Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Het meest malse deel van de rund

Wanneer je het juiste stukje rundvlees kiest kan er een wereld voor je open gaan. Hoewel dat elk deel van het rund zijn eigen malsheid, smaak en textuur heeft, springt er één hoog bovenuit. Het gaat hierbij om de ossenhaas (gesneden: tournedos). Deze bevindt zich aan de binnenkant van de ruggengraat en staat bekend als "top of the line" rundvlees. Door het malse karakter, mede omdat dit deel van de rund weinig beweging behoeft, is de ossenhaas het malste en populairste stuk vlees uit een rund. We leggen jou hier graag alles over uit. 

Als echte vleesliefhebber heb je jezelf waarschijnlijk dezelfde vraag gesteld als mij. Welk deel van het rund is nou eigenlijk het meest malse? Mals vlees is namelijk een ware traktatie en geeft je de ultieme vlees ervaring. In deze blog ga ik dieper in op het malse vlees.

Hoe blijft vlees eigenlijk mals?

De malsheid van vlees heeft te maken met verschillende factoren die we voor jou op een rijtje hebben gezet:

  1. Het gebruik van de spieren: Hoe meer een koe zijn spieren gebruikt, hoe meer de malsheid van het vlees verdwijnt. Dit heeft alles te maken met de ontwikkeling van bindweefsel in de spieren.

  1. Rijping: Het rijpen van het vlees is een ontzettend belangrijke factor als het gaat om de malsheid van vlees. Het rijpen helpt namelijk met enzymen van spierweefsel af te breken.

  1. Voeding: De voeding van het rund is van belangrijke invloed op de malsheid van het vlees. Het heeft namelijk invloed op de smaak en de textuur.

De ossenhaas is het meest malse deel van het rund

Het meest malse deel van het rund is zoals beschreven de ossenhaas. De ossenhaas bevindt zich aan de binnenkant van de ruggengraat van het rund. De ossenhaas is een spier die vrij weinig werk hoeft te verrichten. Dit zorgt er dan ook voor dat er weinig tot geen bindweefsel in de spier ontwikkeld wordt waardoor het vlees zijn malsheid volledig behoudt. Dit vlees heeft dan ook een sublieme structuur.

Dan vraag je jezelf misschien af, ossenhaas? Welk vlees wordt hiervan gesneden? Dit zijn populaire steaks zoals tournedos, chateaubriand en filet mignon. Dit valt dan ook echt onder het luxe segment. Deze vleessoorten staan bekend om hun boterzachte textuur en zijn daarom alom geliefd.

Welke andere vleessoorten vallen onder de noemer mals?

We hebben het inmiddels gehad over de ossenhaas, deze staat ver bovenaan als het gaat om malsheid. Toch zijn er andere delen van het rund die zeker een plaats verdienen in de lijst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rib-eye, deze wordt gesneden vanuit het ribgedeelte van het rund. Rib-eye heeft een prachtige vetmarmering die zich laat smelten op jouw tong. De vetmarmering van de ribeye draagt bij aan de overheerlijke smaak en malsheid van het vlees.

Enkel kwaliteit bij Vleesch.nl

Bij Vleesch.nl doen wij er alles aan om het meest malse, kwalitatieve en beste rundvlees te leveren aan onze klanten. Of je nu graag die overheerlijke tournedos wilt of misschien zelfs wel een onvergetelijke ribeye. Je kunt er bij ons op vertrouwen dat ons vlees enkel van de beste kwaliteit is. We hebben onze eigen boerderij en gebruiken enkel het vlees dat afkomstig is van onze boerderij. Dit geeft ons de mogelijkheid om altijd dezelfde kwaliteit te leveren. Het vlees van onze boerderij is vrij van preventieve antibiotica. Daarnaast worden onze dieren op diervriendelijke wijze gehouden en worden er geen conserverings- en bindingsmiddelen toegevoegd aan het vlees.

Conclusie

Het meest malse deel van de rund is zonder twijfel de ossenhaas. Maar we mogen natuurlijk niet vergeten dat er andere vleessoorten zijn die ook ontzettend smaakvol en mals zijn. Bij Vleesch.nl hebben wij het allemaal beschikbaar. Neem gerust eens een kijkje in ons assortiment en laat je verrassen.

Zoeken op vleessoort
Waarom Vleesch.nl?
Beoordeeld met een 9.8
Vóór 22:00 besteld morgen in huis
Service waar je op kunt bouwen
Klanten over ons

Het vlees is heerlijk mals en van super kwaliteit.Bestellen is eenvoudig, levering en service zijn heel goed.en dit alles ook nog eens voor een prima prijs. Wij zijn en blijven hier [...]

10 / 10
Annemie Leenders 1 jaren geleden

Afgelopen donderdag het grote pakket kalfsvlees ontvangen. Super service alles netjes verpakt en gewicht en soort vermeld, koerier netjes op de opgegeven tijd aanwezig. Keurig.Zaterd[...]

10 / 10
M. Comijs 2 jaren geleden

Vandaag het stoofvlees klaar gemaakt .Rauw geproefd smaak heerlijk. De kat keurde het ook goed. We zijn gewend het stoofvlees in de snelkookpan te bereiden met kruiden ui en champign[...]

10 / 10
Ronald Brekelmans 2 jaren geleden

We hebben weer een zelf samengesteld pakket Rund en Kalfsvlees mogen ontvangen.Onze ervaringen zijn dat de kwaliteit en smaak echt super zijn. Keurig verpakt en afgemeten porties,goe[...]

10 / 10
Ronald Brekelmans 2 jaren geleden

Vandaag heb ik de Kalfsentrecote besteld en klaargemaakt... wat was dat smullen zeg! Bedankt voor dit heerlijk stuk vlees Bart en tot de volgende bestelling!

10 / 10
Oran Blaycher 2 jaren geleden

vanavond wederom een heerlijk vleespakket mogen ontvangen, we zullen er van genieten, en dank voor de heerlijke lever die je erbij hebt gedaan, helemaal gratis en voor niets!

10 / 10
Carla Duyts 2 jaren geleden

Verschillende keren heb ik vlees besteld bij Vleesch en telkens ben ik zeer tevreden over de kwaliteit, vandaar dat ik nu toch eens een review ga schrijven! Bart (de eigenaar van Vle[...]

10 / 10
Max Rooijmans 2 jaren geleden

Heerlijk vlees voor een zeer schappelijke prijs! Het vlees is verantwoord en duurzaam van eigen boerderij en dat proef je ook wel echt. Mooi initiatief!

10 / 10
Pascal van Dooren 2 jaren geleden

Niks minder dan uitstekend! Heerlijk gegeten en bijzonder mals vlees.

10 / 10
Daan 2 jaren geleden

Niets anders dan lof! Het contact met Bart, de zorgvuldige levering en - niet onbelangrijk - de smaak van het vlees. Ik vraag me oprecht af waarom ik ooit vlees in de supermarkt heb [...]

10 / 10
Anouk Goedebuur 2 jaren geleden

Top!Kan niets anders zeggen, website duidelijk, proces is helder, contact is prettig en de bezorging was tip top en prettig, leuke dame!Als je een vleesliefhebber bent moet je eigenl[...]

10 / 10
IvB 2 jaren geleden

Tournedos:exeptioneel, geweldig, grandioos, bijzonder, buitengemeen lekker.Vera en Chris

10 / 10
Vera Zeguers 2 jaren geleden

Duidelijk bestelproces, aflevering in overleg en binnen enkele dagen. Maar belanrijkst, kwaliteit van het vlees is ook uitstekend en smaakt heerlijk. Wij hebben inmiddels alweer een [...]

10 / 10
Kees van Sundert 2 jaren geleden

Het bestellen van de pakketten gaat uitermate eenvoudig, de aflevering vindt vervolgens binnen enkele dagen plaats.De kwaliteit van het vlees is ook uitmuntend en menig winkel blijft[...]

10 / 10
Harald de Boer 2 jaren geleden

Goede service, eerlijke prijs en snelle levering.Lekker stukje vlees, heb ervan genoten! Zeker aan te raden!¹

10 / 10
CSGO Highlights 2 jaren geleden

Alle stukken vlees die we hadden besteld zijn van goede kwaliteit, maar even een extra plus voor de heerlijk gekruide hamburgers en worstjes. Erg goed!

10 / 10
Martine Lautenschutz 2 jaren geleden

2e keer een pakket besteld, goed vlees voor een eerlijke prijs.

10 / 10
Frank Vogels 2 jaren geleden

Het smaakte heerlijk! Diamanthaas, aanrader! Goede service en goed product!

10 / 10
Sabrina van den Bekerom 2 jaren geleden

Heerlijk gegeten van mooi vlees tegen een eerlijke prijs! Contact met Bart was top en levering goed geregeld! Aanrader!!!

10 / 10
Jan-Maarten Rovers 2 jaren geleden

Voor een héérlijk lekker mals stuk rund/kalfsvlees hoef je zelf niet meer de deur uit. Wat besteedt deze familie met enorm veel passie en aandacht, van het begin tot he[...]

10 / 10
Pieter Kuijpers 2 jaren geleden
10% korting?
Aan het laden...