Heb jij altijd al willen weten welk rundvlees het meest gegeten wordt in ons Nederland? Ben jij ook benieuwd naar de veelzijdigheid van dit overheerlijke vlees? Lees dan snel verder.
Rundvlees is een geliefde vleessoort in de Nederlandse keuken, Het wordt gebruikt in stamppotten maar ook in culinaire creaties. Maar je vraagt je misschien af welk vleessoort van het rund wordt er nu eigenlijk het meeste gegeten in Nederland? Wij gaan het daarover hebben in onze uitgebreide blog. We onderzoeken de verschillende rundvlees soorten die geliefd zijn in ons Nederland.
Nederland staat onder andere bekend om zijn liefde voor de kwalitatieve en hoogwaardige vleesproducten. Er is er toch wel één die er uit springt en dat is het gehakt. Gehakt is namelijk ontzettend veelzijdig, betaalbaar en een basis in veel Nederlandse gerechten. Deze vleessoort wordt echter gevolgd door biefstuk, riblappen en sukade lappen.
Gehakt: Gehakt is bij uitstek het meest geconsumeerde rundvlees in Nederland. Het is de basis voor vele van onze meest geliefde gerechten, denk hierbij aan gehaktballen, hamburgers, aanvulling voor taco's en pasta's. Zoals je ziet is gehakt enorm veelzijdig en past het eigenlijk overal bij.
Biefstuk: De biefstuk, een overheerlijk mals en smaakvol stuk vlees, een waar favoriet onder ons Nederlanders. Deze rundvlees soort vind je vaak terug in restaurants, maar wordt ook steeds geliefder en populairder in de Nederlandse keuken.
Riblap: De riblap, een perfecte stooflap voor vrijwel elke stoofpot. Misschien een hele mooie tip, een riblap geeft ook een overheerlijke en onvergetelijke smaak wanneer je deze gewoon bakt in de pan. Het vlees in combinatie met het vet zorgt voor een onvergetelijke smaakervaring.
Sukadelap: De sukadelap, een stuk vlees dat bekend staat om zijn marmering, sappigheid en ongelofelijke smaak. Dit stuk vlees is net als de riblap, stoofvlees. Maar ook een sukade smaakt na bakken in de pan naar meer.
Gehakt is een enorm veelzijdige vleessoort welke een bijzondere plaats heeft gekregen in de Nederlandse cultuur en keuken. We geven jou graag enkele redenen voor de populariteit:
Veelzijdig: Zoals al eerder benoemd is gehakt ontzettend veelzijdig. Gehakt kan namelijk worden gebruikt voor een grote variatie aan gerechten. Denk hierbij aan de Nederlandse maar ook zelfs de internationale keuken.
Betaalbaarheid: Misschien net zo belangrijk als veelzijdigheid is het feit dat gehakt een betaalbare soort is voor alle lagen van onze samenleving. Het is goedkoop en een toegankelijke optie voor veel huishoudens.
Gemak: Gehakt is ontzettend makkelijk klaar te maken en kan worden gebruikt in recepten die niet veel tijd nodig hebben. Dit is ideaal voor de snelle mens en de doordeweekse maaltijd.
Geliefd bij jong en oud: Gehakt is over het algemeen populair bij alle leeftijden, Dit maakt gehakt een gemakkelijke keuze voor bijvoorbeeld gezinsmaaltijden.
Alle rundvlees soorten hebben zijn eigen manier van bereiden, welke ervoor zorgen dat de smaken van deze vleessoorten samen met de texturen het beste naar voren komen. Hier zijn enkele tips:
Gehakt: Wederom enorm veelzijdig, gezien het kan worden gebakken, gegrild en zelfs gestoofd. Het is bij gehakt belangrijk om het vlees niet droog te bakken, grillen of stoven zodat het zijn sappigheid kan behouden.
Biefstuk: Wil jij graag de perfecte biefstuk maken? Zorg er dan voor dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het vlees op een hoge temperatuur snel bakt. Je schroeit hiermee de zijden dicht en houdt een overheerlijk stuk rood vlees over in het midden die jou voorziet van een smaaksensatie.
Riblap: Een riblap is een stoofvlees soort welke natuurlijk uiterst geschikt is voor stoofpotten. Je wilt deze langzaam garen op een lagere temperatuur om te kunnen zorgen voor een smaakvol en mals resultaat. Echter houdt hierbij de mogelijkheden niet op. Je kunt een riblap ook grillen en bakken, welke jou ook voorzien van een onvergetelijke smaakervaring.
Sukadelap: Een sukadelap is uiterst geschikt voor slow cooking, dus net als de riblap stoven is een fantastisch idee. Toch kun je een sukadelap net als een riblap bakken of grillen. De combinatie van het vlees en het vet geven jou een smaakbeleving die je niet snel zult vergeten.
Wist je dat rundvlees niet alleen populair is vanwege de smaak, maar dat het ook een historische en culturele rol speelt in Nederland? Denk hierbij aan de beroemde Hollandse gehaktbal, maar ook aan de luxe biefstuk. Rundvlees is diep geworteld in onze eetcultuur. Het is de basis van talloze traditionele feestmaaltijden.
In onze huidige tijd is er een exploderend aandacht voor duurzaamheid in het algemeen maar ook onze vleesconsumptie. Wij van Vleesch.nl zetten ons in voor duurzaam geproduceerd rundvlees, afkomstig van onze eigen boerderij waar dierenwelzijn en milieubewustzijn hoog in het vaandel staan. Doordat wij bewuste keuzes maken, kunnen onze klanten genieten van kwaliteitsvlees terwijl ze ook nog eens bijdragen aan een duurzamere wereld.
Vleesch.nl weet dat rundvlees in Nederland rijk en gevarieerd is. We weten ook dat gehakt de onbetwiste vleessoort is die veelal in de Nederlandse keuken terugkomt. De voorkeur weerspiegelt de Nederlandse waarden van veelzijdigheid, betaalbaarheid en gemak. Wij van Vleesch.nl waarderen tradities en bieden een groot assortiment rundvlees aan, zodat jij het stukje vlees kunt vinden dat perfect aansluit bij jouw gerecht.