Snijd het ontbijtspek in kleine stukjes. Pel de ui en snijd deze in ringen.
Verhit een klontje boter in een braadpan en bak het ontbijtspek enkele minuten.
Voeg de rundervinken toe aan de pan en bak ze rondom bruin in ongeveer 5 minuten.
Voeg de uiringen toe aan de pan, dek deze af met een deksel, en laat het vlees ongeveer 10 tot 15 minuten verder garen op laag vuur. Draai het vlees regelmatig om.
Neem de rundervinken uit de pan en houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie.
Voeg de Madera-wijn toe aan het bakvet in de pan en roer het geheel goed door.
Meng in een klein kopje de bloem met de slagroom tot een glad mengsel en voeg dit toe aan de pan. Giet het water geleidelijk bij terwijl je constant roert, tot de saus dik en gebonden is.
Snijd de rundervinken in plakken, leg ze op een serveerschaal, en giet de maderasaus eroverheen.
Bestrooi het gerecht met de gehakte peterselie.
Serveer de rundervinken met maderasaus met gekookte aardappelen en rode kool met appeltjes voor een complete maaltijd.
Cookies op Vleesch.
Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken.
Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring.
Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren.
We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina.
Cookies accepteren