Ingrediënten:
- 4 cm gemberwortel
- 400 ml bouillon
- 4 gedroogde shiitake paddenstoelen
- 200 g bieflappen
- 3 bosuitjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel chilisaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel rijstwijn
- 2 theelepels sesamolie
Bereidingswijze:
- Schil de gember en snijd deze in dunne plakjes. Doe de gember samen met de bouillon in een pan en breng aan de kook. Laat dit 15 minuten zachtjes koken.
- Breng in een kleine pan 100 ml water aan de kook, haal van het vuur en week hierin de shiitake paddenstoelen 10 minuten. Snijd de paddenstoelen na het weken in reepjes en bewaar het weekvocht.
- Snijd de bieflappen in dunne reepjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd deze in dunne ringetjes. Pel en hak de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de reepjes vlees enkele minuten.
- Voeg de bosuitjes, knoflook en shiitake toe en roerbak kort mee.
- Verwijder de gemberplakjes uit de bouillon en voeg de bouillon samen met de rijstwijn, sojasaus en het shiitake-weekvocht toe aan het vleesmengsel in de wok.
- Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.
- Roer de sesamolie erdoor en serveer warm.
We gaan van dit recept over op een ander overheerlijk en onvergetelijk meesterwerk. Laten we samen eens gaan kijken naar: Jamaicaanse Stoofpot.