Ingrediënten:
- 1 grote schenkel
- 100 gram knolselderij
- 1 el. roomboter
- 100 gram wortel
- 1 el. bloem
- halve el. peterselie (fijngemalen)
- 1 el. zonnebloemolie
- half takje of een halve el. verse oregano
- 1 knoflookteentjes (fijngemalen)
- 1 el. tomatenpuree
- halve ui
- halve dl. (runder)bouillon
- 1 flesje tripel bier 0,33 cl
- 2 el. créme fraiche
Schenkel (ossobuco) gestoofd in tripel bier
- Haal de schenkel minimaal een half uur voor het koken uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Bedek de schenkels in met peper en zout, bestuif ze hierna met bloem.
- Bak de schenkels hierna om-en-om in een mengsel roomboter en zonnebloemolie totdat het vlees mooi goudbruin kleurt.
- Draai het vuur lager.
- Snij de groentes fijn en voeg deze samen met de bouillon, een half flesje tripel bier en een half takje oregano toe. Laat de mix minimaal een anderhalf op laag vuur stoven.
- Haal vervolgens de schenkel en hettakje oregano uit de braadpan.
- Hierna pureer je het vocht samen met de groentes tot een gladde massa en voeg je de rest van het bier toe.
- Laat de mix goed inkoken en voeg dan de crème fraiche toe. Leg de schenkel terug in de saus en verwarm het kort.
- Daarna kun je de schenkels en saus verdelen over de borden en garneer het gerecht met fijn gehakte peterselie.
Serveertip: is om de schenkels samen met pasta en gegrilde courgette te serveren. Drink hierbij een lekkere tripel (tripel Karmeliet is mijn persoonlijke favoriet). We weten hoe lekker het kan zijn om een schenkel te stoven, probeer in dit geval eens een compleet andere richting en ga eens voor een jamaicaans stoofpotje.
Smakelijk eten!