Kalfsvlees behoort tot een van de lekkerste vleessoorten die er bestaan. Aangezien er, net zoals bij rundvlees, diverse vleessoorten afkomstig zijn van het kalf, is natuurlijk wel handig om voor de koop op de hoogte te zijn wat je precies in je (digitale) winkelmandje voegt. Bij Vleesch.nl besteden we dan ook aan alle stukken vlees die het kalf te bieden heeft onze uitgebreide aandacht. Op deze pagina vertellen we je meer over kalfsfricandeau. Wat het is, waarom je dit product moet kiezen en hoe je het moet bereiden, dat leggen we je hier maar wat graag uit.
De fricandeau van een kalf wordt gesneden van de magere en malse delen van het dier, wat betekent dat je gegarandeerd een stukje kwalitatief hoogwaardige vlees op je bord hebt. Voor kalfsfricandeau wordt er gebruikgemaakt van de volgende delen van het kalf: biefstuk, lende en het dikke deel uit de schouder. Het vlees is aangenaam zacht en heeft een zeer fijne draad.
Het mooie aan kalfsfricandeau is dat het product zich uitstekend leent om op meerdere wijzen gebruikt of bereid te worden. Zo is kalfsfricandeau onder andere een heerlijk beleg voor op brood, maar kunt er ook natuurlijk voor kiezen om kalfsfricandeau te bereiden voor een overheerlijk avondmaal, zoals in een Italiaanse pasta. Ondanks de volle en zachte smaak, is het vlees volledig aan te passen op je eigen smaakbehoeftes.
Kalfsfricandeau bereiden is zeker geen langdradige bezigheid. Doordat het vlees al snel droog wordt, is het doorgaans niet nodig om het product volledig te laten garen. Wil je kalfsfricandeau zodanig bereiden dat het een alleenstaand product blijft, dan moet je er rekening mee houden dat het product rustig gegaard moet worden. Naar onze mening is het vlees op zijn best wanneer het een beetje rosé is gebakken.
Kruiden als oregano, tijm en rozemarijn lenen zich uitstekend om bij het product te gebruiken. Dit geeft het vlees net dat extra stukje ‘bite’ mee voor een onvergetelijk avondmaal, wat perfect gecombineerd kan worden met verse roerbakgroentes, roseval aardappeltjes en hollandaise saus. Fricandeauvlees is ook te gebruiken in bereidingen als saté, Babi Pangang en Babi Ketjap. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Wil je het beste stukje kalfsfricandeau kopen voor een aantrekkelijke prijs? Dan ben je bij Vleesch (JONG geRUND) aan het juiste adres. Na het kopen van kalfsfricandeau kun je op onze site heerlijke kalfsvleesrecepten terugvinden. Of je nu een amateurkok bent of een echte professional: wij hebben voor elke fijnproever een bijpassend gerecht.
Heb je het vlees in huis, onthoud dan goed dat het vleeswaren het beste bewaard kan blijven bij een temperatuur van 4°C. Stop je het in de diepvries, dan is het kalfsvlees bij een temperatuur van -18°C ongeveer tot 10 maanden houdbaar. Wil je het product gaan gebruiken, dan is het belangrijk om de bevroren vleeswaren in de verpakking te laten ontdooien in de koelkast. Hierdoor krijgen bacteriën geen kans.
Kortom; Een kalfsfricandeau leent zich uitstekend voor een heerlijk en luxe avondmaal. De vleessoort is zeer mager, fijndradig en botermals. Doordat het vlees zo mager is, past kalfsfricandeau uitstekend in een dieet. Zou je graag het natuurlijk & smaakvol kalfsvlees van eigen boerderij willen proberen? Ga dan naar de shoppagina waar je heerlijk kalfsvlees kunt kopen.