Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Vleesch in de buitenlucht

Wie geniet daar nou niet van? Een overheerlijk bord eten onder de prachtige open hemel, het geknetter van vuur op de achtergrond en ook de geur van vlees dat zich mengt met de frisse buitenlucht. Er zijn echt weinig momenten die echt zo puur zijn als het buiten koken en eten. Het maakt ook niet uit waar je het doet, het kan in een park zijn, kamperend in het bos of gewoon lekker in jouw achtertuin rond een vuurkorf, de ervaring is natuurlijk keer op keer uniek.

Wij van Vleesch.nl weten als geen ander dat echt goed vlees juist thuishoort in deze momenten. Vooral het rundvlees en ook het kalfsvlees doen het echt fantastisch. Deze vleessoorten hebben namelijk een veelzijdigheid die jouw buitenmaaltijd naar een hoger niveau kunnen tillen. We gaan in deze blog eens dieper in op het buiten koken met Vleesch.nl, van de eenvoudige ideeën tot aan inspirerende smaken. We geven je talloze tips en ook liefde voor goed eten in de buitenlucht.

Waarom buiten koken zo bijzonder is

We weten dat in de buitenlucht alles een stuk intenser smaakt, dit niet alleen maar omdat jouw zintuigen hier sterker en alerter zijn, maar ook omdat het algehele ritueel van buiten koken jou uitnodigt om te gaan vertragen. Je hebt absoluut geen haast, geen drukte, geen rinkelende apparaten en ook geen digitale afleiding. Het buiten koken is teruggegaan naar de essentie van het bereiden van voedsel: Denk hierbij aan vuur, aandacht en ook samenzijn.

Het begint al vroeg bij de voorbereiding. Denk hierbij eens aan hout hakken, kolen aansteken, vlees uit de koelbox halen, groente snijden op dat houten plankje in het gras. Elke handeling is zoveel bewuster, je staat echt dichter bij het vuur dit letterlijk en figuurlijk. Je kunt de rook ruiken, de warmte voelen, je hoort het sissen van vlees zodra het de pan of het rooster raakt. Echt alles is tastbaar, voelbaar en ook direct.

Wij weten dat het buiten koken van het eten weer iets zintuiglijks maken. Het vraagt hierbij echt om betrokkenheid, je staat hierbij niet aan het hoofd van de keuken met een klok die je dwingt om op te schieten. Je staat in de overheerlijke buitenlucht, met jouw voeten in het zand of gras en je kookt ook nog eens lekker op het ritme van het vuur. Dat schept een andere band met wat je maakt, en met de mensen voor wie je kookt.

Het rundvlees en ook het kalfsvlees passen echt perfect in die algehele ervaring hierboven. Het zijn immers vleessoorten met een hoop karakter. Deze vleessoorten zijn ontzettend stevig, vol van smaak en bovenal ook echt eerlijk in structuur en bereiding. Rundvlees kan zich echt prachtig laten grillen, dichtschroeien en ook langzaam laten garen boven kolen. Je wilt hierbij vooral denken aan die overheerlijke entrecote die een paar minuten nodig heeft voor die knapperige korst of misschien wel riblappen die urenlang staan te pruttelen in een gietijzeren pan. Dit terwijl het vuur langzaam gaat doven, het geeft rust en daarnaast bouwt het ook spanning op. Je kijkt echt uit naar het moment dat het vlees van het vuur mag.

Het kalfsvlees brengt weer een compleet andere kwaliteit met zich mee. Het is ook nog eens lichter van kleur en ook smaak, daarnaast is het ook subtieler in geur en uitermate goed geschikt voor de zomerse dagen en luchtige gerechten. Een kalfsschnitzel in een kleine campingpan, of langzaam gegaarde kalfswangetjes bij de vuurkorf. Het zijn geen alledaagse producten, toch voelen ze wel super toegankelijk en puur in een buitenomgeving.

Wat het buiten koken nou zo bijzonder maakt, is dat het absoluut geen activiteit is die je alleen doet, je trekt simpelweg gewoon mensen naar jou toe. Vaak zie je dat iedereen even wil komen kijken, ruiken en zelfs helpen. De kinderen verzamelen zich dolgraag rond het vuur, de volwassenen schenken een glas in  en er komt iemand aanlopen met een plank brood. Het koken zelf wordt een gedeeld moment. Er wordt gepraat, gelachen, gesnoept van de eerste stukjes vlees. Echt alles gebeurt in het nu.

Uiteindelijk is daar het eten. Het is misschien wat gemakkelijker als thuis, je hebt geen opsmuk, maar het is voller van smaak en ook nog eens rijker in beleving. Je eet immers met jouw handen, met een bord op schoot en dit onder een boom of bij het knetterende vuur. De buitenlucht zorgt ervoor dat jij honger krijgt en het gezelschap en het vlees maakt het compleet.

Het buiten koken is zoveel meer dan gewoon koken, het is namelijk een ritueel dat je verbindt met de natuur, maar ook met eten en met elkaar. Het zal je er aan herinneren dat jouw eten zoveel meer is dan alleen maar brandstof. Het is een moment van leven, van aandacht en ook van samen zijn. In deze beleving krijgt goed vlees, zoals rund en kalfsvlees een hoofdrol. Dit niet omdat het zo opvalt maar omdat het zich moeiteloos laat opnemen in het geheel.

Het maakt het buiten koken ontzettend bijzonder. Het is namelijk een vertraging in een wereld die echt altijd haast heeft. Het is een hoop aandacht geven aan iets wat wij normaliter simpelweg als vanzelfsprekend zien. Het is misschien wel het meest belangrijke, genieten. Het is eenvoud, smaak en ook vuur. Maar bovenal het is echt genieten van elkaar.

Picknick met Vleesch

De picknick is echt een ultiem voorbeeld van het buiten eten. Dit zonder al het gedoe, je hebt namelijk geen kooktoestellen, geen ingewikkelde tafeldek rituelen. Alles dat je nodig hebt is een kleed op het gras, wat goed gezelschap en ook een tas voor lekkers. Toch kun je met ontzettend veel aandacht en voorbereiding een eenvoudige lunch moeiteloos omtoveren tot een klein feestmaal.

Een ontzettend goed begin is om het vlees thuis al te laten garen en het dan koud mee te nemen, denk hierbij aan dun gesneden rosbief of kalfsbiefstuk. Dit zijn vleessoorten die stevig genoeg zijn om hun smaak te kunnen behouden, dit geldt ook wanneer je ze natuurlijk koud serveert. Daarnaast zijn ze ook echt veelzijdig in gebruik, zo kun je deze vleessoorten makkelijk op een vers gebakken broodje doen met een wat grove mosterd of een toef truffelmayonaise. Je kunt ook kiezen voor een wrap met wat knapperige sla en komkommer of misschien zelfs wel als plakjes bij een salade met een mix van citroen en kappertjes.

Zo maakt een fris bijgerecht het geheel helemaal af. Zo kan een salade van linzen, rode ui en ook verse peterselie. Deze salade is aangemaakt met een dressing van honing, mosterd en olijfolie. Het is een prachtige en sterke begeleider van bijvoorbeeld kalfsvlees, maar ook pastasalades met grove stukken rundvlees en wat gegrilde groenten zullen het perfect doen op jouw barbecue.

Om echt alles vers te kunnen houden is een goede koelbox echt belangrijk, dit helemaal bij het warme weer. Je wilt jouw salades en ook vlees immers goed koel kunnen houden en veilig kunnen opbergen. Je wil daarom ook naast een goede koelbox investeren in hele goede koelelementen en kiezen voor de hersluitbare bakjes zodat jij makkelijk kunt inpakken en serveren zonder rommel.

Let ook eens goed op wat een picknick nou echt zo bijzonder maakt. Je wilt genoeg servetten meenemen, een super scherp mes voor het snijden van brood of vlees en je mag ook het houten plankje niet vergeten waarop je alles prachtig kunt presenteren. Denk maar eens aan wat glazen potten met dips en sausjes, een verse kruidenspread of ingemaakte groenten om wat extra pit toe te voegen. Voor wat betreft de drank, zal zeker een fles koel water met munt, citroen of wat komkommerlinten het echt goed doen, niet alleen voor de verfrissing maar ook als een echte uitstraling.

Het picknicken met Vleesch.nl betekent ook meer genieten zonder haast. De zon op jouw gezicht en het geknisper van gras onder jouw picknickdeken. Daarnaast mag je ook de smaak van goed bereid vlees niet vergeten. Dit alles zijn ingrediënten van een ontspannen dag in het groen. Het maakt niet uit of je dit met zijn tweeën doet of met een hele groep vrienden, het draait simpelweg om eenvoud met aandacht. Een goed stuk vlees, met liefde bereid en slim meegenomen, maakt daar een onmisbaar deel van uit.

Dus vul je mand met de uiterste kwaliteit van Vleesch.nl, neem de tijd om te genieten en laat je picknick een moment worden om niet snel te vergeten. Want zelfs buiten, op een kleed in het gras, proef je het verschil dat écht goed vlees maakt.

Koken op de camping

Wanneer we op de camping zijn weten we dat het echt allemaal draait om gemak, het hoeft absoluut niet saai te zijn. Door juist die beperkte middelen en een klein gaspitje, een simpel roostertje of een grillpan wordt ook jij echt uitgedaagd om echt creatief te zijn. Dit is nou waar de echte charme zit. Gewoon geen afleiding van de huidige hightech keukens of ingrediënten. Nee alleen jij, het vuur, de natuur en ook een goed stuk vlees. Hier komt juist die kracht van eenvoud pas echt tot zijn recht.

Een prachtig stukje rundvlees, licht gemarineerd in olie met wat knoflook, rozemarijn en ook nog eens een snufje zeezout, dit is echt een uiterst ideaal beginpunt. Denk maar eens aan een entrecote of een rib-eye: dit zijn super stevige stukken vlees die zich perfect lenen voor de korte bereiding op een grill of barbecue. Deze stukken zijn super snel gaar en behouden ontzettend makkelijk hun sappigheid. Deze brengen de diepe en volle smaken volledig naar buiten en laten ze ook echt tot hun recht komen in de frisse buitenlucht. Zo is een paar minuten per kant vaak genoeg. Je wilt het dan even laten rusten en ook serveren met gegrilde paprika’s, courgettes of gewoon een gepofte aardappel in aluminiumfolie. Zo zet je in korte tijd een complete maaltijd op tafel, zonder overbodige toeters en bellen.

Ook het kalfsvlees is een perfecte keuze voor een camping, het is natuurlijk wat lichter en wat zachter van smaak, dit maakt het vlees zo uitermate geschikt voor de warmere dagen of zelfs een lunch in de zon. Een dunne kalfsschnitzel kun je bijvoorbeeld met wat boter en olie in een eenvoudige koekenpan goudbruin bakken. Je wil deze serveren met een partje citroen en ook wat rucola, daarnaast kun je deze schnitzel ook met wat aardappelsalade serveren, dit is misschien iets dat je thuis alvast snel klaargemaakt hebt. Wil je graag iets extra’s? Dan kun je wat kappertjes of een toefje tonijnmayonaise toevoegen voor een frisse en ook Italiaanse twist.

Wat ontzettend veel kampeerders echt vergeten is hoe goed dat vlees kan combineren met zoiets als seizoensgroenten of zelfs lokale producten. Je wil namelijk van tevoren even een marktje bezoeken in de buurt en jou laten inspireren door wat er op dat moment te verkrijgen is. Dit zijn in de regel altijd wel tomaten, bonen, uien of zelfs verse kruiden waarmee jij zonder problemen een extra laag aan jouw maaltijd kunt toevoegen.

Voor het buiten koken hoef je echt niet met de meest culinaire gerechten aan te komen zeten, het enige dat het wel echt nodig heeft is aandacht. In dit geval gaat kwaliteit hoe dan ook altidj boven kwantiteit. Je hebt een stuk minder poespas, met een fantastische smaak. Geniet vooral van het moment. Het sissen van de pan en die heerlijke geur van de kruiden zo op een zwoele zomeravond. Daarnaast wil je ook beseffen dat je met minimale middelen echt iets bijzonders kan maken. Dit is nou echt de essentie van het koken op de camping.

Je wilt echt de tijd nemen om jouw specifieke kookplekje efficiënt en ook goed in te richten. Je wilt dat jouw ondergrond echt stabiel is en dat je een veilig plekje hebt voor het vuur of het gas. Je zorgt daarnaast dat je altijd water of een blusmiddel in de buurt hebt. Daarnaast is een simpele houten plank, een scherp mes en ook een tang jouw kook moment tot een waar succes maken.

Vuurkorfrecepten

Wanneer de zon echt onder gaat en de lucht ook kouder wordt, is juist de vuurkorf het plekje om samen te komen. Denk aan de warmte, het knetterende hout en ook de prachtige gloed van de kolen. Deze creëren een sfeer waarin eten zoveel meer wordt dan simpelweg een maaltijd. Hier komt de kracht van het garen pas echt tot zijn recht.

Neem maar eens een overheerlijke bavette, een stuk vlees dat echt niet meer nodig heeft dan wat zout, peper en olie en je legt het zo boven het vuur. In een zeer korte tijd heb jij een prachtig en sappig stuk vlees dat je enkel nog even hoeft te laten rusten alvorens je het gaat eten. Dit resultaat is echt super indrukwekkend. Dit heeft het vlees te danken aan het fijt dat het zo puur is.

Tips voor buiten koken met Vleesch

Hoewel het buiten koken vaak pas heel spontaan ontstaat, losjes is en af en toe ook nog eens avontuurlijk aanvoelt, is de juiste voorbereiding het geheime ingrediënt van een super geslaagde maaltijd. Want juist wanneer je buiten kookt, met minder hulpmiddelen en soms wat onvoorspelbaar weer of andere omstandigheden, kan een hele goede voorbereiding het verschil gaan maken tussen veel stress of ontspanning. Dit tussen een aangekoekte pan en een perfect gegaard stuk vlees.

Bij Vleesch.nl geloven wij juist dat het buiten koken alles behalve ingewikkeld hoeft te zijn. Het enige dat je hoeft te doen is slim en met aandacht te werk gaan. Hieronder vindt je een aantal praktische en ook doordachte tips welke zorgen voor rust, overzicht en bovenal smaak.

Werk met temperatuur en tijd

Het is niet gemakkelijk en zelfs bijna onmogelijk om de gaarheid van het vlees in te kunnen schatten, dit vooral bij de dikke stukken vlees, maar ook de grotere stukken en de langzaam garende op houtskool. Zo kan een digitale vleesthermometer jouw beste vriend. Het is lichtgewicht, compact en ook ontzettend handig.

Met een echte thermometer weet jij altijd wanneer jouw vlees de kerntemperatuur heeft bereikt die je wil bereiken. Zo voorkom je dat vlees rauw is aan de binnenkant of extreem doorbakken aan de buitenkant. Denk bij een bavette van rundvlees of een entrecote maar eens aan een kerntemperatuur van rond de 50–55 °C voor medium rare. Voor kalfsvlees mik je meestal op iets hoger, afhankelijk van het stuk en de bereiding.

Conclusie

Wij van Vleesch.nl weten als geen ander at buiten koken zoveel meer is dan alleen maar een praktische manier om een maaltijd te kunnen bereiden. Het is een hele beleving, je bent hier echt verbonden met jouw omgeving. Daarnaast ook met het eten dat je maakt en met de mensen om je heen. Hier zullen rundvlees en kalfsvlees het perfect doen. Het is namelijk een eerlijk, voedzaam, veelzijdig en bovenal heerlijk stukje vlees.

Wij van Vleesch.nl staan echt voor kwaliteit, vakmanschap en liefde voor goed eten. Of je nu een middag picknickt, een weekend kampeert of gewoon in de tuin rond het vuur zit, wij leveren vlees dat past bij het moment. Smaakvol, puur en met respect geproduceerd.

Zoeken op vleessoort
Waarom Vleesch.nl?
Beoordeeld met een 9.8
Vóór 22:00 besteld morgen in huis
Service waar je op kunt bouwen
Klanten over ons

Voor het eerst vlees besteld bij Vleesch.nl. Ik had zelf een fout gemaakt in de bestelling en dat kon nog gemakkelijk worden gewijzigd na een[...]

10 / 10
Michael van Woensel 7 maanden geleden

Ik bestel al een tijdje vlees bij Vleesch en ik ben enorm tevreden over de kwaliteit. De smaak is uitzonderlijk—echt het beste dat ik ooit heb gehad. De service is net zo indru[...]

10 / 10
Omær Bay 8 maanden geleden

Het vlees is van super kwaliteit, en de prijs voor wat je krijgt is echt niet te geloven zo goed. Wij zijn heel erg blij met ons pakket, gaan hier zeker nog vaker bestellen!

10 / 10
Dennis van Valderen 9 maanden geleden
Heerlijk pakket met botten voor onze boerboel Jala DeVries besteld, na 1 dag al geleverd! blije hond. Zelf eten we niet zoveel vlees, echter we zullen snel we[...]
10 / 10
Carla Duyts 9 maanden geleden

Amazing taste and tender meat! And the personal and direct contact with Bart is much appreciated! Can't ask for more.

10 / 10
Joost Goderie 10 maanden geleden

The service is outstanding, as well as the meat itself. I highly recommend this place!

10 / 10
Joop Goldberg 11 maanden geleden
Makkelijke manier van bestellen, snelle levering en goed vlees aan een eerlijke prijs. Goed vriendelijk contact bij vragen. Na meerdere soorten vlees geprobee[...]
10 / 10
Johannes Savonije 1 jaren geleden

Al 3 stukken vlees geprobeerd. Goeie smaak, perfecte malsheid, mooie portie en een klein prijsje. Aldus een cadeautje voor de liefhebber.
Geef je om dierenwelzijn en verantwoord[...]

10 / 10
arda doan 1 jaren geleden

Zojuist een kalfsribeye gegeten, slechts één woord perfect. Dat is ook van toepassing op de info op de website, het assortiment, de prijsstelling, de verzending en het [...]

10 / 10
Aldert Rotting 1 jaren geleden

Ik heb mijn vleespakket ontvangen en het is zo heerlijk. Het vlees is mals en sappig, en die smaak, omg, is geweldig. Het is mijn beste ervaring in Nederland. Je kunt dit hoogwaardig[...]

10 / 10
Lolita Dzene 1 jaren geleden
Héérlijk mals vlees. Vriendelij[...]
10 / 10
Irene Lopes 1 jaren geleden

Voor de kerst een French rack besteld van 2,8 kilo. Alles perfect afgehandeld qua bestelling, email verkeer, afleveren en betaling. Goed persoonlijk contact. Vlees was erg mals en ui[...]

10 / 10
Arsenin Rodriguez 1 jaren geleden

ik heb nu voor de 2de keer rundvlees pakket besteld bij vleesche.nl besteld en het blijft overheerlijk vlees . lekker mals lekker smaak. het vlees wordt netjes verpakt bij je afgelev[...]

9 / 10
Anonymous 2018 1 jaren geleden
Bart is een aardige kerel en denkt heel erg m[...]
10 / 10
Carlo Wen 1 jaren geleden

Het ging niet helemaal zoals verwacht, maar toen er wat fout ging met de verzending (waar ze niks aan konden doen) was de manier van afhandelen heel erg net en meedenkend. Geweldige [...]

10 / 10
Sem Vink 1 jaren geleden
Snelle levering en goed aangekomen. De extra botten voor de hond gaan ze een flinke kluif aan hebben ????????????
10 / 10
Assie the Adorable BosTrol 1 jaren geleden

Vandaag voor de 3e keer een bestelling geplaatst. Wat een (H)EERLIJK vlees. Bart en zijn ploeg maken werk van eerlijk en lekker eten. Wat een verschil kan een goed stukje vlees zijn.[...]

10 / 10
Mark Snijders 1 jaren geleden

Wat een geweldig bedrijf is dit. Echt alles klopt. Fijn klantcontact met de boer zelf. Bestellen gaat echt super makkelijk via bijvoorbeeld e-mail. Altijd leuke reacties terug! En da[...]

10 / 10
Mikal Zeedzen 1 jaren geleden

Snelle levering en goed aangekomen. De extra botten voor de hond gaan ze een flinke kluif aan hebben ????????????

10 / 10
Assie the Adorable BosTrol 2 jaren geleden

Voor de tweede keer besteld en blijf het zeker doen. Vlees is heerlijk. Ze leveren snel en het zijn zeer vriendelijke mensen. Ik zou het zeker aanbevelen.

9 / 10
Jolanda van Kruijsdijk - van den boomen 2 jaren geleden
10% korting?
Aan het laden...
Cookies op Vleesch. Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie