Vlees

Lees op deze pagina over vlees in het algemeen

Het sissend geluid in de pan of op de grill, de sappige vrijkomende geuren en de heerlijke malse smaak; vlees is een voedingsmiddel waar mensen van kunnen genieten. Niet zo gek dat er wekelijks één of zelfs meerdere stukken vlees geconsumeerd wordt. Toch bestaan er nog vragen rondom het eten van vlees. Is het wel gezond om te eten? Wat is vlees en wat is een écht lekker stukje vlees? En hoe zit het met welzijn van de dieren? Je leest hier alles over vlees.

Waarom zouden we vlees willen eten?

Vlees bevat veel diverse voedingsstoffen, vitaminen, ijzers en mineralen die voor de mens gezond zijn. Met name de eiwitten en proteïnen uit vlees zijn voor ons lichaam belangrijk Doordat deze eiwitten door dagelijkse activiteiten uit ons lichaam verdwijnen, is het een vereiste deze stoffen weer aan te vullen. Dit kan enerzijds door plantaardige voedingsmiddelen. Groenten en zaden leveren echter maar slechts een deel van de nodige eiwitten, waardoor het eten van vlees belangrijk is als aanvulling. Vlees, zoals kalfsvlees, zit immers boordevol eiwitten en zorgt hiermee dat het lichaam gezond wordt gehouden. Naast dat het dus enorm voedzaam is, is het natuurlijk ook lekker om te eten. Zo vind je in duizenden recepten vlees als één van de (hoofd)ingrediënten.

Zijn mensen vleeseters?

Is de mens wel gemaakt om vlees te eten? Ja en nee. De mens is niet ontworpen als vegetariër en heeft de verscheidene voedingsstoffen uit vlees écht nodig. Het is daarentegen niet gezond om grote hoeveelheden vlees te eten. Hoeveel dit precies is, hangt af per persoon. Het lichaam voelt zelf aan hoeveel vlees het nodig heeft om gezond te blijven. Des te beter om op het moment dat je vlees nodig hebt, een lekker stuk kwaliteitsvlees te eten.

Hoe smaakt een goed stuk vlees?

Een afbeelding van een stuk vlees op een bord met saus en asperges.
Een mooi stuk vlees op een bord

Het krijgen van een goed stuk vlees wordt bepaald door de vetten in het vlees. Vet bevat namelijk drie belangrijke componenten: het draagt smaak, het geeft smaak én het is smaak. Het vetweefsel in vlees voorkomt uitdroging en bepaalt de bite van het vlees. De samenstelling van het vet wordt bepaald door wat het dier heeft gegeten. Hierdoor proeft een stuk varkensvlees bijvoorbeeld zoeter dan rundvlees. Het vetweefsel is hiermee de bepalende factor voor de smaak van een goed stuk vlees.

Daarnaast is het belangrijk dat vlees op de juiste manier wordt bereid. Dit begint al bij het rijpen van een stuk vlees. Met name rood vlees zoals kalfs- en rundvlees mogen niet direct na het slachten bereid worden, maar moeten een paar dagen de tijd krijgen om beter op smaak te komen. Vervolgens moet het vlees na de bereiding ook even rusten. Wanneer dit niet gebeurt, krijgt het vlees minder structuur, minder smaak en geeft het hierdoor uiteindelijk een mindere beleving. Koop dus altijd een stuk vlees bij een boer of vleeshandelaar die weet wat hij doet.

Welzijn en gezondheid dieren

Vlees
Vrolijke koeien

Met het oog op het milieu, de omgeving, de dieren en onze gezondheid is het van belang dat de vleessector op een duurzame manier handelt. Er bestaan met name twijfels over het vlees dat aan de lopende band in fabrieken wordt geproduceerd. Het dierwelzijn, maar ook de kwaliteit van het vlees kan hierdoor in het gedrang komen.

Kies daarom altijd voor vlees dat op een eerlijke manier is verkregen, zoals bij een echt boerenfamilie als Lammers. Hierbij zijn de dieren met respect behandeld, hebben ze de tijd gekregen om gezond op te groeien en hebben alleen natuurlijke voeding gegeten. We zijn eerlijk over onze dieren en de manier waarop het vlees wordt gemaakt. Met het eten van dit duurzaam kwaliteitsvlees ben je zeker dat jij alleen gezonde voedingsstoffen zal binnenkrijgen. Bestel nu jouw favoriete vleessoort of vleespakket in de webshop: Vleesch.nl.

Verschillende soorten vlees

Wanneer je vlees wilt bestellen, is er de keuze uit een groot uitgebreid assortiment aan vlees. Zo kan je kiezen voor rood vlees zoals kalfsvlees, rundvlees of varkensvlees. Of juist voor wit vlees zoals gevogelte. Let vooral bij het vlees bestellen op dat de afkomst en proces van het vlees bekend is. Zo ben jij op de hoogte wat je precies eet. Zou je graag luxe kalfsvlees online willen kopen, of ben jij een liefhebber van rundvlees? Bekijk dan eens onze webshop. Naast losse vleessoorten, kun je hele vleespakketten bestellen bij onze (boeren)webshop.

Vlees bereiden

Vlees kan op verschillende manieren worden bereid, denk aan koken, bakken, grillen of barbecueën. Het is bij het bereiden van vlees belangrijk dat het rauwe vlees door en door verhit wordt en regelmatig wordt omgedraaid. Gehakt, worstjes en spiesjes moeten volledig gegaard zijn voordat het gegeten kan worden. Vlees van rund of kalf mag rosé worden geserveerd. Binnen een hand om draai heb je een lekker, mals stuk vlees op je bord.

Kwaliteit vlees online bestellen

Voor kwaliteit onbewerkt vlees is het niet meer nodig om een bezoek aan de slager te brengen. Het is nu heel eenvoudig vlees online te bestellen. Zo kun je thuis op je gemak het uitgebreide assortiment vlees en vleespakketten van JONG geRUND bekijken. Stop het vlees in je winkelwagen en reken makkelijk af met een van de meerdere betaalmethodes. Het vlees wordt geportioneerd, vacuümverpakt en diepgevroren, en binnen een straal van 30 km gratis bij jou thuisbezorgd. Woon je verder weg? Dan wordt het vlees diepgevroren naar je opgestuurd. Zo kun je met enkele klikken genieten van een eerlijk stuk vlees van hoogwaardige kwaliteit.

Meer weten over vlees van de boer, onze boerderij of het proces? Lees onze informatie pagina. Of ga direct door naar het vlees bestellen.

Greep uit ons assortiment

Hamburgers

Hamburgers met 'geheime' kruidenmix
vanaf 3,22 incl. BTW
prijs per kilo: 14,00

Onze hamburgers zijn met onze ‘geheime’ kruiden / marinademix heerlijk vol van smaak & sappig. De hamburgers kun je zowel in de pan, grillplaat of op de barbecue bakken. Bestel nu deze sappige hamburgers en geniet..

Rundergehakt

Zacht gekruid, sappig & smaakvol
vanaf 2,85 incl. BTW
prijs per kilo: 9,50

Ons 100% rundergehakt vol van smaak, lekker sappig én mager. Probeer nu ons rundergehakt en proef het kwaliteitsverschil. Tip: Ondanks dat het rundergehakt niet half-om-half is, is het gehakt enorm sappig, smaakvol én gezonder.

10% KORTING

Biefstuk

Vol van smaak, zacht en botermals
vanaf 6,30 incl. BTW
prijs per kilo: 21,00

Onze biefstukken zijn dik uitgesneden, waardoor ze perfect gebakken kunnen worden.. Vol van smaak, zacht en botermals is de juiste beschrijven voor onze biefstukken… proef en geniet!


TIJDELIJK: korting op de biefstukken! Van €24,- per kilo naar €21,- per kilo.

A: Proefpakket rundvlees

Proef ons vlees en geniet...
vanaf 62,50 incl. BTW
prijs per kilo: 14,75

Ben je er klaar mee dat het vlees altijd anders smaakt en het vlees het nét niet is, en heb je op onze website en in de klantbeoordelingen gelezen hoe lekker ons vlees is? Het kleine proefpakket bevat 30 maaltijden héérlijk vlees voor slechts €62,50. Daarnaast ontvang je bij de aankoop van dit vleespakket een GRATIS receptenboekje. Bestel ons proefpakket, proef het smaakvol vlees én ervaar zélf kwaliteitsverschil met de slager en/of supermarkt…


Inhoud proefpakketten

Kalfsgehakt

Zacht gekruid met een volle smaak
vanaf 3,00 incl. BTW
prijs per kilo: 10,00

Kalfsgehakt is vol van smaak, lekker sappig én mager. Door de volle smaak is het kalfsgehakt een allemansvriend dat in tientallen gerechten/recepten de boventoon voert. Bestel nu het kalfsgehakt en geniet van de overvolle en sappige smaak.

Entrecôte

Proef onze botermalse entrecôtes
vanaf 5,94 incl. BTW
prijs per kilo: 20,00

Entrecôte is een mooi stuk vet-doorregent stuk vlees met een volle & zachte smaak. Door de fijndraderige-structuur zijn onze entrecôtes botermals… Proef het kwaliteitsverschil!


Tip: Wij hebben ook Entrecôtes aan één stuk (met een mooie vetlaag) dat héérlijk voor op de BBQ is. Snij zelf (voor vrienden en familie) de lappen naar de gewenste grootte / dikte. Kies het gewicht (1 stuk – X kilo) en geniet van een botermalse en smaakvolle Entrecôte voor op de BBQ.

Runderlappen

Smaakvol & zeer mager
vanaf 4,95 incl. BTW
prijs per kilo: 15,00

Runderlappen zijn heerlijk stoven / sudderen – smaakvol & zeer mager. Probeer deze stoofvlees-soort en geniet…

Kalfshamburgers

Vol van smaak, sappig en zeer vullend
vanaf 3,30 incl. BTW
prijs per kilo: 15,00

De Kalfshamburgers zijn heerlijk vol van smaak, sappig en zeer vullend, zo ben je na 2 hamburgers al voldaan (geloof ons maar)… De hamburgers zijn zowel geschikt voor de pan, grillplaat of de barbecue. Bestel onze hamburgers proef het kwaliteitsverschil.

Tournedos

Dé malste vleessoort
vanaf 10,20 incl. BTW
prijs per kilo: 30,00

Tournedos (biefstuk van de haas) is het meest malse stuk van het rund. Hou je van malse, luxe en smaakvolle biefstukken? Dan moet je deze luxe-vleessoort eens proberen… (Leuk weetje) wij hebben weleens een tournedos met een lepel (niet overdreven) kunnen doorsnijden.

2-persoons rundvleespakket

Ideaal voor de 2-persoons huishouden
vanaf 85,00 incl. BTW
prijs per kilo: 14,75

Dit vleespakket is ideaal voor huishoudens met 2 personen. Het grote vleespakket bevat 78 maaltijden, dat goed is om voor 2,5 tot 3 maanden te genieten van luxe en 100% natuurlijk vlees (reken maar eens uit wat je bespaart). Proef nú het kwaliteitsverschil met de supermarkt / slager en geniet… 


Keuze uit twee pakketgroottes:

0

Ontvang nu 5% korting

1. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.

2. Je ontvangt automatisch een e-mail met de 5% kortingscode (check ook de spam-inbox).

3. Vul deze kortingscode tijdens het afrekenen in.

4. Bestel ons vlees en proef zélf het verschil

VleessoortAantal (verpakt per 1 of 2)Gewicht vleessoortMaaltijden p.p.
Biefstuk2 lappen 325 gr.2 maaltijden
Entrecôte1 lap270 gr.2 maaltijden
T-Bone steak1 stuk425 gr.2 maaltijden
Biefstukpuntjes1 portie225 gr.2 maaltijden
Biefstuktartaar2 stuks225 gr.2 maaltijden
Schnitzel2 lappen290 gr.2 maaltijden
Minute steaks2 lappen300 gr.2 maaltijden
Runderlap4 lappen700 gr.4 maaltijden
Rundergehakt2 porties600 gr.4 maaltijden
Hamburger4 stuks480 gr.4 maaltijden
Runderworst (saucijsjes)4 stuks410 gr.4 maaltijden
Totaal:4,25 kilo 30 maaltijden

VleessoortAantal (verpakt per 1 of 2)Gewicht vleessoortMaaltijden per 2 personen
Biefstuk4 lappen625 gr.2 maaltijden
Entrecôte1 lap270 gr,1 maaltijd
Rib-eye1 lap325 gr.1 maaltijd
T-Bone steaks2 stuks850 gr.2 maaltijden
Picañha2 lappen350 gr.1 maaltijd
Schnitzel4 lappen580 gr.2 maaltijden
Minute steaks4 lappen600 gr.2 maaltijden
Biefstukpuntjes1 portie225 gr.1 maaltijd
Biefstuktartaar2 stuks225 gr.1 maaltijd
Runder spareribs 2 stuks1,8 kilo.2 maaltijden
Runderlappen6 lappen1050 gr.3 maaltijden
Poulet2 porties700 gr.2 maaltijden
Rundergehakt5 porties1500 gr.5 maaltijden
Hamburgers10 stuks1200 gr.5 maaltijden
Runderworsten (saucijsjes)8 stuks820 gr.4 maaltijden
Totaal gebaseerd op:2 personen 11,1 kilo34 maaltijden

VleessoortAantal (verpakt per 1 of 2)Gewicht vleessoort (ca.)Maaltijden per 2 personen
Biefstuk4 lappen625 gr.2 maaltijden
Entrecôte2 lappen540 gr.2 maaltijden
T-Bone steaks2 stuks850 gr.2 maaltijden
Rib-eye 2 lappen650 gr.2 maaltijden
Minute steaks2 lappen350 gr.1 maaltijd
Schnitzel4 lappen580 gr.2 maaltijden
Premium steaks4 lappen600 gr.2 maaltijden
Biefstukpuntjes2 porties450 gr.2 maaltijden
Sukade2 lappen450 gr.2 maaltijden
Runder spareribs 2 stuks1,8 kilo.2 maaltijden
Runderlappen8 lappen1400 gr.4 maaltijden
Poulet2 porties700 gr.2 maaltijden
Rundergehakt5 porties1500 gr.5 maaltijden
Hamburgers10 stuks1200 gr.5 maaltijden
Runderworsten (saucijsjes)8 stuks800 gr.4 maaltijden
Totaal gebaseerd op:2 personen 12,5 kilo39 maaltijden

VleessoortAantal (verpakt per 1 of 2)Gewicht vleessoortMaaltijden p.p.
Biefstuk2 lappen 325 gr.2 maaltijden
Entrecôte1 lap270 gr.1 maaltijd
Rib-eye1 lap325 gr.1 maaltijd
T-Bone steaks2 lappen850 gr.2 maaltijden
Picañha2 lappen450 gr.2 maaltijden
Biefstuktartaar2 stuks225 gr.2 maaltijden
Biefstukpuntjes1 portie225 gr.1 maaltijd
Schnitzel2 lappen290 gr.2 maaltijden
Minute Steaks2 lappen450 gr.2 maaltijden
Runderpoulet1 portie350 gr.2 maaltijden
Runderlappen4 lappen700 gr.4 maaltijden
Rundergehakt2 porties600 gr.4 maaltijden
Hamburger4 stuks480 gr.4 maaltijden
Runderworst (saucijsjes)4 stuks400 gr.4 maaltijden
Totaal:5,8 kilo 33 maaltijden

Ontvang 5% korting op je (eerste) aankoop

Stap 1: Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief door je email-adres hieronder in te vullen.

Stap 2: Je ontvangt automatisch de e-mail met de kortingscode.
(check je e-mail inbox en check eventueel de spam / ongewenste berichten inbox).

Stap 3: Kopieer de kortingscode uit de email en plak deze vervolgens op de winkelmand- / checkout-pagina. 

Stap 4: Bestel ons smakelijk vlees met jouw kortingscode en proef zélf het kwaliteitsverschil

BELANGRIJK: gebruik de code BINNEN 10 dagen, anders verloopt de kortingscode.