Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Waarom wordt vlees groen?

De groene kleur van vlees kan in eerste instantie iemand verrassen of zelfs zorgen opwekken. Er zijn echter vele redenen waarom vlees een groene kleur zou kunnen krijgen. Dit zou te maken kunnen hebben met bijvoorbeeld het dieet van het dier of de manier waarop het vlees verwerkt is. De meest bekende reden voor ons is dat wanneer vlees gesneden wordt door de slager, deze vaak op elkaar komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de onderste en bedekte lappen een zuurstof tekort krijgen. Dit is overigens heel snel verholpen door het vlees weer bloot te stellen aan zuurstof. Je zult zien dat de groene kleur dan snel verdwijnt.

Wie wel eens rundvlees heeft gekocht is bekend met het scenario: je kijkt in jouw koelkast en ziet een pakje vlees welke een ongewone groene/grijze kleur heeft gekregen. Je zul jezelf meteen afvragen of dit nog wel veilig is om te eten. Het antwoord is ja, de reden zit echter in het gebrek aan zuurstof. Hier leggen we jou graag meer over uit.

Waarom verkleurd vlees?

De kleur van het vlees wordt met name beïnvloed door een molecuul dat bekend staat als myoglobine. Dit molecuul is een eiwit dat verantwoordelijk is voor het transporteren van zuurstof naar de spieren van de dieren. De kleur hiervan is afhankelijk van verschillende omstandigheden.

Wanneer vlees aan de open lucht wordt blootgesteld, geven de zuurstof en de myoglobine samen een reactie, ze vormen nu namelijk oxymyoglobine. Dit geeft het vlees die overheerlijke rode kleur, Heeft het vlees echter geen toegang gehad tot zuurstof dan verandert de oxymyoglobine in metmyoglobine, dit geeft die groene kleur af aan het vlees. Het is belangrijk om te weten dat vlees wat niet verkleurd altijd conserveringsmiddelen bevat.

Dit proces maakt ons vlees uiteraard natuurlijk. Het vlees kan een groene kleur krijgen omdat deze bepaalde vleessoort bijvoorbeeld bij de slager in grote aantallen gemaakt wordt en op elkaar komt te liggen, hierdoor krijgt het vlees geen zuurstof en verkleurd het. Je ziet dit bijvoorbeeld het meeste terug bij stooflappen, poulet, biefstuk en bief reepjes. Het vlees wordt hierna namelijk snel verpakt in een vacuümverpakking en krijgt daardoor geen kans om zijn originele kleur terug te krijgen. Om de kleur terug te krijgen haal je het vlees simpelweg uit de verpakking voor het bereiden en geef het de kans om weer zuurstof op te nemen.

Dit fenomeen zie je het meest terug bij vacuümverpakt vlees, hierbij zorgt een beperkte zuurstoftoevoer voor die groene gloed, dit proces is gelukkig heel natuurlijk dus maak je zeker niet ongerust.

Is verkleurd vlees veilig om te eten?

Wanneer het om ons vlees gaat is het belangrijk om te onthouden dat de kleurverandering nooit te maken heeft met bederf. Het wordt namelijk altijd opgeslagen in vriezers. Wij verkopen nooit oud vlees. Wanneer je een groenere kleur aantreft, haal het vlees uit de verpakking en stel het bloot aan zuurstof dan zul je zien dat het vlees weer heel snel bij trekt en die welbekende rode kleur krijgt. Onze slager geeft ook altijd aan dat vlees dat niet verkleurd of bijtrekt van een kleur, bij voorbaat geen goed vlees is. Hier zijn namelijk smaakstoffen en andere onnodige ingredienten aan toegevoegd. Dit vind je bij Vleesch.nl niet. Wij voegen namelijk niets toe aan ons vlees en wij worden daarnaast ook geprezen voor ons natuurlijk vlees.

Hoe voorkom je kleurverandering?

Terwijl het groene vlees prima te eten is wil je mogelijk toch de kleurverandering tegengaan, we hebben het er hierboven natuurlijk al over gehad, maar we leggen het graag nog eens uit. Om jouw vlees weer die rode kleur te geven, haal je jouw vlees uit de verpakking en plaatst het op een bord in de open lucht. Zo kun je jouw vlees die vertrouwde rode kleur teruggeven.

Conclusie

Groen geworden vlees kan er een beetje uniek uitzien, dit snappen we als Vleesch.nl volkomen. In ons geval wil het voornamelijk zeggen dat ons vlees puur natuur is en geen toevoegingen heeft van conserveringsmiddelen. Het vlees heeft enkel geen zuurstof gekregen tijdens het snijproces bij de slager. Haal het vlees uit de verpakking en laat het op een bord rusten. Je zult zien dat dit vlees ontzettend snel weer de juiste kleur krijgt.

Zoeken op vleessoort
Waarom Vleesch.nl?
Beoordeeld met een 9.8
Vóór 22:00 besteld morgen in huis
Service waar je op kunt bouwen
Klanten over ons
Topkwaliteit vlees én persoonlijke service
De chateaubriand die ik bestelde was echt heerlijk,  boterzacht, vol van smaak en perfect uitgesneden. Je merkt[...]
10 / 10
Chris 27 dagen geleden
Excellente service en uitstekende kwaliteit vlees!
[...]
10 / 10
Reinier Nooteboom 29 dagen geleden

Voor de 1ste keer vlees bestelt ,dat was echt genieten van wat er op je bord ligt. Geen waterig stukje vlees maar echt vlees. De porties zijn mooi verdeeld en goed verpakt en diep be[...]

10 / 10
Thea van der Sluis 1 maanden geleden
10 / 10
Jeroen S 1 maanden geleden

Vlees zoals vlees moet smaken, puur natuur.
Vooral zo door blijven gaan!

10 / 10
Marcel Verrijdt 1 maanden geleden

We kwamen voor het eerst in aanraking met het vlees van Vleesch.nl tijdens een midweek in het vakantiehuisje van de ouders van Bart Lammers in Asten-Heusden. In de vriezer lag rundvl[...]

10 / 10
Alfons 1 maanden geleden
10 / 10
Henri 1 maanden geleden

Met afstand het beste vlees wat ik ooit online besteld heb (en heb er best een aantal uitgetest!).Werkelijk waar fantastisch.

10 / 10
Guido de Zeeuw 8 maanden geleden

Al een flink aantal keren bij Vleesch.nl besteld. Wij zijn steeds aangenaam verrast door de geweldige en snelle service, makkelijk en vriendelijk e-mail contact met Bart en de keurig[...]

10 / 10
Monique Van Heck 9 maanden geleden

Voor het eerst vlees besteld bij Vleesch.nl. Ik had zelf een fout gemaakt in de bestelling en dat kon nog gemakkelijk worden gewijzigd na een[...]

10 / 10
Michael van Woensel 10 maanden geleden

Ik bestel al een tijdje vlees bij Vleesch en ik ben enorm tevreden over de kwaliteit. De smaak is uitzonderlijk—echt het beste dat ik ooit heb gehad. De service is net zo indru[...]

10 / 10
Omær Bay 11 maanden geleden

Het vlees is van super kwaliteit, en de prijs voor wat je krijgt is echt niet te geloven zo goed. Wij zijn heel erg blij met ons pakket, gaan hier zeker nog vaker bestellen!

10 / 10
Dennis van Valderen 1 jaren geleden
Heerlijk pakket met botten voor onze boerboel Jala DeVries besteld, na 1 dag al geleverd! blije hond. Zelf eten we niet zoveel vlees, echter we zullen snel we[...]
10 / 10
Carla Duyts 1 jaren geleden

Amazing taste and tender meat! And the personal and direct contact with Bart is much appreciated! Can't ask for more.

10 / 10
Joost Goderie 1 jaren geleden

The service is outstanding, as well as the meat itself. I highly recommend this place!

10 / 10
Joop Goldberg 1 jaren geleden
Makkelijke manier van bestellen, snelle levering en goed vlees aan een eerlijke prijs. Goed vriendelijk contact bij vragen. Na meerdere soorten vlees geprobee[...]
10 / 10
Johannes Savonije 1 jaren geleden

Al 3 stukken vlees geprobeerd. Goeie smaak, perfecte malsheid, mooie portie en een klein prijsje. Aldus een cadeautje voor de liefhebber.
Geef je om dierenwelzijn en verantwoord[...]

10 / 10
arda doan 1 jaren geleden

Zojuist een kalfsribeye gegeten, slechts één woord perfect. Dat is ook van toepassing op de info op de website, het assortiment, de prijsstelling, de verzending en het [...]

10 / 10
Aldert Rotting 1 jaren geleden

Ik heb mijn vleespakket ontvangen en het is zo heerlijk. Het vlees is mals en sappig, en die smaak, omg, is geweldig. Het is mijn beste ervaring in Nederland. Je kunt dit hoogwaardig[...]

10 / 10
Lolita Dzene 1 jaren geleden
Héérlijk mals vlees. Vriendelij[...]
10 / 10
Irene Lopes 1 jaren geleden
10% korting?
Aan het laden...
Cookies op Vleesch. Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hieronder weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina.
Accepteren Weigeren
Cookie