Bak daarna de riblappen kort aan, totdat beide kanten goudbruin zijn.
Haal na het bakken het vlees uit de pan.
Snij uitjes, wortels en selderij in blokjes en bak deze daarna kort in een braadpan.
Zet de pan daarna op een laag pitje.
Maak een mix van tomatenpuree met bruine suiker, verse peterselie en tijm-takjes en voeg deze bij de groentemix wanneer de groentes zacht geworden zijn.
Leg daarna de lappen mét laurierbladeren terug in de pan.
Schenk de rode wijn via de zijkanten van de pan bij het vlees. Schenk deze niet op het vlees!
Leg de deksel op de pan, zorg dat het vlees op een laag pitje staat (het mag niet koken) en laat het vlees circa 3 uur stoven. Controleer tussendoor of het vlees niet aan de onderkant vast bakt of dat de mix kookt.
Snij een kwartiertje, voordat het vlees gestoofd is, een paar champignons en zilveruitjes en bak deze kort in een pan.
Voeg na het stoven de champignons en zilveruitjes bij de riblappen toe en roer de gehele mix goed. Het gerecht is nu klaar om lekker van te genieten.
Cookies op Vleesch.
Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken.
Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring.
Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren.
We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina.
Cookies accepteren