Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie
Let op: Van 13 t/m 21 juli zijn wij tijdelijk gesloten. Vanaf 22 juli worden de bestellingen weer in behandeling genomen.

Rundvlees met champignons

Gang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4 porties
Moeilijkheidsgraad: Middelmatig
Bekijk alle recepten
Rundvlees met champignons

Aan de slag

Ingrediënten:

  • 750 gram runderlappen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 tomaten
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel tijm
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 flesje donker bier
  • Peper
  • Zout
  • Boter

Bereidingswijze:

  1. Snijd de runderlappen in blokjes en kruid ze met peper en zout.
  2. Pel en snijd de uien in ringen. Hak de knoflook fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  3. Verhit boter in een ruime pan en bak de vleesblokjes tot ze rondom mooi bruin zijn.
  4. Voeg de uienringen, gehakte knoflook, tomatenstukjes en champignonplakjes toe aan het vlees. Bak deze kort mee.
  5. Bestrooi het geheel met bloem en roer goed door.
  6. Giet het donkere bier in de pan. Voeg het laurierblaadje, tijm, basterdsuiker, wijnazijn, een beetje extra peper en wat zout toe.
  7. Breng het mengsel aan de kook, zet daarna het vuur laag en laat het gerecht 2 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan.
  8. Serveer deze heerlijke stoofschotel met aardappelpuree en rode kool voor een complete maaltijd.

Deze stoofschotel van rundvlees met champignons, overheerlijk klaargemaakt met de diepe smaken van donker bier en verse kruiden, is de perfecte maaltijd voor koude dagen.

Belangrijk: De foto is enkel ter illustratie.

Smakelijk eten!
Rundvlees
Runderpoulet
Runderpoulet Mager & enorm vol van smaak Vanaf € 6,99
Op voorraad Zéér snelle levering (op afspraak)
10% korting?
Aan het laden...
Cookies op Vleesch. Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie