Omschrijving
Een rundervink is een heerlijk stuk traditioneel vlees voor de echte vleesliefhebbers, maar ook zeker voor de mensen die vlees minder lekker vinden. Rundervink is niet alleen een mooi stuk vlees, maar heeft ook een rijke, volle en sterke smaak. Rundervinken zijn ook zeker geschikt voor kinderen die vlees misschien veel minder lekker vinden. Een rundervink heeft van zichzelf een lekkere smaak die kinderen mogelijk wel aan het vlees eten zouden kunnen krijgen.
Bereiding rundervink.
Laat de rundervinken ontdooien in de koelkast. Wanneer je ze gaat bereiden, laat ze dan op kamertemperatuur komen voordat je begint en dep het vlees droog.
Wanneer je een koekenpan gebruikt: verwarm de boter en/of olie en schroei het vlees dicht aan alle kanten. Bak het vlees vervolgens bruin in 2 – 3 minuten.
Voor de grill / BBQ: smeer een beetje olie op de rundervinken en bak het vlees in 10 – 12 minuten, op een zacht vuur.