Ingrediënten:
- 500 gram runderreepjes
- Peper
- Zout
- 40 gram boter
- 2 theelepels kerriepoeder
- 100 ml vleesbouillon
- 3 zure appels
- 2 eetlepels bloem
- 100 ml koffieroom
- 1 theelepel suiker
Bereidingswijze:
- Snijd de runderlappen in dunne, elegante reepjes. Bestrooi deze met een beetje zout en strooi royaal met de peper.
- Smelt de boter in een stevige braadpan tot deze heet is. Voeg het vlees toe en bak het snel tot het rondom een goudbruine kleur krijgt.
- Bestrooi het vlees met de kerriepoeder. Schenk dan de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag, dek de pan af met een deksel, en laat het vlees ongeveer een uur langzaam gaar sudderen in zijn eigen sappen en de kruidige bouillon.
- Wanneer het vlees bijna klaar is, bereid je de appels voor. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in plakken. Voeg deze toe aan het vlees en laat alles nog een kleine 10 minuten pruttelen.
- Meng in een kleine kom de koffieroom met de bloem en suiker tot een glad papje.
- Gebruik een schuimspaan om het vlees en de appels voorzichtig uit de pan te tillen en leg ze op een voorverwarmde schaal.
- Voer nu het bloempapje toe aan het stoofvocht in de pan. Roer goed door zodat het mengsel indikt tot een rijke, romige saus.
- Overgiet het vlees en de appels met de saus.
Vond je dit gerecht ook ongelofelijk lekker? Wij snappen dat volkomen en hebben weer een nieuw recept voor je: Vlaamse runderlappen.
Let op: foto is slechts ter illustratie!
Smakelijk eten!