repen zonder wit van de sinaasappel. Pel de knoflook en snij deze in plakjes. Verhit de pan met olie.
Bak het vlees rondom bruin voor circa 6 minuten. Bak de knoflookschijfjes en sinaasappelschillen 1 minuut mee. Schenk nu het potje vleesfond langs de rand in de pan. Zo voorkom je spetters.

Nu laat je het vlees minimaal een anderhalf uur stoven, tot het kalfsvlees lekker zacht en mals is. Het is belangrijk dat je niet vergeet om, voor het serveren, de sinaasappel reepjes uit de pan te halen. De stooflappen zijn nu klaar voor serveren. Tip: het Jamaicaans kalfsstoofpotje gaat perfect met een vol glas rode wijn.

Smakelijk eten!
Andere bekeken ook Wellicht ook iets voor jou?
10% korting?
Aan het laden...
Cookies op Vleesch. Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie