Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Waarom wordt vlees groen?

De groene kleur van vlees kan in eerste instantie iemand verrassen of zelfs zorgen opwekken. Er zijn echter vele redenen waarom vlees een groene kleur zou kunnen krijgen. Dit zou te maken kunnen hebben met bijvoorbeeld het dieet van het dier of de manier waarop het vlees verwerkt is. De meest bekende reden voor ons is dat wanneer vlees gesneden wordt door de slager, deze vaak op elkaar komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de onderste en bedekte lappen een zuurstof tekort krijgen. Dit is overigens heel snel verholpen door het vlees weer bloot te stellen aan zuurstof. Je zult zien dat de groene kleur dan snel verdwijnt.

Wie wel eens rundvlees heeft gekocht is bekend met het scenario: je kijkt in jouw koelkast en ziet een pakje vlees welke een ongewone groene/grijze kleur heeft gekregen. Je zul jezelf meteen afvragen of dit nog wel veilig is om te eten. Het antwoord is ja, de reden zit echter in het gebrek aan zuurstof. Hier leggen we jou graag meer over uit.

Waarom verkleurd vlees?

De kleur van het vlees wordt met name beïnvloed door een molecuul dat bekend staat als myoglobine. Dit molecuul is een eiwit dat verantwoordelijk is voor het transporteren van zuurstof naar de spieren van de dieren. De kleur hiervan is afhankelijk van verschillende omstandigheden.

Wanneer vlees aan de open lucht wordt blootgesteld, geven de zuurstof en de myoglobine samen een reactie, ze vormen nu namelijk oxymyoglobine. Dit geeft het vlees die overheerlijke rode kleur, Heeft het vlees echter geen toegang gehad tot zuurstof dan verandert de oxymyoglobine in metmyoglobine, dit geeft die groene kleur af aan het vlees. Het is belangrijk om te weten dat vlees wat niet verkleurd altijd conserveringsmiddelen bevat.

Dit proces maakt ons vlees uiteraard natuurlijk. Het vlees kan een groene kleur krijgen omdat deze bepaalde vleessoort bijvoorbeeld bij de slager in grote aantallen gemaakt wordt en op elkaar komt te liggen, hierdoor krijgt het vlees geen zuurstof en verkleurd het. Je ziet dit bijvoorbeeld het meeste terug bij stooflappen, poulet, biefstuk en bief reepjes. Het vlees wordt hierna namelijk snel verpakt in een vacuümverpakking en krijgt daardoor geen kans om zijn originele kleur terug te krijgen. Om de kleur terug te krijgen haal je het vlees simpelweg uit de verpakking voor het bereiden en geef het de kans om weer zuurstof op te nemen.

Dit fenomeen zie je het meest terug bij vacuümverpakt vlees, hierbij zorgt een beperkte zuurstoftoevoer voor die groene gloed, dit proces is gelukkig heel natuurlijk dus maak je zeker niet ongerust.

Is verkleurd vlees veilig om te eten?

Wanneer het om ons vlees gaat is het belangrijk om te onthouden dat de kleurverandering nooit te maken heeft met bederf. Het wordt namelijk altijd opgeslagen in vriezers. Wij verkopen nooit oud vlees. Wanneer je een groenere kleur aantreft, haal het vlees uit de verpakking en stel het bloot aan zuurstof dan zul je zien dat het vlees weer heel snel bij trekt en die welbekende rode kleur krijgt. Onze slager geeft ook altijd aan dat vlees dat niet verkleurd of bijtrekt van een kleur, bij voorbaat geen goed vlees is. Hier zijn namelijk smaakstoffen en andere onnodige ingredienten aan toegevoegd. Dit vind je bij Vleesch.nl niet. Wij voegen namelijk niets toe aan ons vlees en wij worden daarnaast ook geprezen voor ons natuurlijk vlees.

Hoe voorkom je kleurverandering?

Terwijl het groene vlees prima te eten is wil je mogelijk toch de kleurverandering tegengaan, we hebben het er hierboven natuurlijk al over gehad, maar we leggen het graag nog eens uit. Om jouw vlees weer die rode kleur te geven, haal je jouw vlees uit de verpakking en plaatst het op een bord in de open lucht. Zo kun je jouw vlees die vertrouwde rode kleur teruggeven.

Conclusie

Groen geworden vlees kan er een beetje uniek uitzien, dit snappen we als Vleesch.nl volkomen. In ons geval wil het voornamelijk zeggen dat ons vlees puur natuur is en geen toevoegingen heeft van conserveringsmiddelen. Het vlees heeft enkel geen zuurstof gekregen tijdens het snijproces bij de slager. Haal het vlees uit de verpakking en laat het op een bord rusten. Je zult zien dat dit vlees ontzettend snel weer de juiste kleur krijgt.

Zoeken op vleessoort
Waarom Vleesch.nl?
Beoordeeld met een 9.8
Vóór 22:00 besteld morgen in huis
Service waar je op kunt bouwen
Klanten over ons

Het vlees is heerlijk mals en van super kwaliteit.Bestellen is eenvoudig, levering en service zijn heel goed.en dit alles ook nog eens voor een prima prijs. Wij zijn en blijven hier [...]

10 / 10
Annemie Leenders 1 jaren geleden

Afgelopen donderdag het grote pakket kalfsvlees ontvangen. Super service alles netjes verpakt en gewicht en soort vermeld, koerier netjes op de opgegeven tijd aanwezig. Keurig.Zaterd[...]

10 / 10
M. Comijs 2 jaren geleden

Vandaag het stoofvlees klaar gemaakt .Rauw geproefd smaak heerlijk. De kat keurde het ook goed. We zijn gewend het stoofvlees in de snelkookpan te bereiden met kruiden ui en champign[...]

10 / 10
Ronald Brekelmans 2 jaren geleden

We hebben weer een zelf samengesteld pakket Rund en Kalfsvlees mogen ontvangen.Onze ervaringen zijn dat de kwaliteit en smaak echt super zijn. Keurig verpakt en afgemeten porties,goe[...]

10 / 10
Ronald Brekelmans 2 jaren geleden

Vandaag heb ik de Kalfsentrecote besteld en klaargemaakt... wat was dat smullen zeg! Bedankt voor dit heerlijk stuk vlees Bart en tot de volgende bestelling!

10 / 10
Oran Blaycher 2 jaren geleden

vanavond wederom een heerlijk vleespakket mogen ontvangen, we zullen er van genieten, en dank voor de heerlijke lever die je erbij hebt gedaan, helemaal gratis en voor niets!

10 / 10
Carla Duyts 2 jaren geleden

Verschillende keren heb ik vlees besteld bij Vleesch en telkens ben ik zeer tevreden over de kwaliteit, vandaar dat ik nu toch eens een review ga schrijven! Bart (de eigenaar van Vle[...]

10 / 10
Max Rooijmans 2 jaren geleden

Heerlijk vlees voor een zeer schappelijke prijs! Het vlees is verantwoord en duurzaam van eigen boerderij en dat proef je ook wel echt. Mooi initiatief!

10 / 10
Pascal van Dooren 2 jaren geleden

Niks minder dan uitstekend! Heerlijk gegeten en bijzonder mals vlees.

10 / 10
Daan 2 jaren geleden

Niets anders dan lof! Het contact met Bart, de zorgvuldige levering en - niet onbelangrijk - de smaak van het vlees. Ik vraag me oprecht af waarom ik ooit vlees in de supermarkt heb [...]

10 / 10
Anouk Goedebuur 2 jaren geleden

Top!Kan niets anders zeggen, website duidelijk, proces is helder, contact is prettig en de bezorging was tip top en prettig, leuke dame!Als je een vleesliefhebber bent moet je eigenl[...]

10 / 10
IvB 2 jaren geleden

Tournedos:exeptioneel, geweldig, grandioos, bijzonder, buitengemeen lekker.Vera en Chris

10 / 10
Vera Zeguers 2 jaren geleden

Duidelijk bestelproces, aflevering in overleg en binnen enkele dagen. Maar belanrijkst, kwaliteit van het vlees is ook uitstekend en smaakt heerlijk. Wij hebben inmiddels alweer een [...]

10 / 10
Kees van Sundert 2 jaren geleden

Het bestellen van de pakketten gaat uitermate eenvoudig, de aflevering vindt vervolgens binnen enkele dagen plaats.De kwaliteit van het vlees is ook uitmuntend en menig winkel blijft[...]

10 / 10
Harald de Boer 2 jaren geleden

Goede service, eerlijke prijs en snelle levering.Lekker stukje vlees, heb ervan genoten! Zeker aan te raden!¹

10 / 10
CSGO Highlights 2 jaren geleden

Alle stukken vlees die we hadden besteld zijn van goede kwaliteit, maar even een extra plus voor de heerlijk gekruide hamburgers en worstjes. Erg goed!

10 / 10
Martine Lautenschutz 2 jaren geleden

2e keer een pakket besteld, goed vlees voor een eerlijke prijs.

10 / 10
Frank Vogels 2 jaren geleden

Het smaakte heerlijk! Diamanthaas, aanrader! Goede service en goed product!

10 / 10
Sabrina van den Bekerom 2 jaren geleden

Heerlijk gegeten van mooi vlees tegen een eerlijke prijs! Contact met Bart was top en levering goed geregeld! Aanrader!!!

10 / 10
Jan-Maarten Rovers 2 jaren geleden

Voor een héérlijk lekker mals stuk rund/kalfsvlees hoef je zelf niet meer de deur uit. Wat besteedt deze familie met enorm veel passie en aandacht, van het begin tot he[...]

10 / 10
Pieter Kuijpers 2 jaren geleden
10% korting?
Aan het laden...