Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Welke rundvleessoort wordt er het meest gegeten in Nederland?

Heb jij altijd al willen weten welk rundvlees het meest gegeten wordt in ons Nederland? Ben jij ook benieuwd naar de veelzijdigheid van dit overheerlijke vlees? Lees dan snel verder.

Rundvlees is een geliefde vleessoort in de Nederlandse keuken, Het wordt gebruikt in stamppotten maar ook in culinaire creaties. Maar je vraagt je misschien af welk vleessoort van het rund wordt er nu eigenlijk het meeste gegeten in Nederland? Wij gaan het daarover hebben in onze uitgebreide blog. We onderzoeken de verschillende rundvlees soorten die geliefd zijn in ons Nederland.

Wat is het meest gegeten rundvlees in Nederland?

Nederland staat onder andere bekend om zijn liefde voor de kwalitatieve en hoogwaardige vleesproducten. Er is er toch wel één die er uit springt en dat is het gehakt. Gehakt is namelijk ontzettend veelzijdig, betaalbaar en een basis in veel Nederlandse gerechten. Deze vleessoort wordt echter gevolgd door biefstuk, riblappen en sukade lappen.

Gehakt: Gehakt is bij uitstek het meest geconsumeerde rundvlees in Nederland. Het is de basis voor vele van onze meest geliefde gerechten, denk hierbij aan gehaktballen, hamburgers, aanvulling voor taco's en pasta's. Zoals je ziet is gehakt enorm veelzijdig en past het eigenlijk overal bij.

Biefstuk: De biefstuk, een overheerlijk mals en smaakvol stuk vlees, een waar favoriet onder ons Nederlanders. Deze rundvlees soort vind je vaak terug in restaurants, maar wordt ook steeds geliefder en populairder in de Nederlandse keuken.

Riblap: De riblap, een perfecte stooflap voor vrijwel elke stoofpot. Misschien een hele mooie tip, een riblap geeft ook een overheerlijke en onvergetelijke smaak wanneer je deze gewoon bakt in de pan. Het vlees in combinatie met het vet zorgt voor een onvergetelijke smaakervaring.

Sukadelap: De sukadelap, een stuk vlees dat bekend staat om zijn marmering, sappigheid en ongelofelijke smaak. Dit stuk vlees is net als de riblap, stoofvlees. Maar ook een sukade smaakt na bakken in de pan naar meer.

Waarom is gehakt zo populair?

Gehakt is een enorm veelzijdige vleessoort welke een bijzondere plaats heeft gekregen in de Nederlandse cultuur en keuken. We geven jou graag enkele redenen voor de populariteit:

  • Veelzijdig: Zoals al eerder benoemd is gehakt ontzettend veelzijdig. Gehakt kan namelijk worden gebruikt voor een grote variatie aan gerechten. Denk hierbij aan de Nederlandse maar ook zelfs de internationale keuken.

  • Betaalbaarheid: Misschien net zo belangrijk als veelzijdigheid is het feit dat gehakt een betaalbare soort is voor alle lagen van onze samenleving. Het is goedkoop en een toegankelijke optie voor veel huishoudens.

  • Gemak: Gehakt is ontzettend makkelijk klaar te maken en kan worden gebruikt in recepten die niet veel tijd nodig hebben. Dit is ideaal voor de snelle mens en de doordeweekse maaltijd.

  • Geliefd bij jong en oud: Gehakt is over het algemeen populair bij alle leeftijden, Dit maakt gehakt een gemakkelijke keuze voor bijvoorbeeld gezinsmaaltijden.

Hoe bereid ik deze populaire vleessoorten?

Alle rundvlees soorten hebben zijn eigen manier van bereiden, welke ervoor zorgen dat de smaken van deze vleessoorten samen met de texturen het beste naar voren komen. Hier zijn enkele tips:

  • Gehakt: Wederom enorm veelzijdig, gezien het kan worden gebakken, gegrild en zelfs gestoofd. Het is bij gehakt belangrijk om het vlees niet droog te bakken, grillen of stoven zodat het zijn sappigheid kan behouden.

  • Biefstuk: Wil jij graag de perfecte biefstuk maken? Zorg er dan voor dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het vlees op een hoge temperatuur snel bakt. Je schroeit hiermee de zijden dicht en houdt een overheerlijk stuk rood vlees over in het midden die jou voorziet van een smaaksensatie.

  • Riblap: Een riblap is een stoofvlees soort welke natuurlijk uiterst geschikt is voor stoofpotten. Je wilt deze langzaam garen op een lagere temperatuur om te kunnen zorgen voor een smaakvol en mals resultaat. Echter houdt hierbij de mogelijkheden niet op. Je kunt een riblap ook grillen en bakken, welke jou ook voorzien van een onvergetelijke smaakervaring.

  • Sukadelap: Een sukadelap is uiterst geschikt voor slow cooking, dus net als de riblap stoven is een fantastisch idee. Toch kun je een sukadelap net als een riblap bakken of grillen. De combinatie van het vlees en het vet geven jou een smaakbeleving die je niet snel zult vergeten.

Wat is de rol van rundvlees in Nederland?

Wist je dat rundvlees niet alleen populair is vanwege de smaak, maar dat het ook een historische en culturele rol speelt in Nederland? Denk hierbij aan de beroemde Hollandse gehaktbal, maar ook aan de luxe biefstuk. Rundvlees is diep geworteld in onze eetcultuur. Het is de basis van talloze traditionele feestmaaltijden.

Duurzaamheid en vleesconsumptie

In onze huidige tijd is er een exploderend aandacht voor duurzaamheid in het algemeen maar ook onze vleesconsumptie. Wij van Vleesch.nl zetten ons in voor duurzaam geproduceerd rundvlees, afkomstig van onze eigen boerderij waar dierenwelzijn en milieubewustzijn hoog in het vaandel staan. Doordat wij bewuste keuzes maken, kunnen onze klanten genieten van kwaliteitsvlees terwijl ze ook nog eens bijdragen aan een duurzamere wereld.

Conclusie

Vleesch.nl weet dat rundvlees in Nederland rijk en gevarieerd is. We weten ook dat gehakt de onbetwiste vleessoort is die veelal in de Nederlandse keuken terugkomt. De voorkeur weerspiegelt de Nederlandse waarden van veelzijdigheid, betaalbaarheid en gemak. Wij van Vleesch.nl waarderen tradities en bieden een groot assortiment rundvlees aan, zodat jij het stukje vlees kunt vinden dat perfect aansluit bij jouw gerecht.

Zoeken op vleessoort
Waarom Vleesch.nl?
Beoordeeld met een 9.8
Vóór 22:00 besteld morgen in huis
Service waar je op kunt bouwen
Klanten over ons

Voor het eerst vlees besteld bij Vleesch.nl. Ik had zelf een fout gemaakt in de bestelling en dat kon nog gemakkelijk worden gewijzigd na een[...]

10 / 10
Michael van Woensel 4 maanden geleden

Ik bestel al een tijdje vlees bij Vleesch en ik ben enorm tevreden over de kwaliteit. De smaak is uitzonderlijk—echt het beste dat ik ooit heb gehad. De service is net zo indru[...]

10 / 10
Omær Bay 6 maanden geleden

Het vlees is van super kwaliteit, en de prijs voor wat je krijgt is echt niet te geloven zo goed. Wij zijn heel erg blij met ons pakket, gaan hier zeker nog vaker bestellen!

10 / 10
Dennis van Valderen 6 maanden geleden
Heerlijk pakket met botten voor onze boerboel Jala DeVries besteld, na 1 dag al geleverd! blije hond. Zelf eten we niet zoveel vlees, echter we zullen snel we[...]
10 / 10
Carla Duyts 7 maanden geleden

Amazing taste and tender meat! And the personal and direct contact with Bart is much appreciated! Can't ask for more.

10 / 10
Joost Goderie 8 maanden geleden

The service is outstanding, as well as the meat itself. I highly recommend this place!

10 / 10
Joop Goldberg 9 maanden geleden
Makkelijke manier van bestellen, snelle levering en goed vlees aan een eerlijke prijs. Goed vriendelijk contact bij vragen. Na meerdere soorten vlees geprobee[...]
10 / 10
Johannes Savonije 9 maanden geleden

Al 3 stukken vlees geprobeerd. Goeie smaak, perfecte malsheid, mooie portie en een klein prijsje. Aldus een cadeautje voor de liefhebber.
Geef je om dierenwelzijn en verantwoord[...]

10 / 10
arda doan 1 jaren geleden

Zojuist een kalfsribeye gegeten, slechts één woord perfect. Dat is ook van toepassing op de info op de website, het assortiment, de prijsstelling, de verzending en het [...]

10 / 10
Aldert Rotting 1 jaren geleden

Ik heb mijn vleespakket ontvangen en het is zo heerlijk. Het vlees is mals en sappig, en die smaak, omg, is geweldig. Het is mijn beste ervaring in Nederland. Je kunt dit hoogwaardig[...]

10 / 10
Lolita Dzene 1 jaren geleden
Héérlijk mals vlees. Vriendelij[...]
10 / 10
Irene Lopes 1 jaren geleden

Voor de kerst een French rack besteld van 2,8 kilo. Alles perfect afgehandeld qua bestelling, email verkeer, afleveren en betaling. Goed persoonlijk contact. Vlees was erg mals en ui[...]

10 / 10
Arsenin Rodriguez 1 jaren geleden

ik heb nu voor de 2de keer rundvlees pakket besteld bij vleesche.nl besteld en het blijft overheerlijk vlees . lekker mals lekker smaak. het vlees wordt netjes verpakt bij je afgelev[...]

9 / 10
Anonymous 2018 1 jaren geleden
Bart is een aardige kerel en denkt heel erg m[...]
10 / 10
Carlo Wen 1 jaren geleden

Het ging niet helemaal zoals verwacht, maar toen er wat fout ging met de verzending (waar ze niks aan konden doen) was de manier van afhandelen heel erg net en meedenkend. Geweldige [...]

10 / 10
Sem Vink 1 jaren geleden
Snelle levering en goed aangekomen. De extra botten voor de hond gaan ze een flinke kluif aan hebben ????????????
10 / 10
Assie the Adorable BosTrol 1 jaren geleden

Vandaag voor de 3e keer een bestelling geplaatst. Wat een (H)EERLIJK vlees. Bart en zijn ploeg maken werk van eerlijk en lekker eten. Wat een verschil kan een goed stukje vlees zijn.[...]

10 / 10
Mark Snijders 1 jaren geleden

Wat een geweldig bedrijf is dit. Echt alles klopt. Fijn klantcontact met de boer zelf. Bestellen gaat echt super makkelijk via bijvoorbeeld e-mail. Altijd leuke reacties terug! En da[...]

10 / 10
Mikal Zeedzen 1 jaren geleden

Snelle levering en goed aangekomen. De extra botten voor de hond gaan ze een flinke kluif aan hebben ????????????

10 / 10
Assie the Adorable BosTrol 1 jaren geleden

Voor de tweede keer besteld en blijf het zeker doen. Vlees is heerlijk. Ze leveren snel en het zijn zeer vriendelijke mensen. Ik zou het zeker aanbevelen.

9 / 10
Jolanda van Kruijsdijk - van den boomen 1 jaren geleden
10% korting?
Aan het laden...
Cookies op Vleesch. Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie