Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

De Vleesch.nl feestgids

Wij van Vleesch.nl zien vlees echt als een middel om goed te kunnen genieten. Je geniet immers altijd van echt goed kwalitatief vlees, dit doe je met een volle smaak, een ambachtelijke bereiding en een kwaliteit waar je echt op kunt vertrouwen. Het maakt hierbij niet uit of je nou geniet van een zomerse barbecue, een uitgebreid diner of een super gezellige borrelavond met vrienden, wij zorgen er dolgraag voor dat jouw feestje niet alleen maar goed begint, we willen ook dat het een goed en onvergetelijk einde heeft.

We hebben het in deze feestgids over echt alles dat je nodig hebt: dit van vleestips en ook recepten tot aan drankcombinaties en ook ideeën voor de sfeer en aankleding. Dit alles niet alleen maar om jouw gasten te verrassen, maar ook nog eens om zelf volop te kunnen genieten van het moment.

Wat voor feest wil je geven?

Alle feesten zijn echt uiterst uniek, daarnaast telt het vlees dat jij serveert die avond als hét culinaire hoogtepunt van de avond. Het is daarom ontzettend belangrijk om goed na te denken over de sfeer die jij wilt neerzetten.  Wordt het dan een losse en ook ongedwongen middag met vrienden rondom de barbecue? Een chique diner aan een mooi gedekte tafel met meerdere gangen? Of een levendige borrel met rondlopende gasten, kleine hapjes en een goed glas in de hand?

Het is precies die sfeer die bepaalt welke vleessoorten er het beste bij passen en hoe je ze het beste kunt gebruiken en ook hoe dat je ze moet serveren. We nemen je daarom graag mee door de vele verschillende feeststijl vormen. Dit alles inclusief het vleesadvies dat jouw gasten echt gegarandeerd zal laten watertanden. Het is juist die sfeer die bepaalt welke vleessoorten het beste tot hun recht komen, hoe je ze het beste kunt serveren. We nemen je dolgraag mee langs een aantal verschillende vormen van feeststijlen. Dit inclusief het vleesadvies wat jouw gasten gegarandeerd zal laten watertanden.

De klassieke barbecue

Je weet dat een barbecue eigenlijk altijd beelden oproept van de welbekende zomerdagen, de klinkende glazen en ook de geur van gegrild vlees in de lucht. Om dit feest tot een succes te laten worden is het belangrijk dat je vlees kiest dat echt goed bij een grill past en ook super eenvoudig is om te bereiden. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je concessies moet gaan doen aan de kwaliteit.

Al ons snel vlees is uitermate geschikt voor de barbecue, denk hierbij vooral eens aan: biefstuk, rib-eye, entrecôte, hamburgers en ook worstjes. Dit zijn producten die we binnen een korte tijd op een hoge temperatuur kunnen krijgen. Dit betekent dat jij als gastheer of vrouw niet uren achter de grill hoeft te staan.

Wil jij jouw barbecue naar een veel hoger niveau tillen, dan kun jij ook zeker kiezen voor echte kwaliteit en premium. Denk hierbij een aan dry aged steaks of een lekkere côte de boeuf. Deze stukken vlees zijn immers niet alleen maar bijzonder van smaak, maar ze geven ook nog eens een diepe en nootachtige smaak af dankzij het diepe rijpingsproces. Dit zijn stukken die echt indrukwekkend zijn om te kunnen serveren. maar ook indrukwekkend om te serveren. Snijd ze aan tafel aan voor een echt ‘wow’moment.

Vergeet ook die overheerlijke bijgerechten niet, zo heb je een paar frisse salades, verschillende zelfgemaakte sauzen, stokbroden met kruiden boter en je topt het ook nog eens af met een heerlijk gekoeld drankje. Deze maken het feest echt helemaal compleet. Vergeet daarnaast vooral die vegetariërs en flextariërs niet. Je kunt deze genieters ook tegemoet komen door wat lekkers op de grill te leggen, geloof ons ze zullen het waarderen. Denk hierbij maar eens aan gegrilde groenten en ook halloumi.

Het verfijnde zittende diner

Wil jij weer een meer formele setting creëren, denk hierbij eens aan een feestelijk diner met vrienden en ook familie. Je hebt dan een andere aanpak nodig, want het draait hier niet om snelheid of gemak, maar juist weer om aandacht, smaaklagen en ook een zeer doordachte menustructuur. In dit geval wil je echt voor een super indrukwekkend stuk vlees zorgen, het liefst iets dat je echt langzaam kunt garen en mooi kunt presenteren.

Denk maar eens aan een lekkere en malse chateaubriand. Dit is een perfect middenstuk van de ossenhaas die ook perfect is voor een hoofdgerecht met elegantie. De verschillende stukken kun je weer serveren met wat meer verfijnde bijgerechten, denk hierbij eens aan geroosterde groenten, aardappel puree met ook truffel en een rode wijn saus.

Ook zijn de goede stoofgerechten echt perfect voor diners, deze zullen het echt perfect doen in de koudere maanden. Denk hierbij maar eens aan een boeuf bourguignon of een overheerlijke ossobuco. Het eten wordt bereid met vlees van Vleesch.nl, het kan urenlang pruttelen op het fornuis en vult zeker niet alleen de tafel. Daarnaast vult het ook het huis met de meest rijke geur welke meteen sfeer kan geven.

Zorg juist bij een zittend diner voor een wat mooiere en gedekte tafel, je wilt in dit geval gegarandeerd meerdere gangen serveren en als je echt punten wil scoren heb je ook de perfecte wijn bij jouw gerechten. Het zijn juist dit soort avonden die draaien om beleving, aandacht voor details en ook het amen genieten van het goede gezelschap en ook goed eten.

De gezellige borrel of walking dinner

Lang niet elk feest draait om het grillen of het zitten aan tafel, je wilt daarom je ogen gooien op een wat meer losse sfeer met verschillende mensen die rondlopen, bijpraten en ook nog eens genieten van kleine hapjes en drankjes. Dit zijn settings waar dat fingerfood en ook borrelhapjes de sleutel tot succes zijn.

Voor dit type feesten zijn eigenlijk de charcuterie borden uitermate geschikt, stel namelijk de perfecte plank samen met de meest uitgebreide hoeveelheid droge worsten, denk hierbij maar eens aan droge worsten, gerookte runderham en misschien zelfs wel wat kaas. Presenteer dit allemaal op een houten plank, vul deze aan met verse druiven, olijven en ook dips. Dit is niet alleen maar lekker, maar ook nog eens super mooi om te zien.

Wil je iets warmers serveren, denk dan aan mini-burgers van dry aged rundvlees, of kleine briochebroodjes belegd met pastrami en mosterd. Ook onze gekonfijte kipkluifjes zijn een hit: sappig, smaakvol en gemakkelijk uit de hand te eten zonder al te veel knoeien.

Het type dinner dat ook bekend staat als de walking dinners vragen altijd om efficiëntie: De hapjes moeten simpelweg gemakkelijk op te pakken zijn, je moet geen bestek nodig hebben en het moet ook goed op temperatuur kunnen blijven. Je moet dus slimme keuzes maken en ook een warmhoudplaat of slowcooker kan hier echt uitkomst bij bieden.

Verder is variatie belangrijk. Je wilt warme en koude gerechten met elkaar afwisselen, maar ook vlees en vis en zeker hartig en zoet. Wat dit eigenlijk wil zeggen is dat een borrel niet minder verfijnd hoef te zijn dan een diner. Je moet gewoon ontzettend slim zijn omtrent keuzes, presentatie en ook portiegrootte.

Themafeesten en seizoensvieringen

Ook zijn er nog steeds thematische feesten, denk maar eens aan feestjes zoals kerstborrels, oud en nieuw, maar ook Oktoberfest, zomerse tuinfeesten of zelfs een 4th of July barbecue op zijn Amerikaans. Dit zijn gelegenheden waarbij je het vlees kunt afstemmen op het thema voor een extra feestelijk effect.

Voor feesten zoal kerst doen vooral stoofvlees soorten het goed, waar dat bij bijvoorbeeld een Oktoberfest de wat meer ambachtelijke rookworsten of pulled veal. Deze doen het ontzettend goed in combinatie met bijvoorbeeld zuurkool, pretzels en ook bier. Vaak zien we dat op de zwoele zomeravond een overheerlijk en langzaam gegaarde brisket het perfect doet, helemaal wanneer deze geserveerd wordt met coleslaw en een frisse IPA.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wist je dat een geslaagd feest al ver begint voordat het eerste stuk vlees op het vuur wordt gegooid, dit heeft alles te maken met een goede voorbereiding. Het zorgt er namelijk voor dat jij als gastheer of gastvrouw niet de hele dag op en neer aan het rennen bent. Dit zorgt er weer voor dat jij echt kunt genieten van de sfeer en ook het heerlijke eten. Doordat jij een paar slimme keuzes maakt en een paar slimme stappen en praktische tips pakt, kun jij het jezelf zoveel makkelijker maken. Het verhoogt ook jouw kans op een zeer ontspannen en ook onvergetelijk feest.

Begin op tijd met plannen

Een echt feest geef je natuurlijk niet dagelijks, je wilt daarom zeker ook even de tijd nemen om na te denken over het menu. Wil jij vlees serveren van de grill, uit de oven of wil je gaan voor de kleinere hapjes? Ga je dan voor een uitgeserveerd diner of een buffet waar mensen zelf kunnen pakken? Al deze keuzes beïnvloeden hoeveel dat je nodig hebt, hoe jij het gaat presenteren en ook hoe lang dat jij in de keuken staat.

Zodra jij precies weet wat voor een feest dat jij wilt geven kun je gemakkelijk en gericht inkopen. We hebben een tip voor jou. Plaats juist jouw bestelling bij Vleesch.nl en doe dit zelfs al enkele dagen van tevoren. Niet omdat jij op een levering moet wachten ofzo, maar zodat jij met alle rust aan de voorbereidingen kunt beginnen. Dit vooral wanneer jij kiest voor de dry aged steaks, of het langer rijpend rundvlees. Dit zorgt ervoor dat jij alle tijd hebt om jouw voorbereidingen te kunnen doen alvorens jouw feestje begint. Dit zorgt voor een hoop minder stress op de dag zelf..

Bepaal de juiste hoeveelheden

Een veelgestelde vraag is hoeveel vlees dat je nodig hebt per persoon. Hoewel het natuurlijk volledig afhangt van jouw gezelschap, de rest van het menu en ook nog eens de eetlust van al jouw gasten zijn er toch richtlijnen die jou weer kunnen helpen.

Wil je een meer volledig diner met een hoofdgerecht waarin vlees de hoofdrol speelt, zorg er dan voor dat je zeker 300 tot 400 gram vlees per persoon beschikbaar hebt. Ga je voor de meerdere gangen of heb je zelfs ontzettend veel bijgerechten? Dan kan vaak 250 gram al zeker volstaan. Gaat het om een borrel of een barbecue waarbij dat verschillende gerechtjes worden geserveerd is vaak 150 tot 200 gram vlees per persoon al voldoende. Dit gezien je toch meer grilt per keer.  

Vergeet ook niet: Het hebben van restjes aan het einde van de dag is absoluut geen probleem, wist je bijvoorbeeld dat juist die restjes vaak de volgende dag nog zoveel beter smaken? Denk maar eens aan een overheerlijk plakje rib-eye op de boterham, spareribs die je opnieuw op kunt warmen of shoarma of biefreepjes welke je in een wrap of salade kunt doen.  

Bewaren en koelen: essentieel voor de kwaliteit

Al het vlees van Vleesch.nl wordt bevroren en vacuüm verpakt geleverd. Dit betekent dat je het gewoon in de vriezer kunt leggen, of kunt laten ontdooien alvorens je gaat bereiden. Het voordeel is ook dat alles dusdanig geportioneerd is, dat je precies dat kunt pakken dat je nodig hebt. De rest van het vlees kun je veilig in de vriezer leggen, dit zodat je altijd genoeg ruimte hebt.

Op de dag van het feest is het juist belangrijk om de vooral grotere stukken op tijd uit de koelkast te halen. Je wil deze stukken minimaal 30 tot 60 minuten op kamer temperatuur laten komen. Zo voorkom je immers dat het vlees koud van binnen blijft, daarnaast zorg je voor een gelijkmatige garing. Dit zowel op de barbecue als in de oven.

Het vacuümverpakt vlees is zoals we al aangaven goed te organiseren: leg de stukken per gerecht of per type vlees klaar, eventueel met een label erbij. Zo houdt je echt het overzicht en hoef je niet op het allerlaatste moment te zoeken.

Check je apparatuur ruim van tevoren

Het klinkt misschien wat meer vanzelfsprekend, maar probeer jouw apparatuur van te voren te controleren, het voorkomt echt gegarandeerd ellende op de dag zelf. In het geval van een barbecue wil je genoeg houtskool, briketten of gas in huis hebben. Check dat jouw barbecue rooster geheel schoon is en ook of dat de deksel nog goed sluit. Daarnaast wil je een veilige plek hebben waar je kunt bakken zonder eventuele regen of wind.

De toppers van Vleesch.nl

Binnen het assortiment zijn er verschillende producten die echt keer op keer terugkomen op de feesttafels in het gehele land. De dry aged rib-eye is misschien wel de meest indrukwekkende stuk vlees dat jij tevoorschijn kunt halen. Het is een prachtig stuk rundvlees dat zeker 21 dagen gerijpt is voor een zeer diepe en ook rijke smaak. Je wilt het als een hoofdgerecht serveren. Dit in combinatie met rozemarijnaardappels en een frisse chimichurri en je hebt een gerecht dat iedereen bijblijft.

Een ander bekend favoriet is onze entrecôte, het is een ambachtelijk stuk gesneden vlees met een overheerlijke vetrand. Het vlees is heerlijk mals en heeft ongelofelijk veel karakter. Dit zijn vleessoorten die perfect op de grill passen en misschien zelfs wanneer goed gesneden op een vers brood of als borrelhap. Daarnaast is ook onze huisgemaakte rookworst het hele jaar door geliefd. Je wil deze serveren in plakjes met een grove mosterd. Daarnaast kun je er ook een mini stamppotje bijmaken voor die hartige borrelhap.

Dan mag je natuurlijk ook de spareribs niet vergeten, deze zijn heerlijk langzaam gegaard en ook nog eens perfect gemarineerd. Deze overheerlijke kalfsspareribs hoef je natuurlijk alleen nog maar op de barbecue te leggen en je hebt een overheerlijke sticky bite.

Veelgestelde vragen van onze klanten

We horen een vraag ontzettend vaak, hoeveel vlees moet ik eigenlijk per persoon rekenen? Wil je een uitgebreid diner dan is het aan te raden om te gaan voor een goede 300 tot 400 gram per persoon. Ga je weer voor een borrel of een buffet waarbij dat er meerdere hapjes geserveerd worden is vaak 150 tot 200 gram voldoende. Bestel je toch liever iets meer? Dan heb je de volgende dag nog wat heerlijk restjesvlees.

We hebben ook wel eens klanten die vragen hoe dat de bezorging werkt. Wij leveren binnen een straal van 35 kilometer omtrent Asten geheel zelf. Alles daarbuiten wordt geleverd door onze vertrouwde verzendpartners. Alles wordt bevroren geleverd en zorgvuldig verpakt.

Ook hadden we de vraag: hoe bereid ik het perfect? Ons antwoord is altijd neem vooral de tijd. Laat het vlees op de temperatuur komen, maak dan ook gebruik van een kernthermometer en geef het rust na het bereiden. Zo komt de smaak echt tot zijn recht.

Conclusie

Vleesch.nl snapt als geen ander dat een goed feest alleen maar kan beginnen met goedeten. Wij van Vleesch.nl maken het je daarom graag gemakkelijk en ook lekker. Met deze uitgebreide feestgids hopen we je genoeg inspiratie te geven en ook praktische handvaten te geven om jouw  volgend feest weer tot een absoluut succes te maken. Of je nu kiest voor een intiem diner, een grootse barbecue of een borrelavond met vrienden, met het juiste vlees, een goede voorbereiding en een beetje liefde wordt het een feest om nooit te vergeten.

Zoeken op vleessoort
Waarom Vleesch.nl?
Beoordeeld met een 9.8
Vóór 22:00 besteld morgen in huis
Service waar je op kunt bouwen
Klanten over ons

Voor het eerst vlees besteld bij Vleesch.nl. Ik had zelf een fout gemaakt in de bestelling en dat kon nog gemakkelijk worden gewijzigd na een[...]

10 / 10
Michael van Woensel 8 maanden geleden

Ik bestel al een tijdje vlees bij Vleesch en ik ben enorm tevreden over de kwaliteit. De smaak is uitzonderlijk—echt het beste dat ik ooit heb gehad. De service is net zo indru[...]

10 / 10
Omær Bay 9 maanden geleden

Het vlees is van super kwaliteit, en de prijs voor wat je krijgt is echt niet te geloven zo goed. Wij zijn heel erg blij met ons pakket, gaan hier zeker nog vaker bestellen!

10 / 10
Dennis van Valderen 9 maanden geleden
Heerlijk pakket met botten voor onze boerboel Jala DeVries besteld, na 1 dag al geleverd! blije hond. Zelf eten we niet zoveel vlees, echter we zullen snel we[...]
10 / 10
Carla Duyts 10 maanden geleden

Amazing taste and tender meat! And the personal and direct contact with Bart is much appreciated! Can't ask for more.

10 / 10
Joost Goderie 11 maanden geleden

The service is outstanding, as well as the meat itself. I highly recommend this place!

10 / 10
Joop Goldberg 1 jaren geleden
Makkelijke manier van bestellen, snelle levering en goed vlees aan een eerlijke prijs. Goed vriendelijk contact bij vragen. Na meerdere soorten vlees geprobee[...]
10 / 10
Johannes Savonije 1 jaren geleden

Al 3 stukken vlees geprobeerd. Goeie smaak, perfecte malsheid, mooie portie en een klein prijsje. Aldus een cadeautje voor de liefhebber.
Geef je om dierenwelzijn en verantwoord[...]

10 / 10
arda doan 1 jaren geleden

Zojuist een kalfsribeye gegeten, slechts één woord perfect. Dat is ook van toepassing op de info op de website, het assortiment, de prijsstelling, de verzending en het [...]

10 / 10
Aldert Rotting 1 jaren geleden

Ik heb mijn vleespakket ontvangen en het is zo heerlijk. Het vlees is mals en sappig, en die smaak, omg, is geweldig. Het is mijn beste ervaring in Nederland. Je kunt dit hoogwaardig[...]

10 / 10
Lolita Dzene 1 jaren geleden
Héérlijk mals vlees. Vriendelij[...]
10 / 10
Irene Lopes 1 jaren geleden

Voor de kerst een French rack besteld van 2,8 kilo. Alles perfect afgehandeld qua bestelling, email verkeer, afleveren en betaling. Goed persoonlijk contact. Vlees was erg mals en ui[...]

10 / 10
Arsenin Rodriguez 1 jaren geleden

ik heb nu voor de 2de keer rundvlees pakket besteld bij vleesche.nl besteld en het blijft overheerlijk vlees . lekker mals lekker smaak. het vlees wordt netjes verpakt bij je afgelev[...]

9 / 10
Anonymous 2018 1 jaren geleden
Bart is een aardige kerel en denkt heel erg m[...]
10 / 10
Carlo Wen 1 jaren geleden

Het ging niet helemaal zoals verwacht, maar toen er wat fout ging met de verzending (waar ze niks aan konden doen) was de manier van afhandelen heel erg net en meedenkend. Geweldige [...]

10 / 10
Sem Vink 1 jaren geleden
Snelle levering en goed aangekomen. De extra botten voor de hond gaan ze een flinke kluif aan hebben ????????????
10 / 10
Assie the Adorable BosTrol 1 jaren geleden

Vandaag voor de 3e keer een bestelling geplaatst. Wat een (H)EERLIJK vlees. Bart en zijn ploeg maken werk van eerlijk en lekker eten. Wat een verschil kan een goed stukje vlees zijn.[...]

10 / 10
Mark Snijders 1 jaren geleden

Wat een geweldig bedrijf is dit. Echt alles klopt. Fijn klantcontact met de boer zelf. Bestellen gaat echt super makkelijk via bijvoorbeeld e-mail. Altijd leuke reacties terug! En da[...]

10 / 10
Mikal Zeedzen 1 jaren geleden

Snelle levering en goed aangekomen. De extra botten voor de hond gaan ze een flinke kluif aan hebben ????????????

10 / 10
Assie the Adorable BosTrol 2 jaren geleden

Voor de tweede keer besteld en blijf het zeker doen. Vlees is heerlijk. Ze leveren snel en het zijn zeer vriendelijke mensen. Ik zou het zeker aanbevelen.

9 / 10
Jolanda van Kruijsdijk - van den boomen 2 jaren geleden
10% korting?
Aan het laden...
Cookies op Vleesch. Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie