Ingrediënten:
- 750 gram runderlapjes
- 100 gram spekblokjes
- 300 gram sjalotjes
- Olie
- Zout
- Peper
- 1 laurierblaadje
- 1 theelepel tijm
- 1 blik tomaten op sap
- 100 ml rode wijn
- 100 ml bouillon (gemaakt van een bouillonblokje)
- 250 gram champignons
Bereidingswijze:
- Snijd de runderlapjes in blokjes en kruid ze met peper en zout.
- Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
- Verhit een beetje olie in een diepe pan en bak de spekblokjes uit.
- Voeg de runderlapjes toe aan de pan en bak ze tot ze aan alle kanten bruin zijn.
- Voeg de sjalotjes en het laurierblaadje toe, bak kort mee.
- Giet de tomaten met sap, de bouillon en de rode wijn erbij. Roer de tijm erdoor.
- Laat het geheel afgedekt op laag vuur ongeveer 2 uur en 15 minuten zachtjes stoven.
- Proef en breng op smaak met extra zout en peper.
- Voeg de laatste 10 minuten de plakjes champignons toe en laat deze meestoven.
Serveer dit heerlijke stoofpotje van runderlapjes met sjalotjes en champignons. Ideaal met een bijgerecht van aardappelpuree of vers brood om de rijke saus op te deppen.
Smakelijk eten!