Ingrediënten:
- 500 gram shoarmavlees
- 1 blik bruine bonen
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 eetlepel olie
- 1 ui
- 500 gram soepgroenten
- 100 ml bouillon
- Cayennepeper naar smaak
Bereidingswijze:
- Pel en snipper de ui fijn.
- Verwarm de olie in een ruime soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui tot deze glazig is.
- Voeg het shoarmavlees toe aan de pan en bak het rondom bruin.
- Voeg de bruine bonen met hun vocht, de gepelde tomaten met sap, de bouillon en de soepgroenten toe aan de pan.
- Breng het geheel aan de kook, zet dan het vuur lager en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
- Breng de soep op smaak met cayennepeper naar wens.
Deze pittige en hartverwarmende shoarmasoep is ideaal voor een snelle en voedzame maaltijd, perfect voor koude avonden. Vond je deze soep overheerlijk? Probeer dan eens onze koreaanse rundvleessoep.
Let op: De foto is slechts ter illustratie.
Smakelijk eten!