Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

De steakgids voor twijfelaars

Het is zover, je staat in een restaurant en je krijgt de menukaart voorgeschoteld. Nu moet je gaan bestellen en jouw favoriete steak kiezen, maar daar komt de vraag. Wat ga je kiezen. Ga je voor een rib-eye? Entrecote? T-Bone? Ossenhaas? Er is echt zoveel keuze en je vraagt aan jouw ober of je nog even mag nadenken. Dit is hartstikke begrijpelijk want het bestellen van een steak is bijna hetzelfde al een karaktertest. Sterker nog misschien is het dat ook gewoon wel.

Wist je namelijk dat jouw favoriete steak ook echt wat over jou kan vertellen? Het kan als het ware veel vertellen over wie je bent. Dit doet het niet alleen qua smaak maar ook voor wat betreft persoonlijkheid, ben jij namelijk die avonturier of ben jij die klassieke genieter? Ben jij een fan van finesse of ga je liever voor robuust werk? We gaan samen met jou in deze blog eens dieper in op de wereld van de steaks. We gaan jou dan helpen met het ontdekken welke steak het beste past bij jouw persoonlijkheid. Dit zorgt ervoor dat jij nooit meer hoeft te twijfelen.

De klassieker ossenhaas

Ben jij hartstikke gek op elegantie, kwaliteit en ook subtiliteit? Dan bestel jij vaker de ossenhaas zonder twijfel. Dit is namelijk simpelweg jouw meest perfecte match. Dit is ook niet gek, het is het meest malse stukje rundvlees dat er beschikbaar is. Dit is vlees dat wordt gesneden uit de lende van het rund, een spier die in principe amper gebruikt wordt. Dit merk je natuurlijk ook, gezien de structuur echt ongelofelijk zacht is en zelfs bijna fluweelachtig. Een ossenhaas bevat echt nauwelijks vet en toch doet het niets af aan die ongelofelijk lekkere en malse smaak. Het is juist deze pure en zuivere kwaliteit die deze steak tot een waar favoriet onder de fijnproevers maakt.

Wist je dat: een ossenhaas ongelofelijk vaak geserveerd wordt als een chateaubriand, tournedos of een filet mignon. Wat betekent dit nou precies en waarom leggen we je dit uit? Wat we je willen laten weten si dat de ossenhaas dus niet zomaar een lapje vlees is, dit is oprecht vlees in zijn meest chique vorm.

Persoonlijkheidstype:

Je bent een verfijnd en ook stijlvol type en je hecht ontzettend veel waarde aan details. Het kan zomaar zijn dat je introvert bent van aard, maar je hebt echt een sterk gevoel voor kwaliteit. Je bent iemand die echt van rust en ook balans houdt in het leven. Je bent niet op zoek naar de extremere pieken en dalen. Je gaat voornamelijk voor de schoonheid die zich schuil houdt in eenvoud. Wanneer je gerechten gaat kiezen, dan weet je simpelweg dat het klopt. Je hebt absoluut geen overdaad aan smaken, maar een goed doordachte harmonie. De andere die zich rondom jou bevinden, waarderen jouw klasse. Dit zelfs als je die nooit uitspeelt.

Smaakbeleving:

De ossenhaas wordt vaak omschreven als een milde, zachte en ook puur stuk vlees. Het vraagt absoluut niet om enige vorm van poespas en wordt in de regel ook alleen maar licht gezouten. Dit overheerlijke stuk vlees wordt slechts kort gegrild tot een medium rare kwaliteit. Vergeet echter niet het vlees even te laten rusten, dit zodat de sappen behouden kunnen blijven. Gebruik eventueel een wat klassieke saus zoals bearnaise, rodewijnjus of een fijne truffelroomsaus bij jouw vlees. Maar eerlijk? Hij is op z’n best als hij gewoon puur natuur geserveerd mag worden.

Wist je dat een goede chef de ossenhaas met respect kan behandelen. De chef zal hierbij een hoge hitte toepassen voor een mooie, bruine en ook knapperige korst. Het gaat dan ook om een korte en snelle garing die de malsheid zal behouden.

Aanbevolen wijn:

Vaak gaat dit stuk vlees enorm goed samen met een elegante Pinot Noir, deze sluit met zijn lichte body en ook frisse zuren perfect aan bij de subtielere tonen van de ossenhaas. Voor iets meer diepgang is een soepele Merlot met zachte tannines en een ronde smaak een uitstekende tweede keus.

De rib-eye is een echte avonturier

De rib-eye is compleet het tegenovergestelde van het ingetogen. Dit is namelijk een steak die een echte smaakbom is, het zit vol vetmarmering welke tijdens het bakken perfect smelt en zich dus ook vermengt met het vlees. Wat is dan het resultaat? Precies een intens sappige en rijke steak die jou goed weet te raken en dus ook in staat is om jouw hart te kunnen veroveren. Dit is vlees dat echt puur karakter heeft opgebouwd en eerlijk? Dit proef je dus ook terug.

De rib-eye komt van de ribben van het rund en staat dus ook bekend om de echte “eye”. Dit is een vetkern in het midden. Voor ontzettend veel liefhebbers is dit het summum van steakbeleving. Vet is simpelweg een smaakdrager en bij de rib-eye komt dit juist volledig tot zijn recht.

Persoonlijkheidstype:

Je bent ontzettend energiek, vaak ook enthousiast en je hebt een uitgesproken karakter. Jij loopt dus niet met de massa mee en durft keuzes te maken die jou echt gelukkig maken. Je bent iemand die graag reist en ook dolgraag nieuwe dingen probeert. Je schrikt namelijk niet terug van een beetje risico, je hebt een hele sterke persoonlijkheid en ook zeker een heel groot hart. Jij vraagt zeker niet om een perfect leven, maar je wilt wel een echt leven.

Smaakbeleving:

De rib-eye staat bekend om zijn intense, sappige en vooral ook volle smaak. Zo zal een rib-eye die goed bereid is echt barsten van de umami. Dit is een vijfde smaak die jouw mond vult en zeker zal verlangen naar meer. Vaak wordt deze steak op een zeer hoge temperatuur gebakken voor een hele korte tijd. Daarnaast zal deze het ook perfect doen op de gril. Hier zal het vet ontzettend mooi smelten en zul je ook een echte goudbruine en knapperige korst krijgen. Serveer die overheerlijke rib-eye met grof zeezout, rozemarijn of een klontje kruidenboter. Dat maakt dit specifieke vlees nog een heel stuk intenser.

Jij bent dus ongelofelijk avontuurlijk en combineert jouw rib-eye het liefste met de meest avontuurlijke smaken. Denk hierbij maar eens aan een rokerige whiskyjus, wat gegrilde knoflook of misschien wel een salsa verde.

Aanbevolen wijn:

Een ontzettend krachtige steak zoals dit vraagt om die krachtige wijn, denk hierbij maar eens aan een Cabernet Sauvignon. Deze past perfect bij een overheerlijke rib-eye. Het bezit namelijk het volgende: stevig, donker fruit en robuuste tannines. Ook een kruidige Syrah/Shiraz uit bijvoorbeeld de Rhône of Australië kan de rib-eye uitstekend aan.

De entrecote als bourgondiër

De entrecote is een echte klassieker welke bij vele van ons bovenaan het favorietenlijstje staat. Dit is natuurlijk ook hartstikke terecht, want dit is een steak die perfect past bij meerdere werelden: een mooie structuur, een goede vleessmaak én een randje vet dat zorgt voor extra sappigheid. Niet te zwaar, niet te licht dit vlees is precies goed.

Een entrecote wordt gesneden uit de lende van het rund. Het is een zeer goed doorbloed deel, dit is dan ook wat zorgt voor een krachtige smaak. Vaak zit het vet van de entrecote ook echt voornamelijk aan de zijkant en wordt naar wens wel eens verwijderd. Alleen de echte vleesliefhebbers weten dat daar de magie zit.  

Persoonlijkheidstype:

Je bent oprecht een levensgenieter. Je bent niet echt opvallend aanwezig, maar je weet precies wat goed is. Je bent echt fan van gezelligheid, vrienden om je heen en ook lange diners met goede wijn. Je bent flexibel, loyaal en betrouwbaar. De persoon die altijd weer zorgt voor sfeer en verbinding.

Smaakbeleving:

Het vlees is heel veelzijdig, vlezig en rijk. De entrecote heeft zoveel meer bite dan dat een ossenhaas heeft, maar behoud zijn malsheid mits het goed is bereid. Dit vlees is perfect om te grillen, bakken of zelfs sous vide te garen. Dit vlees is vaak geserveerd met de meer klassieke sauzen zoals pepersaus of rodewijnjus. Daarnaast gaat dit vlees ook perfect met een heerlijke knoflookboter of zelfs een frisse salsa.

Aanbevolen wijn:

Een soepele Bordeaux zoals bijvoorbeeld van Merlot en Cabernet Franc sluit naadloos aan bij de entrecote. Ook een volle Rioja Reserva met wat houtrijping brengt extra diepgang zonder het vlees te overheersen.

De T-bone zelfverzekerde

Een t-bone steak is absoluut niet geschikt voor een twijfelaar. Het is een ontzettend imposant stuk vlees dat letterlijk gevormd wordt als een T. Dit stuk vlees combineert letterlijk de twee premiumdelen: ossenhaas en entrecote. Deze twee delen worden slechts gescheiden door een bot. Een t-bone teak is een maaltijd op zich. Het is vaak groot van formaat en zit ook nog eens boordevol karakter.

Doordat het bot in het vlees zit, blijft de steak extra veel smaak hebben tijdens het bakken of grillen. Je krijgt namelijk niet alleen maar het beste van beide werelden op jouw bord, maar ook simpelweg een ontzettend indrukwekkend stuk vlees. Een t-bone is super geliefd bij de chefs, pitmasters en ook vleesliefhebbers welke absoluut niet bang zijn om op te vallen.

Persoonlijkheidstype:

Je bent als mens echt ontzettend krachtig, doelgericht en ook absoluut niet bang om de knopen door te hakken. Wanneer jij iets wilt dan zorg je ook gewoon dat je het krijgt. Je staat ontzettend stevig in jouw schoenen en neemt ook dolgraag de leiding, dit in de keuken, aan tafel of in het leven. Je bent toch niet onbekend met de manieren om te kunnen genieten, dit doe je namelijk met volle teugen, oprechte aandacht en vooral ook zonder spijt.

Mensen voelen zich veilig bij je, omdat je weet wat je wilt en je keuzes durft te maken. Jij bestelt geen steak, jij bestelt de steak.

Smaakbeleving:

Een t-bone is vol, contrasterend en ook nog eens super intens. De entrecote zijde van de t-bone steak biedt die sappigheid en ook structuur. Daar waar de ossenhaaszijde vaak zorgt voor de malsheid en finesse. Door die aanwezigheid van het bot blijft het vlees sappig en ook aromatisch. Een t-bone wordt ontzettend vaak kort gegrild op een hoge temperatuur. Daarna wordt het vlees even met rust gelaten zodat het zich kan zetten.

Je serveert deze met de wat meer stevige bijgerechten zoals bijvoorbeeld gepofte aardappel, geroosterde groenten en ook frisse salade met mosterddressing. Misschien kun je wel een kruidenboter gebruiken voor de ongekende en super smaakvolle touch.

Aanbevolen wijn:

Een t-bone verdient een goede wijn met een ruggengraat. Zo kan een wijn zoals een Malbec uit Argentinië of een krachtige Barolo uit Italië houdt zich moeiteloos staande naast zoveel vleesgeweld. Kies gerust voor een wijn met rijping op hout, dat brengt extra diepte die prachtig aansluit.

De kogelbiefstuk als no-nonsense genieter

Een kogelbiefstuk is een ontzettend fijn stuk vlees waar je op kunt vertrouwen. Het is een ontzettend mager, stevig en ook makkelijk stuk vlees. Het vlees komt uit het spierdeel van de bovenbil van het rund. Het is een plek die wat werk heeft verzet. Dit merk je ook terug in de bite. Dit vlees is toch nog steeds zo verrassend mals, zolang je het maar met de uiterste aandacht bereid. Het is misschien niet de meest chique steak uit dit lijstje, maar juist die bescheidenheid maakt een kogelbiefstuk zo ongelofelijk geliefd.

Voor ontzettend veel mensen is dit juist de type steak waarmee ze zijn opgegroeid, een kogelbiefstuk laat namelijk geen ruimte voor fratsen, het is gewoon simpel goed vlees. Vaak doet een beetje zout en een klontje boter al meer dan genoeg, dit is dan ook die echte charme ervan.

Persoonlijkheidstype:

Je bent ontzettend nuchter, recht door zee en houdt ook van duidelijkheid. Dit vlees gaat absoluut niet over poespas, er komen geen ingewikkelde zaken op jouw menukaart. Dit gaat eigenlijk weer terug naar dat oeroude gezegde, als iets goed werkt, hoeft het niet gerepareerd te worden. Je bent een echte rots in de branding, je bent er altijd voor iedereen. Je bent ontzettend betrouwbaar en ook trouw. Je waardeert die eenvoud, maar je wil wel dolgraag kwaliteit. Daarnaast heb je echt een enorme hekel aan verspilling. Jij maakt het leven liever goed dan duur.

Je bent praktisch ingesteld, weet wat je lekker vindt, en zoekt niet per se naar ‘culinaire belevingen’, maar naar échte smaak. Gewoon, goed eten.

Smaakbeleving:

Het vlees is gewoon puur en recht voor zijn raap. Een kogelbiefstuk heeft niet meer nodig dan een hele korte bereiding. Het wordt kort gebakken op hoog vuur en meteen na dit korte bakken wil je het laten rusten. Wil je de beste kwaliteit vlees? Ga dan voor een echte medium rare. Laat deze ook meteen goed rusten na het bakken, anders wordt deze ontzettend droog. Een goede jus, grove mosterd of een klontje roomboter doen wonderen. Serveer de kogelbiefstuk met friet en een salade en je hebt een klassieke maaltijd waar je blij van wordt.

Aanbevolen wijn:

Voor deze kogelbiefstuk wil je absoluut gaan voor een wat robuuste Tempranillo uit Spanje, deze heeft rijpe bessen en ook een klein vleugje van eikenhout. Dit geeft deze wijn net dat beetje extra karakter en pit. Ook een soepele, fruitige Chianti uit Toscane is een fijne match voor deze nuchtere krachtpatser.

De picanha voor de sensatiezoeker

Een picanha wordt ook wel eens het staartstuk genoemd, dit is een vleessoort die echt past bij de vleesliefhebbers die iets bijzonders willen hebben. Picanha is van origine ook afkomstig van Brazilië en is het enige echte pronkstuk van de churrasco. Dit is een barbecuefeest waarbij het vlees aan grote spiesen boven open vuur wordt geroosterd. Picanha is echt goed te herkennen aan die dikke vetlaag, deze overheerlijke vet kap smelt tijdens het grillen en zorgt er ook echt voor dat het vlees super sappig blijft. Daarnaast zorgt deze vet kap ook voor een diepe en hartige smaak.

Persoonlijkheidstype:

Je bent echt gek op flair, je viert dolgraag het leven en je bent ook niet onbekend met een klein beetje bravoure. Jij bent net die persoon die een barbecue goed kan leiden. Iemand die een nieuwe wijn probeert en plots besluit om een etentje te organiseren. Jij leeft met passie en ook expressie. Je bent ontzettend nieuwsgierig en houdt van wat meer nieuwe ervaringen. Jij maakt dan ook van echt elke maaltijd een feestje.

Smaakbeleving:

De picanha is een vleessoort die vol is, sappig is en ook verrassend is. Een picanha is pas echt lekker wanneer je deze met vet en al grilt. Dit doe je zodat het vet krokant wordt en het vlees ook echt mals blijft. Je snijdt deze na de bereiding in wat dikkere plakken, dit doe je vaak tegen de draad in. De smaak is intens, met een zeer lichte notige touch en een bijna boterachtige structuur.

Aanbevolen wijn:

Hier doet een zwoele Carmenère uit Chili het echt goed, dit met kruidige tonen en sappige vruchten, sluit prachtig aan bij de aardse, rokerige smaak van de picanha. Ook een fruitige Zinfandel doet het uitstekend. Deze wijn is vol, rijp en met een vleugje zoet.

Conclusie

Wij van Vleesch.nl zien een steak als zoveel meer dan alleen maar een stuk vlees. Het is simpelweg een hele beleving, een keuze, een stukje van jouw persoonlijkheid op het bord. Of je nu kiest voor een zachte ossenhaas, een robuuste rib-eye of een feestelijke picanha, er is gewoon geen verkeerde keuze als het maar bij jou past.

Laat je dus niet gek maken door keuzestress. Vertrouw op je smaak, wees niet bang om iets nieuws te proberen, en geniet vooral van het moment. Want daar draait het uiteindelijk om: genieten. Van goed vlees, goed gezelschap en goed leven.

Zoeken op vleessoort
Waarom Vleesch.nl?
Beoordeeld met een 9.8
Vóór 22:00 besteld morgen in huis
Service waar je op kunt bouwen
Klanten over ons

Voor het eerst vlees besteld bij Vleesch.nl. Ik had zelf een fout gemaakt in de bestelling en dat kon nog gemakkelijk worden gewijzigd na een[...]

10 / 10
Michael van Woensel 7 maanden geleden

Ik bestel al een tijdje vlees bij Vleesch en ik ben enorm tevreden over de kwaliteit. De smaak is uitzonderlijk—echt het beste dat ik ooit heb gehad. De service is net zo indru[...]

10 / 10
Omær Bay 8 maanden geleden

Het vlees is van super kwaliteit, en de prijs voor wat je krijgt is echt niet te geloven zo goed. Wij zijn heel erg blij met ons pakket, gaan hier zeker nog vaker bestellen!

10 / 10
Dennis van Valderen 9 maanden geleden
Heerlijk pakket met botten voor onze boerboel Jala DeVries besteld, na 1 dag al geleverd! blije hond. Zelf eten we niet zoveel vlees, echter we zullen snel we[...]
10 / 10
Carla Duyts 9 maanden geleden

Amazing taste and tender meat! And the personal and direct contact with Bart is much appreciated! Can't ask for more.

10 / 10
Joost Goderie 10 maanden geleden

The service is outstanding, as well as the meat itself. I highly recommend this place!

10 / 10
Joop Goldberg 11 maanden geleden
Makkelijke manier van bestellen, snelle levering en goed vlees aan een eerlijke prijs. Goed vriendelijk contact bij vragen. Na meerdere soorten vlees geprobee[...]
10 / 10
Johannes Savonije 1 jaren geleden

Al 3 stukken vlees geprobeerd. Goeie smaak, perfecte malsheid, mooie portie en een klein prijsje. Aldus een cadeautje voor de liefhebber.
Geef je om dierenwelzijn en verantwoord[...]

10 / 10
arda doan 1 jaren geleden

Zojuist een kalfsribeye gegeten, slechts één woord perfect. Dat is ook van toepassing op de info op de website, het assortiment, de prijsstelling, de verzending en het [...]

10 / 10
Aldert Rotting 1 jaren geleden

Ik heb mijn vleespakket ontvangen en het is zo heerlijk. Het vlees is mals en sappig, en die smaak, omg, is geweldig. Het is mijn beste ervaring in Nederland. Je kunt dit hoogwaardig[...]

10 / 10
Lolita Dzene 1 jaren geleden
Héérlijk mals vlees. Vriendelij[...]
10 / 10
Irene Lopes 1 jaren geleden

Voor de kerst een French rack besteld van 2,8 kilo. Alles perfect afgehandeld qua bestelling, email verkeer, afleveren en betaling. Goed persoonlijk contact. Vlees was erg mals en ui[...]

10 / 10
Arsenin Rodriguez 1 jaren geleden

ik heb nu voor de 2de keer rundvlees pakket besteld bij vleesche.nl besteld en het blijft overheerlijk vlees . lekker mals lekker smaak. het vlees wordt netjes verpakt bij je afgelev[...]

9 / 10
Anonymous 2018 1 jaren geleden
Bart is een aardige kerel en denkt heel erg m[...]
10 / 10
Carlo Wen 1 jaren geleden

Het ging niet helemaal zoals verwacht, maar toen er wat fout ging met de verzending (waar ze niks aan konden doen) was de manier van afhandelen heel erg net en meedenkend. Geweldige [...]

10 / 10
Sem Vink 1 jaren geleden
Snelle levering en goed aangekomen. De extra botten voor de hond gaan ze een flinke kluif aan hebben ????????????
10 / 10
Assie the Adorable BosTrol 1 jaren geleden

Vandaag voor de 3e keer een bestelling geplaatst. Wat een (H)EERLIJK vlees. Bart en zijn ploeg maken werk van eerlijk en lekker eten. Wat een verschil kan een goed stukje vlees zijn.[...]

10 / 10
Mark Snijders 1 jaren geleden

Wat een geweldig bedrijf is dit. Echt alles klopt. Fijn klantcontact met de boer zelf. Bestellen gaat echt super makkelijk via bijvoorbeeld e-mail. Altijd leuke reacties terug! En da[...]

10 / 10
Mikal Zeedzen 1 jaren geleden

Snelle levering en goed aangekomen. De extra botten voor de hond gaan ze een flinke kluif aan hebben ????????????

10 / 10
Assie the Adorable BosTrol 2 jaren geleden

Voor de tweede keer besteld en blijf het zeker doen. Vlees is heerlijk. Ze leveren snel en het zijn zeer vriendelijke mensen. Ik zou het zeker aanbevelen.

9 / 10
Jolanda van Kruijsdijk - van den boomen 2 jaren geleden
10% korting?
Aan het laden...
Cookies op Vleesch. Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie